Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не си бил претходно префрлен на новата платформа, сега и тоа ти пуштиле, пришто треба тел.линија директно да ја збрцаш во рутерот без сплитер, а телефонот послем преку него.
Фактички телефонот ќе иде преку VoIP платформа.

Чекај сега, а послем тоа треба да е поврзе рутерот преку зелениот LAN кабел во црното адаптерче и преку него во TEL прикчлучокот на сплитерот така? Или само во рутер да е приклучен телефонскиот кабел и толку?

Веќе 4-та ден абер немаат за префрлување на новиот пакет а ми рекоа за најмногу 2 дена.Денеска не им работи 171 така да морам утре да им ѕвонам.Дали доколку и утре не ме префрлат на новиот пакет имам основа да ги пријавам во АЕК?

Чекај сега, а послем тоа треба да е поврзе рутерот преку зелениот LAN кабел во црното адаптерче и преку него во TEL прикчлучокот на сплитерот така? Или само во рутер да е приклучен телефонскиот кабел и толку?

за новата платформа не треба сплитер,,тел.кабел директно у рутер..телефонот исто така и еден кабел од рутер до комп .

за новата платформа не треба сплитер,,тел.кабел директно у рутер..телефонот исто така и еден кабел од рутер до комп .

Значи ако убаво те разбрав, ќе треба DSL кабелот што е збрцан во DSL портата на сплитерот директно во ѕидната телефонска порта да се збрца, и нема потреба од слпитер и зелен LAN кабел, така?

Зборам за DSL кабелот што влага во обележаната порта кај рутерот:

Attachments

• t-home-speedport-w503v-ansicht-hinten.jpg
    t-home-speedport-w503v-ansicht-hinten.jpg
    67,2 KB · Прегледи: 9
Веќе 4-та ден абер немаат за префрлување на новиот пакет а ми рекоа за најмногу 2 дена.Денеска не им работи 171 така да морам утре да им ѕвонам.Дали доколку и утре не ме префрлат на новиот пакет имам основа да ги пријавам во АЕК?

И кај мене слично, поднесено барање уште на 02.05. и брзината нигде ја немат. Сега се јавив на 080012345 и чичкото ми кажа дека веќе сум префрлен на 300 гиги, а за брзината одело тро поспоро зш морале рачно да ја местет. Тешко нив на 250000 корисници рачно да местет. Кај и да е, сектември/октомври ќе ја добијам и брзината.

Значи ако убаво те разбрав, ќе треба DSL кабелот што е збрцан во DSL портата на сплитерот директно во ѕидната телефонска порта да се збрца, и нема потреба од слпитер и зелен LAN кабел, така?

Претходно телефонскиот кабел одеше во сплитер и од сплитерот во рутерот.Сега телефонскиот кабел ти влегува директно во DSL портата на компјутерот.Толку.Потоа си го поврзуваш нормално рутерот со компјутерот и со телефонот.

257f7uf.jpg

И кај мене слично, поднесено барање уште на 02.05. и брзината нигде ја немат. Сега се јавив на 080012345 и чичкото ми кажа дека веќе сум префрлен на 300 гиги, а за брзината одело тро поспоро зш морале рачно да ја местет. Тешко нив на 250000 корисници рачно да местет. Кај и да е, сектември/октомври ќе ја добијам и брзината.
Исто и кај мене.Префрлен сум на 300 гиги али брзината уште не ми е сменета...

Јас мигрирав од 3 Max Comfort + nа 3 Max Comfort и од сабајлево не ми работи voip-от и брзината од 14 мегабита ми ја намалија на 10 мегабита. Тешко нив, само да проработи телефонов. Телекомџии :|

Јас мигрирав од 3 Max Comfort + nа 3 Max Comfort и од сабајлево не ми работи voip-от и брзината од 14 мегабита ми ја намалија на 10 мегабита. Тешко нив, само да проработи телефонов. Телекомџии :|

И тебе ли не ти работи телефонот? :(
Кај мене од пред малце, кога барам ми дава зафатено а тоа си нема врска. Мене може да ме бараат и тогаш ми ѕвони телефонот. Чаре некое? Пробав со сите могучи конфигурации на кабли, со ресет на рутер, ништо.

Тебе денес те префрлиле на новата платформа, а тоа значи дека сега телефонот треба да ти оди директно од рутер. Кај мене е проблемот со тоа што неможе да се конектира voip-от.

Тебе денес те префрлиле на новата платформа, а тоа значи дека сега телефонот треба да ти оди директно од рутер. Кај мене е проблемот со тоа што неможе да се конектира voip-от.

Па пробав така, знам за Voip, ама нејќе.
--- надополнето: 6 мај 2012 во 13:46 ---
LOL нема везе го средија сега Телекомовци :ROFLMAO:

што к.р е ова све поврзав како што треба и пак ништо :mad:
треба некој IP адреси да се внесуваат плс помагајте иначе отидов да ги дигнам у воздух

што к.р е ова све поврзав како што треба и пак ништо :mad:
треба некој IP адреси да се внесуваат плс помагајте иначе отидов да ги дигнам у воздух

Мислиш DNS? Тоа новите Speedport рутери автоматски ги наоѓаат, нема потреба за сетирање на DNS како кај старите модеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom