Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Вери фајн (y)

H9r76.png

Све ми остана, Thomson рутер, кабли и сплитер. Не бе, не ја отплаќав на рати, во сопственост на Телеком, еве и во договорот пишува. Ќе си ja чувам, ако не ми јави никој ништо, моја си е :D
Cuvaj si ja zs mozit i posle edna godina da ti ja pobaret...taka se desi so eden drugar..godina i kusur pomina a ne mu pobaraja opremata da ja vrati a taman se mislese da go prodade togas modemot ahahha

Нема намалени цени за оптик пакетите ?

Сеуште не се намалени, мада имаше најава дека ќе ги намалат, јас мислам ќе биде следнава недела...

Целата постапка на миграција од стариот 3 Max Start на новиот 3 Max Start го завршив преку тел 171 (прво бираш јазик, па после стискаш 0). Среќа не начекав гужва, одма ми дигнаа тел. Не е потребно одење во салон (освен да си земеш копија од договор доколку сакаш), и треба да им го кажеш тел број, конто бројот од тел сметка и матичниот број на носителот на договорот. Наводно пуштале за 2-3 дена, но од таму викаат најдоцна до 5 дена.

Одлична ти е линијата, моментално ти подржува 19 МБ/с (се рачуна и аплоуд).
Не би требало да имаш никави проблеми со било кој пакет.

Постот го напишав чисто како информација, секој да си има претстава со колку МБ/с реално може да располага.
Ако немаш добра линија НЕИСПЛАТЛИВО е да плаќаш 3МАX комфорт пакет, бидејќи брзината од 10 МБ/с за интернет реално никогаш нема да ја имаш.
Брзина поголема од 10 МБ/с за интернет освен на оптика не барајте, физички е неможно.

Зошто физички да не е возможно поголема брзина од 10МБ/с на бакар?

Што е финтава со т-хоме...од кога мигрирав у друг пакет не ми работи домашниот (линијата е во прекин) ?

Што е финтава со т-хоме...од кога мигрирав у друг пакет не ми работи домашниот (линијата е во прекин) ?
Ако не си бил претходно префрлен на новата платформа, сега и тоа ти пуштиле, пришто треба тел.линија директно да ја збрцаш во рутерот без сплитер, а телефонот послем преку него.
Фактички телефонот ќе иде преку VoIP платформа.

Ако не си бил претходно префрлен на новата платформа, сега и тоа ти пуштиле, пришто треба тел.линија директно да ја збрцаш во рутерот без сплитер, а телефонот послем преку него.
Фактички телефонот ќе иде преку VoIP платформа.
фала бачко на одговорот ...уште да си зеам доооол lan кабел и поврзуем...фала уште еднаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom