The Walking Dead

Од тој аспект имаш право, али си имаше симболика тоа М. М како Марко, како Мајка, како што и да беше… него пази и ко имаме убави наслови на македонски филмови не знаеме да ги сочуваме - дебитантскиот на Волкашин што е во пост-продукција и имаше преубав наслов - “Слатката горчина на зрелите калинки” - го смениле сега во “Сладоста на горчливите нешта”. :(
Мене „Колнати сме Ирина“, веројатно ми е број 1 наслов на наш филм. Иако нема ништо посебно и ништо патриотско, македонско, ми зрачи со македонштина тој наслов.

Немаше врска М со TWD. Си го гледал филмот? Јас повеќе би рекол дека беше A.I. Artificial Intelligence во зомби апокалипска, или пост-апокалиптичен Пинокио, отколку било што поврзано со TWD. Баш мислам дека е еден од најоригиналните наши филмови.
Го немам гледано. Затоа и спорев околу годината на издавање. Друг го категоризираше во зомби срвајвал апокалипса.
Автоматски споено мислење:

Мене „Колнати сме Ирина“, веројатно ми е број 1 наслов на наш филм. Иако нема ништо посебно и ништо патриотско, македонско, ми зрачи со македонштина тој наслов.
За да биде апла патриотски треаба да боде К`лнети сме.

Како и да е, сите имиња се подобри од M. Многу мразам такви наслови - M, Z, ЧКЉ... На форумов не можеш ни да ги пребаруваш насловите.
Од тој аспект имаш право, али си имаше симболика тоа М. М како Марко, како Мајка, како што и да беше… него пази и ко имаме убави наслови на македонски филмови не знаеме да ги сочуваме - дебитантскиот на Волкашин што е во пост-продукција и имаше преубав наслов - “Слатката горчина на зрелите калинки” - го смениле сега во “Сладоста на горчливите нешта”. :(
М значи и Mark (Ознака/Жиг) на англиски. На крајот од филмот таа странкињата вика: Relax, he has The Mark.
Ама Сашко Коцев нели на почеток му вика ти си Марко затоа имаш М на раката.

Тоа што во Русија е така преведен нема никаква врска со идејата.
Секој пазар си го преведува како што сака, за подобар пласман и подобра кино гледаност.
Американскиот продажен агент го смени името во Beyond the Wasteland, во Бразил и Мексико е пуштен ко ‘Последната надеж’, во Германија ‘М: Мисија Надеж’, во Франција бил пуштен ко ‘The End of Silence’, во Филипините имаше друг назив…
Тоа што во Русија е така преведен не е случајно, верувај.

Немам ништо против македонска кинематографија или балканската воопшто, ама фали оригиналност у сценаријата. За глумците нејќам ни да зборам, се едни те исти ги гледаме, мислиш сериски филм снимаат. Го снимија Врба, па после Нема да бидеш сама, а филмовите да не речам исти се буквално, и тоа ги снимија со истата глумица.

А за да биде уште поиронично Бугарите освоија Евровизија а ги бие глас дека се најголеми плагијатори у свет.
Автоматски споено мислење:

Постарите филмови се баш македонски, ама таа прича со комити, турци и востанија е просто веќе истрошена, истото важи и за Втора светска војна и НОБ. Македонски народни приказни уште снимаат, преснимуваат исти изданија со други глумци, наместо да снимат нешто што е у тренд. Можат барем некој ситком или комедија филм, студијата у МРТ зјаат празни.

За македонски филмови trackermk има доста материјал, а и на YouTube може да се најдат филмови.

Еве еден ирско македонска копродукција со Наташа Петровиќ и режисер Митко Панов, објавен на профилот на режисерот.

The Witness 2018

Последно уредено:
@Shawn Spencer Некој нов вид на зомбиња, ќе го расипат жанрот.

Зашто да ги расипат ?
Овие се повеќе ко ghouls насместо ко оние досаднине од Волкинг Деад што ништо не правеа освен што се дереа. Со овие новиве има барем акција.
Не беа вакви зомбињата во 28 ден , 28 месец, 28 година подоцна ?

Зашто да ги расипат ?
Овие се повеќе ко ghouls насместо ко оние досаднине од Волкинг Деад што ништо не правеа освен што се дереа. Со овие новиве има барем акција.
Не беа вакви зомбињата во 28 ден , 28 месец, 28 година подоцна ?
У 28 мите беа брзи и напаѓаа јако. У Вокинг Деад, мислиш пијани се враќаат од бурна ноќ, едвај идат со подочњаци.:)
А овие у Ви Бери Д Дед се намќори. :)

У 28 мите беа брзи и напаѓаа јако. У Вокинг Деад, мислиш пијани се враќаат од бурна ноќ, едвај идат со подочњаци.:)
А овие у Ви Бери Д Дед се намќори. :)
Намќори како прости и глупи у споредба со овие од 28 ците и волкин дед ?
Па не ми личат со оглед на тоа дека од 100 км ги намирисуваат и ги лоцираат за разлика од другиве зобиња.

Намќори како прости и глупи у споредба со овие од 28 ците и волкин дед ?
Па не ми личат со оглед на тоа дека од 100 км ги намирисуваат и ги лоцираат за разлика од другиве зобиња.
Е не го догледав филмот до крај. Намќори мислев на почеток на филмот само зјапаа и нишо не праеа.

Е не го догледав филмот до крај. Намќори мислев на почеток на филмот само зјапаа и нишо не праеа.
По трејлеров мене ми личат на бајаги способни. Нешто како алиенс само малце поглупи и поспори.
Затоа прва асоцијација ми беше на ghouls него на зомби.

Имав, али ме блокнаа ради неактивност. :D
Ааа, и мене за малку, ама се логирав коа го прочитав мејлот.

Сакаш да ти пратам? Ама немој да зафркнеш оти ќе ми направиш проблем и мене.
Прати ми го твојот мејл у пп ако сакаш.

Ааа, и мене за малку, ама се логирав коа го прочитав мејлот.

Сакаш да ти пратам? Ама немој да зафркнеш оти ќе ми направиш проблем и мене.
Прати ми го твојот мејл у пп ако сакаш.
Боље не, пошто немам стабилен интернет за држење seed и ретко ќе симнувам од таму. Повеќе го користев за да видам што ново има, пошто се најдобри за европски филмови.

Back
На врв Bottom