Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Баталете полуплатени ривјус.

Бетмен растури.

Ја се сметам за објективен. Така да..за жал некои ривјус се во право.

Филмов ќе го објаснам вака:

Си седнал некој напишал јако сценарио за филмов.

Ама го отпуштиле и вработиле друг.

Дошол другиот и рекол "Ееееј па овој пред мене добро нешто напишал бе?...грев ми е да вадам многу работи.." и само си додал по нешто.

И така испаднал филмов :D

Филмов изгледаше како трилогија во едно.

Последните 40ина минути мене ми беа ебење од филмов.

Лекс! :cuc: Мислев ќе го хејтам. Али манијак со daddy issues и мегаломанија и лошо social понашање = Лекс.

Ако ова ви звучи добро онда топ. Ако не..кој ве ебе. Џеси си растури ако ме прашувате мене.

7/10 филмов. Штета. Можеше мноооооооогу подобар. Криво ми е бе..криво. А добар е. Не дека не е. Глумење фантастично. Сите ликови растурија. Хумор има нека не ве лажат ривјусов од погоре. Акцијата е добра. Глумењето е јако. Саундтракот е топ. Кинематографијата и сите тие бои и сенки енд стаф беа ептен јаки особено во некои кадри (што и ги има во трејлерот). За жал мислам монтажата и сценариото потрфлија. I blame Snyder.

Многу полесно е да одделиш негативни работи за било што па затоа и вакви се ривјусот некад. А БвС дава материјал за хејт така да.

Лајк има од мене филмов се на се, али преживејте ги непотребните сцени во првиот саат време што се чудно подредени без некаква поента.

Batman v Supermen битката: Топ!

Dawn of Justice елементот: Непотребен.

Bottom line: Погледнете го филмов.

мислам дека и со сите тие лоши критики, филмов ќе растури на бокс офисот, и на крај главните на Ворнер Брос ќе му подадат рака на Снајдер за добро завршената работа!
сите делови на Трансформерс имаа далеку полоши критики и покрај тоа успеаа да заработат над билион долари!

Кур да му подадат за завршената работа :D Филмов ќе растури али Снајдер нема врска.

Филмов да го праеше друг ваљда подобро би го направил. Ваљда. Пошто не знам колкава му е улогата на Снајдер врз тоа што првиот саат време е all over the place....

Него вчера завршува филмот, сите се симнуваат и некои другари се викаа меѓу себе на зафрканција нешо коа "А бе Бетмен!.." и се вртат пет луѓе...машала многу бетмени сме имале во државава :D

Кур да му подадат за завршената работа :D Филмов ќе растури али Снајдер нема врска.
епа тоа ми беше зборот де, и две чисти да нема филмот, пак ќе заработи еден тон пари. Сите тие лоши критики не се дадени за џабе, а и се знае каков директор е Снајдер, се додека има јаки специјални ефекти, филмот е добар..:D

EW извадиле фотка од Wonder-Woman филмот догодина. Покрај Гел Гадот, во кадар се и Queen Hyppolyta (Connie Nielsen), General Antiope (Robin Wright) & Lieutenant Menalippe (Lisa Loven Kongsli) во Темискира (хоум-лендот на Wonder-Woman). (y)
8461545-menalippe-diana-hippolyta-antiope.jpg

493623.gif

Јес да филмот ќе биде озбилен приквел (Cap America style) со дешавки од Прва СВ, но во кадаров единствено уште фали Артемис, како една од најголемите nemesis на Дајана од Темискира. Не знам дали уопште е потврдена она за во филмот, но би требало да ја има по секоја логика .. Или пак во најмала рака да ја реферираат.

ПС - Сакам да бидам оупен-мајндет и откако ќе го изгледам сам да пресудам дали е добар, или не BatvsSups .. Амааааа штом и comicvine денес извадиле ривју со 3 од 5 ѕвездички рејтинг, тогаш чкрипи нешто работава изгледа. :confused:

Најлошиот vs најдобриот костум на Marvel.

Каснам неколку страници со читање на темава и уште не ми е изгледан Deadpool. Извинете што ве резилам. :S[DOUBLEPOST=1458865007][/DOUBLEPOST]
Posle dva filmovi ja uste ne mozam da se pomiram kolku mcavoy I fassbender se jaka zamena. :cuc:
Со оглед какви актеришта заменија одлични се и младиве. Ги обожавам двата пара!

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ја следам темава од почеток и како фан на DC comics, сакам да кажам дека сум многу скептичен во врска со Batman v Superman: Dawn of Justice се дига голема галама и многу пофалби сето ова ме потсетува и со Deadpool каде по неговото гледање се разочарав тотално (имаше добри моменти но 70% од филмот е катастрофа) што ме тераше да се запрашам дали критериумите за добар филм се спуштија толку ниско и се е сведено на маркетинг на социјалните мрежи каде што се прави еуфорија за да се оди во кино и да се гледа филм кој нема никаква вредност, но за неколку познати фаци бил многу забавен и тие што ги следат веднаш трчаат да купат карта и да бидат и тие дел од таа еуфорија и да се смееат на работи кои се далеку од смешни.

Мислев дека Ant-Man е на многу ниско ниво но Deadpool ме демантираше многу ги спуштаат критериумите, за ова се нај одговорни Walt Disney Studios за неколку години ќе биде истото и со Lucasfilm - Star Wars и Indiana Jones повеќе одат на заработка отколку на квалитет.

Можеби да да влезат во чекор со Marvel и DC comics ќе ги спушти критериумите каде што филмовите ќе им бидат само губење на време.

