TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
FRESH NEWS!!!

Читајте тука, значи од 01.2013 ќе биде укината рентата месечна за HD ресиверот(рентата моментално за HD DVB-T e 215мкд а за HD DVR е 400ден.) : http://www.novisf.com/wbb/board141-domaće-pay-tv-platforme-i-ex-yu-kanali/board72-total-tv/75036-total-tv-novosti/index525.html

А од 03.2012 ќе има и нов HD DVB-S2 ресивер. :)
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 19:25 ---
EDIT: Ќе има и 5 нови HD филмски канали и сателитски интернет(за сателитски интернет не се знае за Македонија, ама сигурно ќе биде достапен). :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Мене ми е битна услугата, а не веб страната или сметките. :) Што ако другиве оператори имаат убав дизајн и сметки кога имаат катастрофални услуги? Ако треба нека ми дадат и обична сметка без слики само пишувано ама да имаат добра услуга, а веб страница не мора ни да имаат(што е до мене). :D :)
До некаде и се согласувам, и услугата е важна. Но во денешно дигитално време, и дизајнот на страниците е важен. Иначе мене сликите горе не ми беа важни да ги објавам за дизајнот каков, туку за неписноста на тие што ја уредувале.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
До некаде и се согласувам, и услугата е важна. Но во денешно дигитално време, и дизајнот на страниците е важен. Иначе мене сликите горе не ми беа важни да ги објавам за дизајнот каков, туку за неписноста на тие што ја уредувале.
Со вакви ситни грешки многу не ги обвинуваам во однос на тоа што и дизајнот е нов и тој што ја уредува страната ја уредува за шест држави и ваљда брзал за да ги среди.

А за месечната рента на HD ресиверот кога ќе ја скинат ќе биде супер, ПАЛЕЦ ГОРЕ. :) Со тоа сите корисници ќе си имаат HD ресивер и за цена од 150ден. ќе можат да си ги гледаат и спортските и документарните канали во HD резолуција. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.226
Поени од реакции
8.335
FRESH NEWS!!!

Читајте тука, значи од 01.2013 ќе биде укината рентата месечна за HD ресиверот(рентата моментално за HD DVB-T e 215мкд а за HD DVR е 400ден.) : http://www.novisf.com/wbb/board141-domaće-pay-tv-platforme-i-ex-yu-kanali/board72-total-tv/75036-total-tv-novosti/index525.html

EDIT: Ќе има и 5 нови HD филмски канали и сателитски интернет(за сателитски интернет не се знае за Македонија, ама сигурно ќе биде достапен). :)
01,12

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Dali ke ima hbo OD na hd resiverot?
Нема врска HBO OD со HD ресиверот, ако го пуштат HBO OD ќе го има и на SD, ама за HBO OD треба интернет а тоа би било можно преку сателитскиот интернет. :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.012
Поени од реакции
8.333
Нема врска HBO OD со HD ресиверот, ако го пуштат HBO OD ќе го има и на SD, ама за HBO OD треба интернет а тоа би било можно преку сателитскиот интернет. :)
а зошто треба интернет за HBO OD ?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
а зошто треба интернет за HBO OD ?
Епа како ќе ги бираш филмовите преку сателит? Тоа е видеотека.
Освен ако не го стават како интерактивен канал(сервис), ама за тоа тешко.
Е кога ќе понудат и сателитски интернет(тоа е наскоро) можеби ќе има можност. ;)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
FRESH NEWS!!!

Се додека нема на официјалната страна не верувам, им пратив порака па ќе видиме дали ќе ми одговорат.
И како што разбрав тие што си имаат договор ќе си плаќаат и понатаму рента за ХД, затоа што не смееле да го раскинат договорот.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Се додека нема на официјалната страна не верувам, им пратив порака па ќе видиме дали ќе ми одговорат.
И како што разбрав тие што си имаат договор ќе си плаќаат и понатаму рента за ХД, затоа што не смееле да го раскинат договорот.
Епа кога биле будали и земале ХД... На официјалната страна сеуште нема, ама на форумот имаат цврсти информации дека веќе во Хрватска е пуштен во продажба ХД ресиверот, така да од декември можеби ќе биде достапен и во останатите држави.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Епа кога биле будали и земале ХД... На официјалната страна сеуште нема, ама на форумот имаат цврсти информации дека веќе во Хрватска е пуштен во продажба ХД ресиверот, така да од декември можеби ќе биде достапен и во останатите држави.
Уште ми немаат одговорено, јас планирам да бидам нов корисник па ќе почекам уште малку што ќе испадне од целава работа. Доколку ова се оствари сигурно ХД ресиверите што ќе ги даваат сигурно и ХД пакетот на програми ќе биде бесплатен, и во тој случај треба да искомбинираат нови пакети со програми.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Уште ми немаат одговорено, јас планирам да бидам нов корисник па ќе почекам уште малку што ќе испадне од целава работа. Доколку ова се оствари сигурно ХД ресиверите што ќе ги даваат сигурно и ХД пакетот на програми ќе биде бесплатен, и во тој случај треба да искомбинираат нови пакети со програми.
Ќе има нови 5-6 HD канали(мислам дека филмски) и со тоа HD пакетот сигурно би бил малце поскап. Ресиверите се искочени мислам и моментално ги има во B.NET Хрватска, а за кај нас мислам дека сеуште ги нема.
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 19:38 ---
ЕDIT: Од среда во Србија ќе биде достапен новиот HD DVB-S2 ресивер, еве неколку скриншотови: http://www.novisf.com/wbb/board141-domaće-pay-tv-platforme-i-ex-yu-kanali/board72-total-tv/95351-total-tv-hd-dvbs2-novi-osnovni-risiver/

Во Хрватска е достапен веќе. :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Ќе има нови 5-6 HD канали(мислам дека филмски) и со тоа HD пакетот сигурно би бил малце поскап. Ресиверите се искочени мислам и моментално ги има во B.NET Хрватска, а за кај нас мислам дека сеуште ги нема.
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 19:38 ---
ЕDIT: Од среда во Србија ќе биде достапен новиот HD DVB-S2 ресивер, еве неколку скриншотови: http://www.novisf.com/wbb/board141-domaće-pay-tv-platforme-i-ex-yu-kanali/board72-total-tv/95351-total-tv-hd-dvbs2-novi-osnovni-risiver/

Во Хрватска е достапен веќе. :)
Не ме разбра, која е целта да даваат без пари ХД ресивери ако немаат бесплатни ХД програми, тогаш зошто ти е ХД ресивер ако немаш пари за да доплатиш за ХД пакетот?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не ме разбра, која е целта да даваат без пари ХД ресивери ако немаат бесплатни ХД програми, тогаш зошто ти е ХД ресивер ако немаш пари за да доплатиш за ХД пакетот?
Другар, сеа немој да ме зафркаваш, на сите оператори HD каналите се доплаќаат(на било каков начин ама се доплаќаат). И сеуште официјално не се знае дека ќе се покачи цената на HD пакетот, ама мислам дека не би требало да биде пакетот над 200 денари. Али, КОЛКУ ПАРИ ТОЛКУ МУЗИКА.

Kajgana Shop

На врв Bottom