Тијана Дапчевиќ ќе ја преставува Македонија на Евросонг 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вака сега - финалето во Шпанија се уште не е завршено (а вечерва е), што значи не е ни сигурно дека оваа песна ќе ги претставува на Евросонг 2014. Но, ако се одлучат за неа, според мене - уште неизбрана, го имаме овогодинешниот победник. ;) Ако сакате, можеме и да се обложиме!

Го повлекувам зборот за облогот. Шпанците ја утнаа работата - избраа друга песна. :tapp: А баш беше добра оваа на Brequette. И овие се глупави, ко нас!

А нерешено било меѓу двете песни. Оваа што победи имала повеќе поени од televoting.

За разлика од лани, ова е премија.
Малку досадна песна, бидејќи не сакам лично многу вакви песни, ама каде каде подобра од лани! :)

Meх ок е. Фали рефрен и нешто што може да се памти после неколку слушања ама ај како за Македонски услови ок си е.

И најсериозно се надевам дека до година ќе пратат комична песна, Шпанија цело време како нас завршуваше пратија комичар и оп топ 10 завршија.

Па ок ми е песната ,онака златна средина.Колку толку делува евровизиски,и подобро би било Тамара да ја отпее англиската верзија.Она е музичар со академија,има искуство и харизма и убава боја на глас.Ако направиме некој впечатлив и уникатен сценски настап и не исфалшира таму, мислам дека ке влеземе во финале.И посакувам среќа и успех во Копенхаген.

Досадно генеричко срање. Креативност 0. Колку да се прати нешто.

Повеќето гледам негативно даваат впечаток на песната .... не им се допаѓало како звучи,неоргиналност, јапиди јапиди ја ... Мој впечаток е дека песната е супер ,одлично звучи,можеби и дефинитивно најдобра воопшто досега што ќе пратиме на Евровизија ... Негативност само ќе дадам за однесувањето на Тијана што е многу статична во однесување , некако мртва е .... а песната е одлична и едноставно да ја уништи со тоа ,навистина лошо ќе биде ... се надевам дека ќе има одлично сценска изведба придружено и ќе имаме дефинитивно многу добра комбинација за конечно далеку подобар пласман во историја досега .... И само ја молам да настапи со АНГЛИСКАТА ВЕРЗИЈА !!! ЦЕО СВЕТ ДА НЕ РАЗУМЕ :D

Вас што не ви се допаѓа песната мора почесто сител да гледате -.-

Јес да ваква песна лично мене може да ми се провлече само на радио во кола ако возам, мислам дека е сосема солидна во однос на тоа какви ремек дела со гитарски солажи сме праќале. :) Да не речам можеби и најдобра до сега. :)

Вас што не ви се допаѓа песната мора почесто сител да гледате -.-

Се обидувам да ти ја сфатам логиката. Значи ние, што не сакаме ваква музика, сме вмровци, латасоноиди или гледаме турски серии? Објасни ја логиката, жити тебе.

Како и за се друго што ќе излезе од Македонија или во Македонија мора да се пројадат гом...овај трици, мораше и за оваа песна.
Знаеме, знаеме, ништо не чини ако е македонско, лани "Империја" била смешна, "Пред да се раздени" не била евровизиска, сега оваа на Тијана била ЕПТЕН евровизиска, аман бе луѓе.. :D

Не ми се јасни коментариве, како може да не ви се свиѓа песнава, само хејтате и слично...ко што знам секој човек има свој вкус на музика. Мене лично, песната не ми се допаѓа. Едноставно, не е тоа што јас го слушам, па згора на тоа ниту ми е интересна песната. Само ќе кажам дека на македонски нешто подобро звучи (за мене) отколку на англиски. Т.е., хипотетички да земеме, да бев од друга земја, или оваа песна да беше од друга земја, не би гласал за неа.
Да, би сакал да влеземе во финале, но од друга страна, па не знам до кога ќе се замараме со срањево ESC, од кое се' поголем број на земји се откажуваат.

На англиски ќе се пее, мене рефренот ми влезе во уво доста лесно, само ова свиркањето некако ме нервира, и се гледа дека Дарко има превземено од други песни доста работи, но сепак е одлична песна.

Последно уредено:
Се обидувам да ти ја сфатам логиката. Значи ние, што не сакаме ваква музика, сме вмровци, латасоноиди или гледаме турски серии? Објасни ја логиката, жити тебе.
значи мајтап беше :) не се пали одма, зборам демек на сите кои не ни се допаѓа ( вклучувајќи ме и мене) као демек да си пуштиме сител Латас ќе не 'убеди' (оти според Сител и латас во мкд стално се цути и ружи цветаат :)) е сега не знам дали оваа логика успеа да ја сватиш

Мене ми се допаѓа, али можам само Македонската верзија да ја слушнам, Ги блокира овде моменталните видеа на англиски што се од Тијана.

Според музиката и енергијата е подобра од сите после Елена Ристеска. Само Тијана многу еротика да не произведува на сцена, зошто нема таква ѕвезда. Се надевам ќе смисли убав сценски настап, ќе биде и она подвижна не да изгледа како Вера Јанковиќ на Макфест.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom