Tи благодарам човеку...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Викторгг напиша:
Луѓе, девојката не прашува кој збор почесто го употребувате... ве замоли да му кажете фала(благодарам, кој како сака) на оној на кој од било какви причини не сте му го кажале тоа...
Само едно потсетување во случај да не го забележал некој постов.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Gi koristam i dvata zavisno koga kako i ne gledam pricina da ne gi koristam, koga stvarno cuvstuvam deka treba da kazam da se zablagodaram ke go napravam toa, a radi reda e glupo. Samo ima edna osoba sto ne uspeav, ne stignav da otidam i da kazam samo edno "blagodaram" za se i mnogo mi e krivo. Sto i da kazam sega, kolku li redovi da napisam se e zaludno. Ama toa e sega veke e kasno za toa kolko i da kazuvam, nekogas ne treba da se ceka za da se kaze ili napravi nesto, treba vo vistinskiot moment.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Zbor koj moze da donese vedrina na covekot sto go prima. Cesto go upotrebuvam (na poveke jazici - polyglot :pos:) bidejki znam deka moze mnogu da pomogne vo covekovata psiha

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
скоро секогаш велам ФАЛА не благодарам и секогаш се заблагодарувам да речеме така па макар и да е за најмала ситница

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Може да го прочитате мојот прв пост на оваа страна?
Очекувам модераторот да го смени насловот на темава за да им биде појасно на членовите што се бара.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
ROZA напиша:
...или фала(збор кој почесто се среќава во нашиот речник),колку лесно го изговарате и имате ли пропуштено некому („оправдано“)од било каква причина да не сте се заблагодариле до сега!?

Има една личност која ме заштити.Поточно го заштити мојот идентитет,бидејќи остана така едноставно немав прилика да се заблагодарам.Мислам дека нема да го сторам тоа никогаш од мои да не речам оправдани причини,а колку е тоа оправдано не сум баш сигурна.Со отварање на оваа тема си олеснувам на душата изговарајќи го тоа БЛАГОДАРАМ наменето токму на таа личност(колку да ми олесни).Потајно ќе верувам дека допрело некаде...
... сосема првиот пост на темава од нејзиниот автор.

Џорџ Мајкл на албумот Олдер од 1996-та година имаше изјавено: "Му благодарам на Антонио Карлос Жобим, кој го смена начинот на кој гледам на музиката." Поп пејачот немал можност да му го каже истото порано, бидејќи додека се опаметувал музички - Жобим починал :)

Во оваа тема може да кажете Благодарам на секој кој немал можност да го чуе тоа од вас, од било какви причини.

Јас им заблагодарувам на моите родители кои и покрај мојата резистенција ме запишаа во музичко училиште и ми дарија способност да допрам еден секому близок свет во неговата суштина.

Секогаш ќе ви сум благодарен за тоа, иако веројатно до сега не сум ви кажал...

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Во секојдневна комуникација го користам зборот ...
фала за ова фала за она..Посебно кога некој ми врши некоја услуга
тогаш искрено Фала..последен пат кажав пред пола сат кога излегов од такси кога ми врати возачот пари:vozbud:
Најголемо Фала до моите дома..зашто на нив најретко им велам:(

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Сакам да им кажам фала пред се на моите, ептен за да не се двојам, сите им се заблагодарија. :pos: Шала. Сакам да им заблагодарам што истрајаа да не ме дадат во Дом цели 18 години. :pos: Пак шала. Фала им бе.:)
Сакам да и кажам фала на една личност која толку многу се труди околу мене и ми посветува внимание кое не го заслужувам. А сепак знае некогаш да направи да се чувствувам подобро.:smir: Воедно и извини.
Сакам да и кажам фала на една другарка што ми позајми 50 денари пред некој ден. :pos:
Сакам да и кажам фала на сестра ми која секогаш е тука кога сум во финансиска криза. :icon_lol: И што ме трпи, што е најважно.
Сакам да му кажам фала на едно другарче што вечно ме трпи со сите мои филозофии и напорирања, катадневно.:)
И на една друга личност, ама тоа иронично. :wink:
Толку за денес.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
епа Фала, благодарам-долг збор за кршење јазик. Иначе заборавив да му кажам фала на еден другар одамна, ама сега за жал го нема. И криво ми е што не му кажав фала за сите работи кои што ми ги покажа