Инаку немам ништо против Marvel има многу јаки ликови како: Iron Man (инаку на претстојниот филм сум од Тeam Stark), Captain America, Hulk, Thor, Spider-Man, Wolverine како и Avengers, X-Men, Guardians of the Galaxy итн. Имам и нивни стрипови.

Не бев да го гледам Дедпул заради коментари на познати фаци на социjалните мрежи :eek:
Дали сум трудна?

^^
- Успехот на Дедпул се должи многу на маркетинг кампњата што ја направија Фокс и Рејнолдс за него, го пропагираа како супер-хироу ром-ком (оти нели валентајн и то) :icon_lol::icon_lol: и нема аналитичар што не оддаде кредит за тоа. Споредувајќи со денешниве стандарди, они буквално со буџет за семки и цигари, направија растур и Дедпул царуваше на бокс-офисот скоро месец дена. Now that's impressive. Не ми сметаше мене уопште форсирањето на Дедпул како се наближуваше премиерата. Трејлерите беа интересни, правеа Крисмас и Острелија Деј тизери со заебанции, го ругаа Волверин, Рејнолдс нема ток-шоу во САД каде не се појави да го најави филмот иии тоа беше кул, добро го билдаа. Луѓето како повеќе се запознаваа со филмот (без разлика дали хард-кор comicbook fans, или рандом movie goers) стануваа свесни дека ќе гледаат нешто фреш и поинакво од било што предходно извадено. И тоа држи, Дедпул го донесе и покажа тоа поинаквото. Но проблемот е во тоа што прво Дедпул реално не го достигна хајпот што се крена за него (тука кривицата лежи во самиот филм), но уште поиритантно ми беше што откако веќе мина премиерата нетот експлодираше како пињада, чиниш карамели надвор врнат (и тука кривицата е во тоа што ти зборуваш - мерката за тоа што е одлично сработен филм, а што е обично фан филмче за тепање саат време).
- Не знам зошто Ентмен го етикетираш како low level movie, кога Ентмен комотно влегува во топ-5 од МЦУ филмовите. Супер ориџин и Пол Рад добро се снајде ..
- А што и како ќе испадне BatvsSups не знам (мора да се гледа прво нормално), ама осеќам дека го има снајдено Age of Ultron синдром ... На 10 times higher level.

^ Ја за овој тип на филмови имам чуден вкус и сум скоро секад во малцинство.
На пример....AoU ми беше ептен јак. Ама ептен. Уште да не знаев ништо за новите ликови и за работи од трјлерот што се покажаа ќе беше уште појак :D

Не бев да го гледам Дедпул заради коментари на познати фаци на социjалните мрежи :eek:
Дали сум трудна?
А? Кој што коментирал?

BvS ke bide definitvno uste eden film koj ke napravi delbi. Jas spagam vo grupata koja go zasaka ovoj film. Nimalku dosaden, jasen i razbirliv, so jasni agendi i celi na antagonistot i Betmen, dinamicno, jeste da ima paralelni prikazni, ama kako sto se odmotuvase klopceto, taka i kockite si se poklopija.

^ Ја за овој тип на филмови имам чуден вкус и сум скоро секад во малцинство.
На пример....AoU ми беше ептен јак. Ама ептен. Уште да не знаев ништо за новите ликови и за работи од трјлерот што се покажаа ќе беше уште појак :D

А? Кој што коментирал?

но за неколку познати фаци бил многу забавен и тие што ги следат веднаш трчаат да купат карта и да бидат и тие дел од таа еуфорија и да се смееат на работи кои се далеку од смешни.

@dragonsky под AoU синдром, не мислев дека филмот е лош. Напротв, АоУ е филм кој што на прво гледање може да те остави и мајнд блоун. И јас уживав во него. Но маката е што на второ-трето гледање, кога ќе ти падне хајпот и ќе почнеш поубаво детали да запазуваш низ текот на филмот, согледуваш уствари дека приказната е прилично комплицирана, замрсена, со многу loose ends и ти се вртат еден куп прашања .. Чекај, што беше сега тоа? На што мислеа со ова? Кого реферираа овде? Зошто го убија овој во затворот? Како најдоа карика меѓу овие двајца негативци?/ WTF is vibranium and what's the big deal with it?? Ваканда:toe:? Аааа сега сме во Африка .. Јеееејјј?!?! Хулк не сака да ја легне Скарлет Јохансон?? Тор се бања и халуцинира во џакузи? Ултрон сака да еволуира хммммм .. И' го има некој бројот на Чо:cautious:?! Ќе прават нов Ултрон:eek:?? Тор сака да го оживее роботот во кутијата?? Чекај сега, овој е Ултрон, Џарвис, или нешто сосема трето? Каде летна Хулк бре, кој к*р му е?? Аааа Нови Авенџерс за крај, старите во пензија?! и т.д. и т.д. прашања од кои што може и глава да те фифне, пошто реално АоУ не е лесен филм за гледање и наоѓање смисла во него.

АоУ покрај тоа што е продолжение на Авенџерс, тој е и Ајронмен-4 - кој покажува дека паранојата на Тони оди левел погоре. Плус е сет-ап за пар идни филмови, како Блек Пантер, Civil War, Тор-3, Авенџерс-3, Гардијанс-2, Planet Hulk, New Avengers/Dark Avengers .. И генерално тука се гушеше филмот и го губеше моментумот од главната приказна. Затоа и грото беа во ''мех'' фазон кога го скинаа Куиксилвер на крај (бил, ко да не бил .. идемо даље:facepalm:) Немаше потреба АоУ од толку суб-плотови, во тоа е муабетот. А истото се плашам дека го има снајдено и на БетвсСупс. Како беше таа старата - Less, is more. :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom