TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Другар, сеа немој да ме зафркаваш, на сите оператори HD каналите се доплаќаат(на било каков начин ама се доплаќаат). И сеуште официјално не се знае дека ќе се покачи цената на HD пакетот, ама мислам дека не би требало да биде пакетот над 200 денари. Али, КОЛКУ ПАРИ ТОЛКУ МУЗИКА.
Aбе ако е до 200 е прифатливо, да не лупнат некоја цена од памет, еве и на близу е 200 http://blizoo.mk/hdtv.html

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Aбе ако е до 200 е прифатливо, да не лупнат некоја цена од памет, еве и на близу е 200 http://blizoo.mk/hdtv.html
Најдобро ти почекај си барем уште оваа недела кога ќе излезе новиот ресивер и кога ќе се укинат месечните ренти на старите ресивери и размисли си после дали ќе земеш HD DVB-S2 или SD DVB-S. :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.024
Поени од реакции
8.343
одлично го средиле ,памтам порано беше портокалово менито ,баш порано уште додека го немаше Тотал тв во Македонија кога ќе се расипеше сликата на кабелската некогаш можеше да се види менито од Тотал тв како си чепкаат тие од кабелската

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
одлично го средиле ,памтам порано беше портокалово менито ,баш порано уште додека го немаше Тотал тв во Македонија кога ќе се расипеше сликата на кабелската некогаш можеше да се види менито од Тотал тв како си чепкаат тие од кабелската
И до ден денеска на Телекабел се гледа "Dekoder ne obija signal" или како мењаат низ каналите. :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.024
Поени од реакции
8.343
Што убаво фино изгледа малечко ,а не некој ресивери големи и широко како што има од Т хоум Макс тв старите широки црни ресивери кој се заникаде ептен

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Леле како ме изнервирале овие од Тоталтв. Изгледа окото на сателитската ми се расипа и ми снема сигнал, му се јавив на дилерот да го прашам што е проблемот(пошто не знаев до што е, па и сега не знам дали е до окото) и тој ми вика дека он само ми го наместил ресиверот и не може да ми ја сервисира антената. А тогаш кога ми местеше му платив 2.500ден.(фактички и за местење антена, ама не ми намести пошто имав) и сега нејќе да ми ја поправи. Сега јас ги плаќам сметките, а не гледам телевизија. ПРЕВАРАНТИ!

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.337
Леле како ме изнервирале овие од Тоталтв. Изгледа окото на сателитската ми се расипа и ми снема сигнал, му се јавив на дилерот да го прашам што е проблемот(пошто не знаев до што е, па и сега не знам дали е до окото) и тој ми вика дека он само ми го наместил ресиверот и не може да ми ја сервисира антената. А тогаш кога ми местеше му платив 2.500ден.(фактички и за местење антена, ама не ми намести пошто имав) и сега нејќе да ми ја поправи. Сега јас ги плаќам сметките, а не гледам телевизија. ПРЕВАРАНТИ!
хахахах ти се крив не они, во право е дечкото ако не ти местел антена неможе и да ти ја сервисира, и јас исто ресивер земав ама си платив 1000 денари, незнам како те заебале 2500 да им платиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom