The Walking Dead

Пред да падне комбето беше нели излетано т.е. удрено во банкината од мостот, али напред комбето беше без гребнатинка ни боја изгребано ни фар скршен. Малку аматерски и ептен приметливо им беше тоа според мене...

Пред да падне комбето беше нели излетано т.е. удрено во банкината од мостот, али напред комбето беше без гребнатинка ни боја изгребано ни фар скршен. Малку аматерски и ептен приметливо им беше тоа според мене...
Целата сцена од почеток до крај беше аматерска со комбето... нема логика празно комбе, целата предница каде е моторот виси , и не паѓа, па и двајцата влегоа да бараат документи на предните седишта и пак не падна... дури кога дојдоа шетачите седнаа и со телепатија му кажаа на коомбето да се преврти.. и тоа падна за нивна среќа на тркала точно прецизно :facepalm: ..... се на се серијата незнам и јас зошто ја гледам веќе.. од лошо полошо станува секоја следна епизода..

posle smesnata scena kako kerol so ognomet uspea da pogodi zacrtana cel, scenava so kombevo e uste eden beden nelogicen moment, kako uspea da padne taka ic ne mi e jasno, znaci nevozmozno e da padne ko sto padna, na prokletite trkala, ne deka cepidlacam ama stvarno ti vregaat iq so vakvi smesni nelogicni sceni, si postavi eden standard serijava nema smisla vakvi gluposti da pravat. Ili ke padnese pravoliniski, so motorot, ili ke se prevrtese, vaka ispadna se prevrtilo za 360 stepeni sto e nevozmozno za taa visina.

mozele nesto drugo da smislat tuka, i so ognometot u prva epizoda mislam, sto bese toa, svakam deka kerol sakaat da ja pretstavat ko badass lik ama ok, edno e da si badass, drugo e da si ekspert po fizika, losho e naednas dvete u paket da si.

p.s. sea pak pustiv ova so kombeto, abe kako moze taka da padne majkata u picka da vi ja iznaebam

p.s. sea pak pustiv ova so kombeto, abe kako moze taka da padne majkata u picka da vi ja iznaebam
Целата тежа на комбето се наоѓа во предниот дел на моторот. Ако ја земеме во предвид и тежината на Дерил и Карол онда добиваме значителна разлика со задниот празен дел.
Салтото е предизвикано од инерцијата која ја предизвикуваат зомбите и оската на која балансира возилото на мостот.
.... или поедноставно кажано
FreeFall3.gif

Добро што се напнавте толку, серија е фор фак сејк. Ништо чудно да видам епизода на MythBusters со објаснување за падов на комбево.

Незнам другар го оцени Godzilla (2014) како многу лош филм затоа што кога Годзила го утепа женскиотMutos струјата се врати во нормала.
Рече EMP не работи на тој принцип. Електромагнетните удари ги пржат струјните кола. Не може туку така да се врати струјата. Филмот е срање.
Тоа не се меродавни луѓе. Цепидлачење за глупости.

a koj rece deka serijata e sranje, samo rekov deka so takvi sceni vregaat iq na obicniot gledac, nisto poveke, ednostavno se epic fail i u princip ne treba vakvi fejlovi da bidat karakteristika za serija koja vo momentov vazi za edna od podobrite i rusi rejtinzi za gledanost.

Оваа сезона посебно ми се свиѓа, интересно темпо и развој на настани. Али со комбето мора да се признае дека едноставно ни вреѓаат интелигенција и нема апсолутно никаква потреба од таква нелогичност.

Ако вреѓаат мозок на обичен гледач ондак тоа е целиот концепт на серијана...Ликовине се капат буквално во крвна од зомбине па по некоја случајност остануваат не заразени....Овај не се претвораат. (секако се заразени)....
Што е тригер за да се претбори во зомби плуканицата од зомбито?
Или шљивка ако ти остави зомбито?
Иначе сезоната е Ок на ниво на претходната. Малку ме нервира што почнаа со персонални епизоди по кракатери. Секоја епизода по еден карактер разработуваат али ОК се тркала приказната

Кога ќе се фати некој за ситници........абе напокон добра епизода, ми пукна qr у прошлите две, а некој се фаќа за ситница.
Иначе самиот концепт за зомбито е фејл, арно ама Рик, Дерил и остала компанија се ептен јаки, и тоа е :)

Ако вреѓаат мозок на обичен гледач ондак тоа е целиот концепт на серијана...Ликовине се капат буквално во крвна од зомбине па по некоја случајност остануваат не заразени....Овај не се претвораат. (секако се заразени)....
Што е тригер за да се претбори во зомби плуканицата од зомбито?
Или шљивка ако ти остави зомбито?
Иначе сезоната е Ок на ниво на претходната. Малку ме нервира што почнаа со персонални епизоди по кракатери. Секоја епизода по еден карактер разработуваат али ОК се тркала приказната
se dur ne e u kontakt so nivnata krv, bezbedni se, toa e trigerot ako ne se lazam, oni i onaka se site nositeli na virusot.
ali za ova, mislam klasika propust u scenario, znaci se sobrale, resile da reziraat bash takvo scenario od milioin opcii, da postavis ognomet na ograda, poim da nemas kakva traektorija ke ima, a standard istata e nepredvidliva, i od prva da pogodi na zacrtana cel so polukruzna traektorija i toa, bar tuka mozea da udrat na pravoliniska traektorija a ne Kerol pokraj badass epitetot koj go dobiva ( ne deka mi preci ) da ispadne i ekspert po fizika. Muabetov e, you never go full retard, a so Kerol oni tuka taka isteraa.
Ova so kombevo im e uste eden takov smesen propust, netipicen do sega, daleku e ova od cepidlacenje, mene licno vakvive sceni mi se odraz na neserioznost, zaebancija, i iskreno me iritiraat, ko da ne razgledale drugi opcii tuka i udrile na vakvi smeshki ala sharknado kategorija na film. Sea zavisi, ti moze si ja teras pushtenkata i seedno ti e, ali ima luge na net, a ova e forum, koj sekako ke reagiraat na vakvi propusti.
Samo ovoj trend vo idnina da ne im prodolzi i so prikaznata, pa tek posle da vidis sto e '' cepidlacenje '' ... ;), fanovite na Lost, megju koi sum i ja, mnogu dobro znaat toa sto znaci.

Интересна епизода, ептен се гледа дека е затишје пред бура. Едино напињаше симболиката у секоја сцена, а со огнот го отупеа тотално. Али ок, сигурен сум дека следната ќе биде врв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom