- Член од
- 19 јануари 2012
- Мислења
- 1
- Поени од реакции
- 0
Луѓе не ми ја отвора страната никако...дали може да ми ги пушти некој линковите од материјалите за подготовка на ТОЕФЛ тестот? Или па на емаил..marijanatalevska@yahoo.com.Ви благодарам
математика? што математика?Имаш супер книга од College Board за SAT со плус 10 practice tests. Искрено според мене тие ти се баш average тестови, проблемот е во времето. 4 часа да ги потрошиш на тест, губиш концентрација ии понекогаш избрзуваш ради време. Досега имам земено само practice tests не е лошо, се пријавив за SAT ќе го полагам на 2ри Јуни па можам да ти помогнам повеќе тогаш. За TOEFL не знам ништо, затоа што не треба да го полагам
/edit Имаш математика, есеј на англиски и reading (два дела, наоѓаш граматички грешки и reasoning, колку си го разбрал текстот). Oд трите дела мислев дека најтежок е математиката, испанда Англискиот. Но се` на се`, сите прашања варираат од лесно до тешко, така да не можеш да му дадеш оverall опис на тестот освен како што спомнав, average.
па мах. поени сакам .. имаш нешто материјали за SAT?За TOEFL не се спремав, имав 108/120. На Speaking делот најмногу се губат поени, така да внимавај на тој дел, не мора премногу смисла да ти има тоа што го зборуваш, најважно е да не се здткаш или замрзнеш во сред зборење.
За SAT треба доста вежбање, зависи какви резултати бркаш, ако бркаш над 2000, ќе ти треба многу вежбање. Critical Reading делот е најтежок, но сепак јас кикснав на Математиката, а баш Critical-от ми беше доста добар. Ти препорачувам да отидеш на курс за SAT, многу помага.
Максимум поени сакаш? 2400?математика? што математика?
па мах. поени сакам .. имаш нешто материјали за SAT?
аман? за курс неможам, од Виница сум, не ми се исплаќа да одам секој ден за Ск. на курс -.-Максимум поени сакаш? 2400?
Искрено, заборави на 2400 поени освен ако имаш медали од светски првенства по математика и перфектно зборуваш англиски од осмо одделение.
Што очекуваше?аман? за курс неможам, од Виница сум, не ми се исплаќа да одам секој ден за Ск. на курс -.-
баш за на American University ми треба ..Што очекуваше?
ЅАТ ти е приемен испит за универзитетите во Америка, тестот е наменет за ученици на кои англиски им е мајчин јазик.