Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Овој Игропуло многу заебан играч ми стои.

Хансен го имитира на Лазаров со бојата на патиките, ко ќе порасне сака ко него да е.:ROFLMAO:
Игропуло е супер играч. Порано играше за Барселона, сега е во Берлин и е еден од подобрите поединци. Треба да се обрне особено внимание на него...

Ова значи дека Данциве ќе обезбедат 1-во место и без бодовите против нас, или пак може да се случи некоја ујдурма?

Ова значи дека Данциве ќе обезбедат 1-во место и без бодовите против нас, или пак може да се случи некоја ујдурма?

Мене ми е само страв да не изиграат во корист на Исланд, да им ја пуштат утакмицата после Чиле кога играат со нив а нас да не тепаат во последното коло иако логично е да си обезбедат сега прво место па со нас да играат со втор состав и полабаво. Сепак мислам клучна ќе биде следнава утакмица со Исланд ако ја тепаме таа ќе се мотивираат и со Русија да направат нешто повеќе ама ако изгубат и двете ќе ги губиме, мора да се подобрат со Исланд и да не го ставаат шаторот Митревски на гол.

:icon_lol:
424072_593783783971982_794962422_n.jpg

Абе, има некој Мартин Најдовски, шо води на листа за суспензии и игра за Австралија... нема сомнеж дека е наше дете а?

Абе, има некој Мартин Најдовски, шо води на листа за суспензии и игра за Австралија... нема сомнеж дека е наше дете а?

Да тој е легендата македонска , трипати влезе трипати го исклучија :D

Игропуло е супер играч. Порано играше за Барселона, сега е во Берлин и е еден од подобрите поединци. Треба да се обрне особено внимание на него...
Ќе му го пуштиме Миркуловски на него немај гајле нема голот да го види ;) освен кога пенали ќе шутира :unsure:

Во Мадрид појма немале дека има Светско првенство во ракомет, кога ги прашувале за атмосферата таму нивните жители, тие мислеле дека ги прашуваат за Реал Мадрид.:D
Кај го пишува тоа??:eek:

Мене ми е само страв да не изиграат во корист на Исланд, да им ја пуштат утакмицата после Чиле кога играат со нив а нас да не тепаат во последното коло иако логично е да си обезбедат сега прво место па со нас да играат со втор состав и полабаво. Сепак мислам клучна ќе биде следнава утакмица со Исланд ако ја тепаме таа ќе се мотивираат и со Русија да направат нешто повеќе ама ако изгубат и двете ќе ги губиме, мора да се подобрат со Исланд и да не го ставаат шаторот Митревски на гол.

Абе Улрик Вилбек не е глуп да се коцка со понатамошниот пласман на Данска.Мислиш заборавил дека пред една година само среќа ги спаси од пораз.И самиот тоа го призна.Нема да се штедат додека не се осигураат дека им е загарантирано 1 место во групата.Против Русија,Хансен иако повреден го остави да игра 60 мин.Дури и против нас нема да се штедат ако пред тоа успееме да тепаме еден - Русија/Исланд.

Сеуште е рано за калкулации,но некои работи веќе се јасни.Одиме во 1/8 финале,прашање е само кое место ќе завршиме во групата.

И јас така знам ама сигурњм сим дека ние денес 2 земавме у 2ро полувреме и 1 у прво.
На истиот линк.

As of 2012, there are three TTO´s.

Не дочитувате..... :)

Извинете за оф топиков, еден тренер во ракомет може да повика 3 тајмаути во цел натпревар без разлика кое полувреме е?
Од оваа сезона има нови правила во Македонската лига, па верувам дека истите се имплементирани по наредба на ИХФ и истите се користат на Светсково.

Значи тренерот на располагање има вкупно 3 тајм-аути во целиот меч.
Во едно полувреме може да искористи најмногу 2.
Во последните 5 минути од полувремето(без разлика дали е прво или второ) може да се свика најмногу еден тајм-аут.

Значи доколку тренерот во прво полувреме искористил 1 тајм-аут, во второто може да свика 2 тајм-аути, се додека едниот е искористен пред 55 минута. Доколу не свика ниеден тајм-аут до 55 минута, го губи правото на трет тајм-аут.
Истото важи и за прво полувреме.Доколку не свика тајм-аут до 25 минута има право само на еден во првото полувреме.Ако свика тајм-аут до 25 минута, може да искористи уште еден во првото полувреме, со тоа што во второто полувреме ќе има само еден на распологање.
Hope you got it :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom