Epa kako moze cover shooter so otvaranje fioki u meguvreme da bide gameplay podobar od Hades ili Ghost ili eve Animal Crossing?
Objektivno da zboruvame, ne licni mislenja.
Prikaznata vo video igrite treba sekogas da e sporedna rabota, bidejki treba da se "igra".
I mene mnogu mi se sviga Bioshock Infinite radi prikaznata, ama objektivno e najslaba od serijalot poradi gameplay.
Zatoa lugeto prevrtuvaat oci na vakvi nagradi.
Gluposti
Ne ti e dobra podelbata, za dobar gameplay mora da se utepas strakajki? Oti, za da se dokaze deka TI igras? Toa e gameplay spored tebe? Demek poveke fizicka involviranost, mashing buttons = podobar "gameplay"?
Samo zatoa li hades e podobra? Ghost of tsushima? Zosto da zemat oni, oti e almost hack and slash, so e revolucionerno u hades, zaso da zema, sto e razlicno od torchlight, diablo? Ili ghost eve i taa ja igrav, sto imase razlicno od poslednata assassins creed, horizon zero... Klasicen rpg so overwhelming stvari na mapa, demek toa e bogatiot "gameplay"?
Absolutno ne. I jas ne bev fan na zbiranje strafovi, nitu na stealth, no ne znaci deka ne e rewarding, mozebi nema vo sekoja fioka cveke da si isfarbas kimonoto no koga ke najdes nesto u nekoja supka posle 200 otvoreni e samo po sebe rewarding i e in theme with igrata, amo is scarce, apokalipsa e, cesto bev bez stvari i bev pushnat into a corner da se spasuvam kako znam poso jas reagiram razlicno od tebe ili drug, ja odam guns blazing i panicaram i gameplayot e razlicen za mene otkollu za donev koj nemal mesto veke vo inventory na kraj. Ovde gameplayot e isto so prikaznata, edno isto e, bitno gameplay isto kolku prikazna, a za da bidat tolku dobri zasebno zavisat edno od drugo, toa e goty peer.
Ne se soglasuvam deka prikaznata treba da e u vtor plan, bidejki bilo igra a ne film. Prikaznata e najbjtna, gameplayot treba da te natera da se pretvoris vo hades, vo enzio, vo dragonborn, gameplayot ima edinstvena pricina da te natera da se osetis deka ti si herojot vo prikaznata.
Jas sum fan na dark souls znaes kade "gameplayot" e dvizecka sila, pa eve tlou2 mi bese goty. Ne smee da se negira deka tlou2 e sovrsena vo sekoj pogled. Emocionalna investiranost e toa sto pravi nekoj gameplay goty isto, mindless klikanje utre ke zaboravis. Ne moze da zema hades vo AAA trka, celi industrii kade AI, facial impressions, muzika od vrvni kompozitori da se natprevaruva so igra koi ja sklopile 3ca u podrum. Zatoa ima indi podkategorii. Toa deka ja igraat milioni i ima golema fan baza e ok, ima peoples choice, itn... neka sobere se. Ama milioni igraat flash igri i ima celo online community kako recimo clash of titans na mobilen, pa ne moze goty da i dademe neli? Soakon imase milion negativni komentari, pak imase milion poveke pozitivni od drugite u trka.
Disclaimer: 3ca pravile u podrum igri i toa deka indi moze da se trka za goty izvadeno samo toa bez kontekst e zabraneto za citiranje