Тијана Дапчевиќ ќе ја преставува Македонија на Евросонг 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кажаа англиската верзија како ќе гласи?

Финале јок. Иако престанав да ги следам ваквите манифестации но песната ја преслушав од чиста љубопитност.

Едноставна хитовска песна која сака да звучи како странцкиве. Не е специфична и препознатлива по звукот, онака дум дум чао пријатно. Од друга страна пошто Евровизија носи обично глупи песни во последно, нема да бидам зачуден и песнава да помини онака успешно кроз глупоста. Но предвидувам на само еден настап и толку.

На англиски ќе се пее. Не за џабе ја прикачија англиската верзија на нивниот канал
---------------------------
Иначе убава песна, ми се допаѓа. За првпат немам многу за мрчење околу нашата ЕSC песна. Само Тијана изгледа малце како транвестит али ваљда ќе ја опраат :)
На Македонски ќе се пее, вчера Тијана самата тоа го кажа кога ја прашаа....., на каналот ја објавија англиската, зошто Македонската на Јутуб беше објавена после англиската неколку саати :)

Стил Дејвид Гета :D Ама убава песница е, од сите претходни оваа ми е фаворит.

Кога ќе ми текне какви песни претходно испраќавме на еврвизија, оваа и не е така лоша :)

6/10 за песната, прогнозирам дека ќе влезат во финале и прогнозирам дека пак ќе им дадеме поени на грците

Нешто што ми се допаѓа кај Тијана е тоа што е опуштена, одлична глумица е и не се замара многу многу... :)

Мене една мала работа ме буни. Уште пред месец дена објавија дека песната е одбрана, се викала „Победа“ и сега ќе ја снимаат и ќе ја презентираат кон крајот на фебруари...

И сега на презентацијата испадна друга песна (??), или барем поинаку се вика, и што е работава, во меѓувреме целосно го смениле изборот и ја смениле песната, или пак го смениле само насловот можеби (ама па не делува дека порано истава песна Победа ја викале, не делува ко да е тоа наслов за истава песна)...

Мене една мала работа ме буни. Уште пред месец дена објавија дека песната е одбрана, се викала „Победа“ и сега ќе ја снимаат и ќе ја презентираат кон крајот на фебруари...

И сега на презентацијата испадна друга песна (??), или барем поинаку се вика, и што е работава, во меѓувреме целосно го смениле изборот и ја смениле песната, или пак го смениле само насловот можеби (ама па не делува дека порано истава песна Победа ја викале, не делува ко да е тоа наслов за истава песна)...
Рекоа дека имало две-три варијанти, но оваа верзија и варијанта највеќе и лежела на Тијана, затоа и ја одбрале оваа песна.
У тек на работниот процес можеш да имаш неколку песни, неколку верзии и на крај се презентира само финалната верзија. :)

Инаку на радио деновиве ја слушнав неколку пати и влегува во уво некако, фино хитче, баш е ок. Не е сега песниште што ќе победи или слично, но мене ме бендисува и покрај фактот што јас таква музика многу многу не сакам.

Се потрудиле и фино го спакувале тоа. :)

И мене по неколку слушања не ми е толку лоша (далеку е од добра ама во споредба со лани и други песни што сме праќале не е нешто страшно), особено коа ќе ги чуеш другите (оваа година ако вака продолжи со изборите ќе биде најмизерја од евровизија во историјата). До сега (по 1/3 познати песни) убедливо сме во топ 5 (види ги само Летонија, Исланд, Белорусија и останатите кои тешки срања се... Само Шпанија, Унгарија и Италија се ок)...

Само некако последниот дел од песната ми е чкљ, се губи целата мелодија и веќе ко хаос станува песната, а и делува веќе ко пола саат да ја слушаш песната, така да на крајот се расипува впечатокот..

Само некако последниот дел од песната ми е чкљ....
Еееееее море, Чкљ ги има во земјава и си прават што сакаат, а ти па песната....

Песната е супер, во денот бар 2-3 пати ја слушам....... и баш е победничка онака :)

Песнава е добра.
Но далеку од победа. Сигурно ќе се пласира 12то или 13то место (како и секогаш).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom