The Walking Dead

Значи и Корејциве каснат со Train to Busan во 2016/2020 и со Colony што пред некој ден излезе во Кан. Колку се назадни значи ццц, во 2026 пуштаат филм со зомбиња. Само да се плукало нешто…
Првиот Train to Busan е во пикот на Волкинг Дед 2015-16 кога се појави Ниган. Нашиов е кога заврши Волкинг Дед и кога измислија 5 спинофи за да ја музат франшизата.
Колонијава да видиме прво каков успех ќе извади. Второ ко што го прочитав синопсисот, филмов е повеќе хавараија со вирус отколку преживување во зомби апокалипса.
Ако си ја гледал на нетфликс тоа педерско, воук, нигерската серија Резидент Ивл, едно зомби не се појави у 10 епизоди. Поише беше пораката за силни црни мајки што сами растат деца и за тоа дека белците се скогаш злобните.

Првиот Train to Busan е во пикот на Волкинг Дед 2015-16 кога се појави Ниган. Нашиов е кога заврши Волкинг Дед и кога измислија 5 спинофи за да ја музат франшизата.
Колонијава да видиме прво каков успех ќе извади. Второ ко што го прочитав синопсисот, филмов е повеќе хавараија со вирус отколку преживување во зомби апокалипса.
Ако си ја гледал на нетфликс тоа педерско, воук, нигерската серија Резидент Ивл, едно зомби не се појави у 10 епизоди. Поише беше пораката за силни црни мајки што сами растат деца и за тоа дека белците се скогаш злобните.
не знаев дека со Walking Dead почнал и завршил жанров и дека сѐ после серијава што ќе испадне од тој жанр е назадно.

Србите го имаа Zone of the Dead една година пред Walking Dead прва сезона па не ги прави ништо понапредни. :)

не знаев дека со Walking Dead почнал и завршил жанров и дека сѐ после серијава што ќе испадне од тој жанр е назадно.

Србите го имаа Zone of the Dead една година пред Walking Dead прва сезона па не ги прави ништо понапредни. :)
Тажно. Нигде не реков дека со нив почиња туку дека ако го јававме бранот на популарноста требаше 2015 да го направиме тоа.
Србите се башка прича. Тие ќе си извадат прича дека за све биле први вклучително и ова.

У далечната 1999 на Плејстешн 1 кај мене у маало у играчница ја имаше Resident Evil играта според која после у 2002 го направија и првиот филм од франшизата Resident Evil со Мила Јовович. У тоа време немаше брз интернет, само posta/posta после полноќ и нормално DVDа на автопазар, што го затворија и не работи. Ова е моето прво лично запознавање со жанров, иако у тоа време од други слушав прераскажувања на други филмови од жанрот.

Back
На врв Bottom