Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
eве некое време пробавам али не ми успева... мозам да напрам внатре да е кругче а надвор да е маската (обоеното) а треба контра... немам користено јас маск па и мене ми е ова непознато, ако излезе нешо ќе бидеш прв шо ќе дознаеСега искача вака Прегледај го приврзокот 33660
На кој фото шоп работиш кој да го симнам мене ми е цс5
Ајде те молам пробувај прави нешто штом дознаеш нешто извести Фала Ви однапредeве некое време пробавам али не ми успева... мозам да напрам внатре да е кругче а надвор да е маската (обоеното) а треба контра... немам користено јас маск па и мене ми е ова непознато, ако излезе нешо ќе бидеш прв шо ќе дознае
Ставете маска и направете го фокус полето со мека четкица и пен тул (за да биде право) и после тоа ленс блур, депт оф филд фром лејер меск, и ете го![]()
Чекам да ме известиш како и да е фала ти многуСеа..
Сега ќе се обидам и ќе пишам репортПрво бирате соодветна слика, немоеш баш со секоја, грдо изглеа.
Ја отвараш у фотошоп
![]()
Го дуплирате слојот со име BackGround, (може и само да го одклучите со двоен клик на истиот, исто се фаќа)
![]()
Потоа, на дуплираниот слој, или одклучениот креирате layer mask, со притискање на копчето долу во менито за слоеви веднаш до Fx, копчето, изгледа како правоаголниче со бело кругче внатре.
![]()
Сега, целта е да маската ја искористиме како извор за генерирање depth of field, такашто, со мека голема четка го маскираме делот што сакаме да биде заматен. (Доколку четката не е мека, нема да изгледа добро, ќе биде остар преминот од блур во фокус), на пример маската би требало да изгледа вака.
![]()
После тоа следува Filter --> blur --> lens blur
Сетинзите би требало нешто вака да изгледаат
![]()
Доколку ви се заматува делот што не е маскиран, одштиклирајте го инверт коцкичето.
После тоа, се што останува е да ја исклучите маската.
![]()
And there you have it.![]()
Која е таа мека четкичка и не ми излагаат два лајера само еденПрво бирате соодветна слика, немоеш баш со секоја, грдо изглеа.
Ја отвараш у фотошоп
![]()
Го дуплирате слојот со име BackGround, (може и само да го одклучите со двоен клик на истиот, исто се фаќа)
![]()
Потоа, на дуплираниот слој, или одклучениот креирате layer mask, со притискање на копчето долу во менито за слоеви веднаш до Fx, копчето, изгледа како правоаголниче со бело кругче внатре.
![]()
Сега, целта е да маската ја искористиме како извор за генерирање depth of field, такашто, со мека голема четка го маскираме делот што сакаме да биде заматен. (Доколку четката не е мека, нема да изгледа добро, ќе биде остар преминот од блур во фокус), на пример маската би требало да изгледа вака.
![]()
После тоа следува Filter --> blur --> lens blur
Сетинзите би требало нешто вака да изгледаат
![]()
Доколку ви се заматува делот што не е маскиран, одштиклирајте го инверт коцкичето.
После тоа, се што останува е да ја исклучите маската.
![]()
And there you have it.![]()
Сега ќе се обидам и ќе пишам репорт
--- надополнето: Sep 8, 2011 1:06 PM ---
Која е таа мека четкичка и не ми излагаат два лајера само еден
--- надополнето: Sep 8, 2011 1:12 PM ---
другар може вака да направиме да ти дадам од team viwer id i pas и да влезеш кај мене во пц и да почнеш да правиш а јас ќе те следам како го правиш може ?
Пробав со овој туторијал нешто изгледа е до фото шопот ај ако сакаш закачи го твојот ете види погоре како ми излагаат сликите неможам јас да си направам во средината да биде чисто а од страна матно само од страна може да ми биде чисто тоа е целиот проблемhttp://www.tiltshiftphotography.net/photoshop-tutorial.php
Види и тука имаш туторијал, да не ќе ти е појасно.
Едно 20тина слики имам направено вакви, ме мрзи да ги прикачам![]()
или тебе да ти дадам ид и пас од тим вјуверот да видш да направиш а јас да те следамПробав со овој туторијал нешто изгледа е до фото шопот ај ако сакаш закачи го твојот ете види погоре како ми излагаат сликите неможам јас да си направам во средината да биде чисто а од страна матно само од страна може да ми биде чисто тоа е целиот проблем
Пробав со овој туторијал нешто изгледа е до фото шопот ај ако сакаш закачи го твојот ете види погоре како ми излагаат сликите неможам јас да си направам во средината да биде чисто а од страна матно само од страна може да ми биде чисто тоа е целиот проблем
--- надополнето: Sep 8, 2011 1:17 PM ---
или тебе да ти дадам ид и пас од тим вјуверот да видш да направиш а јас да те следам
може
Ок другар нека биде и вечер јас сега симнувам ЦС2 зашто тек сега гледам дека туторијалот е за ЦС2 а јас имам ЦС5.1 па ќе видам што ќе направамНе го имам фотошопот тука на телефонов, вечерва ќе дојдам на лаптопот и ќе ти кажам кај грешиш, зошто не можам вака напамет, освен ако не ти каже некој над мене.![]()
Искористи ги сетинзите на четката како јас, намали hardness = мека четка, зголеми харднес = тврда четка, тоа е поентата цела.Ок другар нека биде и вечер јас сега симнувам ЦС2 зашто тек сега гледам дека туторијалот е за ЦС2 а јас имам ЦС5.1 па ќе видам што ќе направам