Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Србија над очекувањата, посебно нападот нивни. Ќе видиме понатака, ама мислам дека ќе бидат први во таа нивната група.
Чекај де, не ги победија на Данска и Франција…

До сега што сум изгледал, Франција и Данска се најголеми конкуренти за финале, а и така се поклопува ми се чини.
Овие другите тешка работа за нешто повеќе.

овие Алжир бокс да не играат како тепаат чудо..веќе го повредија Лацкович а пред малку после фаул го перна Копљар со топка во фаца :)
Алжир е мила мајка за Тунис.......затоа не ги сакам толку светскиве првенства.Арапиве играат најружен ракомет.....излези на 10-12 метри,мавај ко ненормален и надевај се дека ќе им повредиш 3-4 играчи пред да ти снема душа.
Иначе Тунис е врвот......тие како маваат крвнички,тоа е за во затвор.Чисти и намерни боксови маваат ко од шала и ако се погодат понесикусни судии што има пуздер да те направат.
Ако се паднеме со нив во некоја понатамошна фаза страв ми е што ќе му направат на Кире,а и на Миркуловски.

Алжир е мила мајка за Тунис.......затоа не ги сакам толку светскиве првенства.Арапиве играат најружен ракомет.....излези на 10-12 метри,мавај ко ненормален и надевај се дека ќе им повредиш 3-4 играчи пред да ти снема душа.
Иначе Тунис е врвот......тие како маваат крвнички,тоа е за во затвор.Чисти и намерни боксови маваат ко од шала и ако се погодат понесикусни судии што има пуздер да те направат.
Ако се паднеме со нив во некоја понатамошна фаза страв ми е што ќе му направат на Кире,а и на Миркуловски.
Јоновски(y)

До сега што сум изгледал, Франција и Данска се најголеми конкуренти за финале, а и така се поклопува ми се чини.
Овие другите тешка работа за нешто повеќе.

Плус Шпанија. Во една од овие три репрезентации ќе го добиеме светскиот првак.

Плус Шпанија. Во една од овие три репрезентации ќе го добиеме светскиот првак.
Шпанија може, бидејќи игра на домашен терен, иначе никогаш не би ја сместил во први неколку репрезентации за освојување на медал, шо знам, немаат некој добар тим што може да направи разлика, како што се данците или французите.

Шпанија може, бидејќи игра на домашен терен, иначе никогаш не би ја сместил во први неколку репрезентации за освојување на медал, шо знам, немаат некој добар тим што може да направи разлика, како што се данците или французите.

Да, највеќе заради домашниот терен кој ќе им биде страшен ветер у грб, плус, реално имаат добар тим, можеби не како на Франција, али сосема солиден и без домашен терен да завршат у први 4/5. Кога ќе се додаде на ова и домашниот терен, ете зашто треба заедно со Франција и Данска да се вбројат во топ 3 селекции за првото место.

хехе да но Тунис мислам дека од тие Африканците е најдобар,оваа година послаби се нешто Египет но денеска се држеа со Шпанија до некаде..не ја гледав но сигурно со малце погруба игра и со таа одбрана со многу испади.

Франција бе се знае кој :pipi:

Најкомплетни се на секоја позиција имаа доста квалитетна замена така да они Данска и Шпанија кој се ослабени но сепак се дома.

Што бидна со Лацкович?

Више кога прогнозирате кој ќе догура најдалеку... мене ми мириса дека Шпанците како домаќини ќе ги гураат судиите (n) за тоа и ги избрав на фантази лигата :D
Ако остане Хрватска без Лацкович нема да бидат некој фактор понатака мое мислење е дека без Вори и Лацкович се негде на наше ниво само што ја имаат онаа мрднатана игра да се скинат од трчање што им носеше резултат се до финалето на олимпијадата

Србите ме изненадија пријатно...навистина ја подобриле за цело ниво играта од ЕП...
Имаат неверојатна ротација,во одбрана максимално менуваат....ги користат сите играчи...со ова му ја олеснуваат работата на Станиќ...
Одличен потег на Вуковиќ беше шо ги тргна од репката Бељански,Стојковиќ,за да им даде шанса на некои нови дечки како Драгаш,Марсениќ,две млади крила(не им ги запамтив имињата,ама се работи за големи потенцијали).....
Една Полска се изнамачи со Белорусија,а Србија без мака ја збриша...доколку не ги пуштеа помладите на крај,ќе добиеја со преку 10 разлика..
Ако продолжат вака сигурно ќе бидат на едно од првите две места во групата....
Шпанците рутунски си добија со Египет,иако црнците дадоа добра боба...не се мајтап африканските селекции....
Тунис е најсилен,Египет го нема тој квалитет на Тунис,ама сепак никој не можи без пот да ги победи лесно....
Вистинското лице на Шпанците ќе го видиме со Хрватска и Унгарија....првите два меча беа еден вид загревање....
Хрватите лесно го решија Алжир,изедоа малку и ќотек..Лацковиќ уште на самиот старт доби удар во раката(повредената)и мораше да го догледа мечот од клупата...
Имаат добра ротација за разлика од годините Бичаниќ,Вуковиќ,Муса,Хорват се класа играчи..+тука се младите Ивиќ,Степанчиќ
,Мандалиниќ кои треба да се калат и да добиваат сигурност....факт е дека тактизираат со своите главни играчи Вори и Дувњак,посебно со Вори,кој изигра само 15 ина минути на ова СП...
Ќе им требаат овие двајца за понатаму.....освен со Египет се останато за Хрватите ќе биди борба до последна секунда...и имтребаат здрави клучните играчи како Лацковиќ,Вори,Дувњак и Чупиќ...
Следуваат добри дуели....:)

Кој ѓи пуштил овја аустралија на сп,господе боже гревови са:facepalm:,ѓи стаев да не изгубат појче од 23,они губат,31-8:eek::tapp:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom