Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.480
Поени од реакции
825
Све ми остана, Thomson рутер, кабли и сплитер. Не бе, не ја отплаќав на рати, во сопственост на Телеком, еве и во договорот пишува. Ќе си ja чувам, ако не ми јави никој ништо, моја си е :D
Cuvaj si ja zs mozit i posle edna godina da ti ja pobaret...taka se desi so eden drugar..godina i kusur pomina a ne mu pobaraja opremata da ja vrati a taman se mislese da go prodade togas modemot ahahha

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Нема намалени цени за оптик пакетите ?

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Сеуште не се намалени, мада имаше најава дека ќе ги намалат, јас мислам ќе биде следнава недела...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Целата постапка на миграција од стариот 3 Max Start на новиот 3 Max Start го завршив преку тел 171 (прво бираш јазик, па после стискаш 0). Среќа не начекав гужва, одма ми дигнаа тел. Не е потребно одење во салон (освен да си земеш копија од договор доколку сакаш), и треба да им го кажеш тел број, конто бројот од тел сметка и матичниот број на носителот на договорот. Наводно пуштале за 2-3 дена, но од таму викаат најдоцна до 5 дена.

Член од
4 март 2011
Мислења
708
Поени од реакции
727
Одлична ти е линијата, моментално ти подржува 19 МБ/с (се рачуна и аплоуд).
Не би требало да имаш никави проблеми со било кој пакет.

Постот го напишав чисто како информација, секој да си има претстава со колку МБ/с реално може да располага.
Ако немаш добра линија НЕИСПЛАТЛИВО е да плаќаш 3МАX комфорт пакет, бидејќи брзината од 10 МБ/с за интернет реално никогаш нема да ја имаш.
Брзина поголема од 10 МБ/с за интернет освен на оптика не барајте, физички е неможно.
Зошто физички да не е возможно поголема брзина од 10МБ/с на бакар?

Член од
19 март 2012
Мислења
300
Поени од реакции
367
Што е финтава со т-хоме...од кога мигрирав у друг пакет не ми работи домашниот (линијата е во прекин) ?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Што е финтава со т-хоме...од кога мигрирав у друг пакет не ми работи домашниот (линијата е во прекин) ?
Ако не си бил претходно префрлен на новата платформа, сега и тоа ти пуштиле, пришто треба тел.линија директно да ја збрцаш во рутерот без сплитер, а телефонот послем преку него.
Фактички телефонот ќе иде преку VoIP платформа.

Член од
19 март 2012
Мислења
300
Поени од реакции
367
Ако не си бил претходно префрлен на новата платформа, сега и тоа ти пуштиле, пришто треба тел.линија директно да ја збрцаш во рутерот без сплитер, а телефонот послем преку него.
Фактички телефонот ќе иде преку VoIP платформа.
фала бачко на одговорот ...уште да си зеам доооол lan кабел и поврзуем...фала уште еднаш

Kajgana Shop

На врв Bottom