The Big Bang Theory

• Креатор на темата Креатор на темата диме
  • Време на започнување Време на започнување

Кои се вашите омилени ликови во серијата? (најмногу три)

• Вкупно гласачи
    432
Серијава ја отупа и е*аа матер. Значи да беше романитчна комедија, да сакавме да гледаме ќе пуштевме некоја патетика а не Биг бенг.
Значи порано до кај 4-5 сезона имаше фори, финти, заебанции, се се сведува на врска, љубов, романтика, излитени финти. Нема веќе некои интересни факти од физика, наука кои порано се спојуваа со хуморот.
Овака ако продолжи боље да не снимаат 9та сезона, иако имаат откупено.
Нема споредба од првите 4-5 сезони и оваа. Брука, катастрофа.
Се работи за Биг бен теори, наука, помешана со хумор, гении кои прават хумор, работа на проекти, а не вака сите се заљубија и сеа фураат семеен живот.

Не може 8 години да се истите гигчиња. Пример, Хауард во првите сезони мене ми беше лигав и неподнослив, сега е малце посозреан и се трпи некако. Причина за тоа е тоа што му наместија жена да има, инаку до крај на живот со мајка му ќе си живееше.
Мислам, не е можно да се очекува дека они ќе го имаа истиот рејтинг ако освен Пени не внесеа и други женски во кругот, па со тоа нормално дека ќе одат повеќе на врските. Јас очекувам до 10та сезона да се родат 2-3 деца и така да си заврши серијава.
Мене ми се ок, може имаат малце досадни епизоди, али добри се.

Не може 8 години да се истите гигчиња. Пример, Хауард во првите сезони мене ми беше лигав и неподнослив, сега е малце посозреан и се трпи некако. Причина за тоа е тоа што му наместија жена да има, инаку до крај на живот со мајка му ќе си живееше.
Мислам, не е можно да се очекува дека они ќе го имаа истиот рејтинг ако освен Пени не внесеа и други женски во кругот, па со тоа нормално дека ќе одат повеќе на врските. Јас очекувам до 10та сезона да се родат 2-3 деца и така да си заврши серијава.
Мене ми се ок, може имаат малце досадни епизоди, али добри се.

Имаш право, ако зборувавме за серија од типот HIMYM би требало да заврши на тој начин. Овде е поентата на ексцентрични ликови, а тие неможе да се променат ради ду*нда. Тие се такви и ќе останат такви цел живот. Доколку ги извадам сите најдобри реплики од овие 8 епизоди и ги вметнам во една, таа нема ни приближно да биде иста како епизода до 5 - 6 сезона. Да речеш дека Шелдон и Еми ти се само “слатки“ е мизерно за еден комплексен лик каков што е всушност Шелдон со IQ 183, а се понаша како последен кретен.

Серијата беше успешна и ќе продолжеше да има ист рејтинг доколку во преден план беа нивните истакнувања со експерименти (сигурно се сеќаваш на Хауард и проектилот - гомно), обиди, интересни факти што беа презентирани низ интелигентен хумор. Можеби класичните реплики се истрошени, меѓутоа фактите никогаш нема да бидат.

Нема сцена во 8ма сезона што ме насмеала од срце, и сеуште се чудам зошто продолжувам да ги гледам искрено. Читам и по други портали, форуми и често луѓето коментираат дека уште некоја епизода ќе гледаат за да и дадат шанса да се врати приближно барем до она што беше.

Имаш право, ако зборувавме за серија од типот HIMYM би требало да заврши на тој начин. Овде е поентата на ексцентрични ликови, а тие неможе да се променат ради ду*нда. Тие се такви и ќе останат такви цел живот. Доколку ги извадам сите најдобри реплики од овие 8 епизоди и ги вметнам во една, таа нема ни приближно да биде иста како епизода до 5 - 6 сезона. Да речеш дека Шелдон и Еми ти се само “слатки“ е мизерно за еден комплексен лик каков што е всушност Шелдон со IQ 183, а се понаша како последен кретен.

Серијата беше успешна и ќе продолжеше да има ист рејтинг доколку во преден план беа нивните истакнувања со експерименти (сигурно се сеќаваш на Хауард и проектилот - гомно), обиди, интересни факти што беа презентирани низ интелигентен хумор. Можеби класичните реплики се истрошени, меѓутоа фактите никогаш нема да бидат.

Нема сцена во 8ма сезона што ме насмеала од срце, и сеуште се чудам зошто продолжувам да ги гледам искрено. Читам и по други портали, форуми и често луѓето коментираат дека уште некоја епизода ќе гледаат за да и дадат шанса да се врати приближно барем до она што беше.

Добро, секако дека веќе цел осврт на серијата не е на науката и на тоа колку они се антисоцијализирани, едноставно во таков правец ја затераа. Еве тебе тоа не ти се допаѓа, јас мислам дека е ок зашто не можеа цел живот да си го поминат ко смотаници и тоа да ми е смешно, значи различни мислења иаме во зависност од тоа што сме очекувале од серијата.
Шелдон и Ејми иначе, да, ми се слатки.
Крај краева, за комична серија се работи, нема многу филозофии тука, или те смее, или не те смее.

Епа една епизода смее, следните 3-4 не смее.

Најдобра епизода сезонава :)
  • Amy:"This is an easy one! You love this guy!"
  • Sheldon:"Me!"
  • Amy:"Come on. He's an underappreciated genius..."
  • Sheldon:"Still think it's me"
  • Amy:"It's not you! Now think; there's a car named after him!"
  • Sheldon:"Of course there is! The Mini Cooper cause it's me!"
  • Amy:"How about this... he's a poor man's Sheldon Cooper"
  • Sheldon:"Oh, Tesla..."

What makes you think
I didn't go to my prom?
I went.
Well, who'd you go with?
I took a little lady
I like to call loneliness.
Aw...
Aw, it's all right.
We ended up having a threesome
with her friend humiliation,
so...

:pos:Добар

Епизодата со матурската можеби најлошата епизода, уствари цела осма е катастрофа. Пени и Леонард се толку репитативни до степен на неподносливост.

И овие ли праат пауза или само оваа недела ќе нема епизода?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom