Tilt-Shift Photography

Член од
8 август 2008
Мислења
304
Поени од реакции
54
Искористи ги сетинзите на четката како јас, намали hardness = мека четка, зголеми харднес = тврда четка, тоа е поентата цела.

за duplicate layer, моеш десен клик на layer от со име Background, и после кликни duplicate layer. Просто е :)
Како што гледам и читам просто е ама на цс5 неможам да се снајдам ни со мека четка ни со ништо дај те молам кога ќе можеш да се пуштиме на теам вјувер и да ми покажеш те молам или било ој друг ако се нафати ;)

П.С. Н Е Ј А Д А М Л У Ѓ Е
 
Член од
9 март 2010
Мислења
358
Поени од реакции
362
Како што гледам и читам просто е ама на цс5 неможам да се снајдам ни со мека четка ни со ништо дај те молам кога ќе можеш да се пуштиме на теам вјувер и да ми покажеш те молам или било ој друг ако се нафати ;)

П.С. Н Е Ј А Д А М Л У Ѓ Е
Значи ќе отвориш фотошоп, ќе кликнеш на четките, и горе одма под File, Edit, Image... Односно, тачно под Image ти покажува каква четка користиш и со која дебелина (кај мене има мало кругче, со дебелина 137) второ од лево е. На тоа исто така има и стрелка(надоле) кога ќе ја кликнеш таа, ти отвара мени кај што можеш да ја зголемуваш четката, да избереш каква четка сакаш и да намалуваш/зголемуваш hardness.
 
Член од
8 август 2008
Мислења
304
Поени од реакции
54
Значи ќе отвориш фотошоп, ќе кликнеш на четките, и горе одма под File, Edit, Image... Односно, тачно под Image ти покажува каква четка користиш и со која дебелина (кај мене има мало кругче, со дебелина 137) второ од лево е. На тоа исто така има и стрелка(надоле) кога ќе ја кликнеш таа, ти отвара мени кај што можеш да ја зголемуваш четката, да избереш каква четка сакаш и да намалуваш/зголемуваш hardness.
Ај ако сакаш то теам вјувер те молам ;)
 

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.652
Поени од реакции
584
Како што гледам и читам просто е ама на цс5 неможам да се снајдам ни со мека четка ни со ништо дај те молам кога ќе можеш да се пуштиме на теам вјувер и да ми покажеш те молам или било ој друг ако се нафати ;)

П.С. Н Е Ј А Д А М Л У Ѓ Е
Ме мрзи да инсталирам :)
--- надополнето: Sep 10, 2011 12:23 AM ---


Hardness на нула посто = мека четка
hardness на 100 посто = тврда четка, просто е ко граф, кога е на нула посто четката нема рабови, туку е ко блурната градиентна.. :)
 
Член од
8 август 2008
Мислења
304
Поени од реакции
54
Ме мрзи да инсталирам :)
--- надополнето: Sep 10, 2011 12:23 AM ---


Hardness на нула посто = мека четка
hardness на 100 посто = тврда четка, просто е ко граф, кога е на нула посто четката нема рабови, туку е ко блурната градиентна.. :)
Ова све ми е јасно ама кога ќе отидам во blur > blur lens не искача ништо заматено :(
 

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.652
Поени од реакции
584
Ова све ми е јасно ама кога ќе отидам во blur > blur lens не искача ништо заматено :(
Ова све ми е јасно ама кога ќе отидам во blur > blur lens не искача ништо заматено :(
Направи ја маската како што треба, и после врати се на сликата, најверојатно пробуваш да туриш блур на маската уместо на сликата :)
 
Член од
8 август 2008
Мислења
304
Поени од реакции
54
Направи ја маската како што треба, и после врати се на сликата, најверојатно пробуваш да туриш блур на маската уместо на сликата :)
Не ми дава опција Mask Layer нигде изгледа затоа е проблемот ?
 

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.652
Поени од реакции
584
Ова све ми е јасно ама кога ќе отидам во blur > blur lens не искача ништо заматено :(
Ова све ми е јасно ама кога ќе отидам во blur > blur lens не искача ништо заматено :(
Направи ја маската како што треба, и после врати се на сликата, најверојатно пробуваш да туриш блур на маската уместо на сликата :)
 
Член од
8 август 2008
Мислења
304
Поени од реакции
54
Направи ја маската како што треба, и после врати се на сликата, најверојатно пробуваш да туриш блур на маската уместо на сликата :)
еве ти слика другар гледај правам дупликат лајер со десен клик и не ми и еве што опции ми дава . Untitled.png
 
Член од
21 мај 2009
Мислења
141
Поени од реакции
29
Даре јас користам готова акција ..значи само го обележувам делот кој што сакам да ми биде пооштар и чекам фотошоп да си заврши работата...
 
На врв Bottom