Тијана Дапчевиќ ќе ја преставува Македонија на Евросонг 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дејвид Гета за сиромашни.

Но, Даре се гледа ги испоштувал правилата за Евровизија. Точно на 2ра минута пролаз со тапани па повторно повишување со рефренот, кој се повторува цело време.

па звучи тој украдениот дел малку на Avicii
Ех во драга К, напишав дека Тијана има позајмено целосна песна и затоа не беше ни најмалку чудно што позајмила и од авичи...

Не ми се свиѓа. Ни музиката, ни текстот ни изведбата. Некако монотона, со ништо не ме привлече да посакам да ја чујам пак.

Не ми се свиѓа. Ни музиката, ни текстот ни изведбата. Некако монотона, со ништо не ме привлече да посакам да ја чујам пак.

Исто, исто.Да прочитав само а да не слушнев, би рекла да се напраи подобар сценски настап ќе дотуркаме некако, ама вака ништо.Песната е ептен досадна и непривлечна и глупава иии ајт доста е .Само ќе се брукаме, ко и секоаш.

Дефинитивно нешто различно, барем кога се работи за Евровизија.
Далеку од тоа дека ке се ''обрукаме'' со песнава, не е ова Империја или како и да беше, ама па и не е нешто посебно, реално.

Дефинитивно нешто различно, барем кога се работи за Евровизија.
Далеку од тоа дека ке се ''обрукаме'' со песнава, не е ова Империја или како и да беше, ама па и не е нешто посебно, реално.
Мислиш на Врчак тамара и газдата... :icon_lol:

луѓе без вкус, толку имам да кажам. Топ е песната.
De gustibus non est disputandum. Монотона е песната, просечна песна, не ми влезе ништо во уво од прво слушање. Сценскиот настап за ваква песна е катастрофа (барем тоа што сега се прикажа), а искрено не верувам дека може многу да се смени. Крај краева, сите знаеме што срање е Евровизија, така да ние, реално и да пратиме најдобрата можна песна, нема да тепаме.

:meh:

Онака... :unsure: Текстот е премногу повторлив и очигледна е неинвентивноста на текстописците - тоа мислам дека е најслабата алка во песнава. Остатокот е... Онака... Не ми остави никаков посебен впечаток, како и поголемиот дел од песните на ESC по последниве дваесетина години. Затоа и може да направи нешто повеќе, којзнае.[DOUBLEPOST=1393107929][/DOUBLEPOST]Еве ја и македонската верзија, за тие кои не ја слушнале:

Ееее еве почнавме со мрчење :D

Песната ми се свиѓа, не е лоша... @scary не и треба ни ремикс ни ништо :D
Само треба да ја пее на Македонски јазик, добра кореографија и да избере добра позадина и осветлување на сцената.

Пратечки вокал ќе и била сестра и, Тамара... гласот на Тамара не е за пратечки вокал на ваква песна, според мене.

Јас ви викам дај да се организираме мене да ме испратите на Евровизија...... освојуваме 1 место ;):):D

Вака сега - финалето во Шпанија се уште не е завршено (а вечерва е), што значи не е ни сигурно дека оваа песна ќе ги претставува на Евросонг 2014. Но, ако се одлучат за неа, според мене - уште неизбрана, го имаме овогодинешниот победник. ;) Ако сакате, можеме и да се обложиме!

За нашава песна не е лоша, мислам една од подобрите што сме ги пратиле. Малце е generic што би рекле да, ама обично вакви песни проаѓаат овде.. Влага на уво колку-толку на прво слушање што е таман.

И јас сега малце прочепкав за други песни, оваа песна ми остави доста впечаток:

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
За нашава песна не е лоша, мислам една од подобрите што сме ги пратиле. Малце е generic што би рекле да, ама обично вакви песни проаѓаат овде.. Влага на уво колку-толку на прво слушање што е таман.

И јас сега малце прочепкав за други песни, оваа песна ми остави доста впечаток:
И оваа е една од тие кои вечерва ги избраа. И МРТ баш нашле ден кога да ја промовираат песнава: во истиот ден со Унгарското, Шпанското, Латвиското финале... Не дека ќе има некаков ефект, ама сепак - им го уништија комплетниот впечаток по завршување на денов на Европјаниве.

Вака сега - финалето во Шпанија се уште не е завршено (а вечерва е), што значи не е ни сигурно дека оваа песна ќе ги претставува на Евросонг 2014. Но, ако се одлучат за неа, според мене - уште неизбрана, го имаме овогодинешниот победник. ;) Ако сакате, можеме и да се обложиме!

Нашата е подобра ;):)

П.С. Дали тоа сеуште само јас мислам дека Империја беше навистина добра песна? :confused:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom