The Leftovers

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе разгалени сме од Game of Thrones и Breaking Bad па очекуваме премногу. Иако и јас до негде се согласувам дека финалето требаше и мораше да понуди повеќе, сепак мислам дека целата сезона општо беше интересна за гледање.

Приказната е типична Damon Lindelof non-sense мистерија со премалку одговори, но некако се навикнав на него и ова не ми пречи. Сакам бавни серии кои посветуваат внимание на ликовите, бидеќи ликовите ми се подеднакво важни како и приказната.

Што му беше желбата на Kevin Garvey? Мир во светот? Да се обедини повторно фамилијата? Monica Bellucci?

Јас ќе ја гледам втората сезона во потрага по одговори. Доволно квалитетна и интересна ми е, добра глума, солидни ликови и исполнета со мистерија. Се гледа дека сценариото е смислено со однапред предвидени повеќе сезони за комплетна слика, првава сезона му доаѓа нешто како увод во шриказната и запознавање на ликовите.

Од аспект на финале не беше нешто посебно, она да те остави да размислуваш и да ја чекаш со нетрпение наредната сезона, ама мислам дека беше можеби една од најдобрите епизоди до сега.
Истово мислење го имам и јас, само без последните 10 зборови. Далеку од најдобрата епизода, слабо беше финалево, ама ќе ја продолжам оти доволно интересна се покажа досега.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.123
Поени од реакции
341
Извонредно финале, дури помислив дека беше најкратко од сите досегашни епизоди. Ми помина за момент, иако крајот беше :sick: Очекував нешто што ќе ме натераше да размислувам додека ја чекам втората сезона меѓутоа не добив такво нешто. Сепак, јас ќе ја гледам втората сезона 100000% бидејќи не сакам да останам жеден за одговори. Ќе бидам упорен и се надевам дека авторите нема да не остават цела серија да чекаме да ни се разјаснат нејаснотиите и пак да не ни го пружат тоа.

Сцената кога Нора го „затекна“ своето семејство на масата во кујната од каде што исчезнаа беше перфектно прикажана! (y) Се виде дека продуцентите работеле на тоа гледачот да се стави веднаш на местото на Нора штом ќе ја види сцената. Беше прикажана толку емотивно, потресно што кај човека буди емоции како тој да е всушност самата Нора. :cuc:
Криво ми е за Вејн. Неговиот лик имаше потенцијал но не беше воопшто искористен.

И со самото финале се докажа дека целта во серијата не е разрешувањето на мистериите туку, како што кажа Боби, постапките на ликовите по претрпувањето на загубата на своите најблиски. Сепак, сите сакавме барем половина од нејаснотиите да ни се разјаснат.

Последно уредено:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Брат Вејн беше исто како Џејкоб vo LOST. И двајцата мистериозни и безсмислени ликови кои не придонесуваат ништо за приказната, туку се таму само да те збунат.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Која фама се крена на интернет за ’алатот’ на Џастин :pos::pos:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
мора да најдам партитура од нумерава да ја научам за свирење! :cuc:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Ma nisto ne otkrivaat picka im mater.[DOUBLEPOST=1411497398][/DOUBLEPOST]@Io Sono Interista
top ko za nas, 8-ka! da ne vikas ne te pingam ko za fringe.

Последно уредено:
H

HoT IcE

Гостин
вот е хипстер и обожава вакви неразјаснети стварии, сто посто ја гледал и му е меѓу топ.. се чека на Форестот само :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.332
вот е хипстер и обожава вакви неразјаснети стварии, сто посто ја гледал и му е меѓу топ.. се чека на Форестот само :D
Форестот ми лајкна 7 од осумте мислења во темава пред малку, што значи - гледал и он, се чека само на неговата рецензија.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Со жив зорТ ја изгледав. Значи за мене прва сезона имаше 20 и кусур епизоди. Една епизода не изглеав ко шо треба, испочетка па до краја. Се ги сецкав. Или ќе ми скурчеше или ќе заспиев. Абе на моменти и ме замараше. Поooo досадна серија. Добро, лажам. 9 и 10 ги изгледав во еден здив. 9 мислам ја спаси сезоната. И тие епизоди кај што вајаат еден лик. Е и за тоа алал.

Верглаат, лупаат, лупаат, настани, дешавки, луѓе, флешови, курци, палци и на крај ќе ги направат сите мртви, на чистилиште - во бело.

Упс, веќе ги има тие у бело. Тогаш може ќе испадне дека некој само сонува. Може и серијата не постои, нити кајгана постои, нити ние постоиме, може сите сме само дел од некој луциден сон на @Zlatikevichius ...?:confused::cautious:

На серијата и дадов шанса само поради тоа шо он ми ја предложи. Па затоа Злате (дарлинг), ако веќе ти си тој шо сонува, дај ебате разбуди се. Или биди појасен.

Понекогаш имав чувство дека серијава е наменета само за жени. И за оние шо се осеќаат ко за такви. Една оросена девојка не видовме у серијава. Една саглам оросена. Се некои стринки у години. Па и тоа колку ми одеше на нерви, форсирањето на Кевин и неговите мускули, поооооооооооооо:facepalm: Дури отидоа до таму шо имаше еден дијалог меѓу тоа ретардираните другарчиња на Џил (посветен на тоа дали другачка и се ебава со татко и) кај шо едниот вика : "Па сигурно се ебава, чоекот има страшно згодно тело.":facepalm: Ефтино Линделофе. Многу ефтино.

И не знам дали само јас очекував да има нов бран на исчезнувања? Се изначекав. Шо е бе то 2 %? Па ние само од Македонија колку имаме за исчезнување, ехе. Влада на РМ, фудбалска репрезентација на Македонија (ма и федерацијата комплет нека иде јабана), цела естрада, цела администрација, новопечените газди, транзициските олигарси... И на никого нема да му е гајле. Мех 2%. Ми (ви) вонт мор. :D

Саундтракот е добар. Одлично ја впива депресијата и сивилото. Крахот на Нора боли. Лорен и крикот за Џил е исто впечатлива сцена. Има серијава некоја уметничка жица. Можат да ја направат подобра. Само ако ги лимитираат интригите и мистериите кои ги нафрлаат (а се без одговор) ќе биде покул.

Ако втора сезона не биде подинамична и со повеќе одговори на почеток, дефинитивно ќе ја баталам.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.332
Со жив зорТ ја изгледав. Значи за мене прва сезона имаше 20 и кусур епизоди. Една епизода не изглеав ко шо треба, испочетка па до краја. Се ги сецкав. Или ќе ми скурчеше или ќе заспиев. Абе на моменти и ме замараше. Поooo досадна серија. Добро, лажам. 9 и 10 ги изгледав во еден здив. 9 мислам ја спаси сезоната. И тие епизоди кај што вајаат еден лик. Е и за тоа алал.

Верглаат, лупаат, лупаат, настани, дешавки, луѓе, флешови, курци, палци и на крај ќе ги направат сите мртви, на чистилиште - во бело.

Упс, веќе ги има тие у бело. Тогаш може ќе испадне дека некој само сонува. Може и серијата не постои, нити кајгана постои, нити ние постоиме, може сите сме само дел од некој луциден сон на @Zlatikevichius ...?:confused::cautious:

На серијата и дадов шанса само поради тоа шо он ми ја предложи. Па затоа Злате (дарлинг), ако веќе ти си тој шо сонува, дај ебате разбуди се. Или биди појасен.

Понекогаш имав чувство дека серијава е наменета само за жени. И за оние шо се осеќаат ко за такви. Една оросена девојка не видовме у серијава. Една саглам оросена. Се некои стринки у години. Па и тоа колку ми одеше на нерви, форсирањето на Кевин и неговите мускули, поооооооооооооо:facepalm: Дури отидоа до таму шо имаше еден дијалог меѓу тоа ретардираните другарчиња на Џил (посветен на тоа дали другачка и се ебава со татко и) кај шо едниот вика : "Па сигурно се ебава, чоекот има страшно згодно тело.":facepalm: Ефтино Линделофе. Многу ефтино.

И не знам дали само јас очекував да има нов бран на исчезнувања? Се изначекав. Шо е бе то 2 %? Па ние само од Македонија колку имаме за исчезнување, ехе. Влада на РМ, фудбалска репрезентација на Македонија (ма и федерацијата комплет нека иде јабана), цела естрада, цела администрација, новопечените газди, транзициските олигарси... И на никого нема да му е гајле. Мех 2%. Ми (ви) вонт мор. :D

Саундтракот е добар. Одлично ја впива депресијата и сивилото. Крахот на Нора боли. Лорен и крикот за Џил е исто впечатлива сцена. Има серијава некоја уметничка жица. Можат да ја направат подобра. Само ако ги лимитираат интригите и мистериите кои ги нафрлаат (а се без одговор) ќе биде покул.

Ако втора сезона не биде подинамична и со повеќе одговори на почеток, дефинитивно ќе ја баталам.

Уааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
И јас бев цело време напнат, ептен фрустрирачка драма, па тие во бело шо убаво им стоеше галони црвено once in a while кога ќе скинаа некој од нив. :unsure: Како и секое свесно битие и јас сум жеден за повеќе одговори или барем со нешто да ми замачкаат очи, за да можам да уживам повеќе во развивањето на ликовите. Да бидам искрен, уште од старт ме исфрустрираа како во V, одма после исчезнувањето скокнаа три месеци унапред. Тоа е одлика на пички, оти незнаат како да се снајдат со следното, па преминале на драмата. И стварно, како со исчезнати 2% другите се leftovers? Ова као брат ми да порачи пица, да гризне еден залак и да ми каже иди имаш leftovers. Никад не се десило. И нема да се.

Мистеријата не ми го ниша кајчето, туку одличната музика и језивите реакции при јаката глума. Ретко начекав некој лик да се понаша ко шо не би се понашал некој irl. Aктерската екипа ми е ептен по вкус, посебно Doctor Who 9 морам да го пофалам, ептем ми е јако чичево, Лив Тајлер колку за големо име... А двете зајачици кои увек ми приредуваат ерекција, Џил и френдицата, ги обожавкам. 8-мата епизода мене ми беше врвот, само на таа не трепнав, а 9та ми беше мене досадна, prequel eпизодата. Имаше премногу језиви сцени, како каменувањето, Нора со пластичната фамилија, Patty беше ептен психопат... Се на се, ја гледав цела наеднаш, па вреди и ќе си ја продолжам.

http://i.imgur.com/58pcCoS.jpg :love:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Батали Џил, френдицата е многу појака...

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Единствена серија која ја мразам и сакам во исто време.

Кога да ја очекуваме втората сезона?

Kajgana Shop

На врв Bottom