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ќе прескокнам мајки, татковци, поблиска и поширока фамилија, другари и сл.:icon_lol: и ќе се заблагодарам на тројца чичковци кои ги знам само преку нивните дела.
Фала ти чичо Фројд и чичо Шопенхауер што ме научивте дека не треба премногу да очекувам од луѓето и дека треба да се помирам со нивните слабости(кои се и мои). А, фала ти и чичо Кант што ми предочи дека без разлика какви се луѓето не треба да го заборавам моралот.:smir:

S

Sith_Lord

Гостин
Прво би сакал да си се заблагодарам на себеси. Иако често сум сам свој најголем непријател, има моменти кога се изненадувам пријатно, и тие моменти ме спречиле да не отидам сељачки кажано- у курац.

Понатаму би сакал да и се заблагодарам на таа апсурдна и смешна Случајност која владее со толкав дел од нашите животи, и понекогаш ја нарекуваме судбина. Фала ти што не постоиш. :P

И конечно би сакал да им се заблагодарам на мама и тато (условно кажано) што ми покажаа дека колку и да те сјебе некој психички, можеш да ги ублажиш последиците ако седнеш и здраво ја разгледаш ситуацијата од сите страни.

Sith

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Fala ti sto se pojavi vo mojot zivot..
Fala ti sto pravis se za mene..
Fala..Sto mi veruvas iako ponekad se osekam i ko da ja nemam zasluzeno taa doverba..
Fala sto mi prosti a ne ocekuvav..
Fala ti za seta ljubov i vnimanie
I najgolemo fala sto me nauci da SAKAM...

N

NeMiRnA

Гостин
Ti blagodaram za toa sto napravi da bidam ova-jas...bev zavisna od tebe tolku godini i seuste sum...Ti prva mi go pokaza svetot,tvojata nasmevka bese prvata koja sum ja videla...Ti bese tuka koga gi napraviv prvite cekori i gi pratese site do eden se do denes,a se nadevam uste mnogu,mnogu dolgo...Mi go slusna prviot zbor,prvoto zapce...prvite solzi od inaet,koi se zacestija i traat seuste:)...Mama...licam na tebe,vanila i cokolado...no isti sme mama,ti me sozdade...Se sto nauciv za svetot e od tebe i tato...ja podeli cela dobrina i strplivost so mene,se ona sto te pravi tolku posebna i edinstvena za mene.Ti blagodaram sto sekogas se cuvstvuvam sakano i zastiteno,ti blagodaram sto mi pomagas da gi ostvaram svoite celi.Iako mamicke mnogu pati se karame i si losa so mene,no znam deka jas sum taa sto treba da se izvini,znam deka me sakas,no nikogas nema da ti go zboravam odvratniot sirup za kaslanje koj mi go davase so zatnat nos:).Mama TI SI TEMEL NA KOJ E SOZDADENA MOJATA LICNOST...TI BLAGODARAM MAMA...

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Fala so na nekoj nacin me napraj posilna..bez tebe nemase da znam deka Mozam da isdrzam TOLKAVA bolka, i deka nema da se predam tolku lesno..
Fala so mi pokaza so e stradanje..I ajde Fala so na nekoj nacin me sakase..na TVOJ nacin..
that what doesn't kill me, only makes me stronger..;)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Каде и да си, фала...
Фала, што ми покажа дека никој не е совршен...
Фала, што ме научи да ги сакам луѓето со сите нивни маани и слабости...
Фала... бидејќи дознав колку вреди животот.
Фала... бидејќи конечно го сфатив вистинското значење на зборот разделба.
...можеби ќе се видиме некогаш и негде...

Kajgana Shop

На врв Bottom