Superhero Movies

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.033
Поени од реакции
11.668
Очекувам да биде бришење патос новиот Avengers. Плус се спојуваат со GoG...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Марвел ќе ги погребаат ДЦ со новиве Авенџери.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Марвел ќе ги погребаат ДЦ со новиве Авенџери.
Funny thing is Infinity War is going to be dark and grim and make about $1.5b in the process. WB adopted Marvel's old tone for Justice League to appease critics and are struggling to make $700m worldwide. :D

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Дизни ги купија филмските и ТВ права од Фокс. Х-Мен и Фантастик-4 врачају се кучи.
fgffdsdasasdasd.jpg

А таман овие се управија со филмовите и сериите у последно време:(. Живо ме занима шо и како ќе одлучат околу Дедпул и како него ќе го третираат, знаејќи ја фемили френдли полисата на филмови шо си ја има Дизни ..

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
филмовите на MCU ги прави филското студио на Марвел, кое е под чадорот на Дизни, а не Дизни директно...така да Марвел може да си дозволи да прави филмови со Р-Рејтинг, иако досега не го практикуваа тоа, поради бизнис моделот што го имаат.. доколку Дедпул 2 и Њу Мјутантс се покажат како финанскиски успеси, Марвел ќе може да продолжи да ги прави со Р-рејтинг...и Кевин Фајги изјави уште пред година-две дека Марвел имаат слобода да прават такви филмови, едноставно не им се укажала шанса, со овој универзум што го почнаа..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Во четврток во 19:10 на Телма:
upload_2017-12-30_16-27-49.png

Ќе дебатираат Супермен и Зод дали планетата Земја е добро место за мигранти од Криптон и дали чувствуваат дека луѓето имаат предрасуди спрема нив

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Годинава ќе беше малтене совршена, да не се десеше ЏЛ и двоцевките колективно да не му го издудлаа на филмот повеќе од шо треба. Лани гледавме големи катарзи во ‘’Batman_V_Superman’’ и ‘’Suicide_Squad’’, а ЏЛ беше далеку од тоа и таков колапс немаше ниеден филм во 2017та. Просек оценката е секако повисока од ланешната. Четворка, многу добар е сосема океј и е прогрес. Исто и филмовите колективно за некоја (холивудска) мала бројка го надминаа приходот на тие од 2016та - генерираа преку 5 милијарди долари, иако ниеден филм не успеа сам да заработи 1 милијарда, како ‘’Civil War’’ лани. Имавме филмови како WW и Логан кои (не)очекувано критички и финансиски имаа најголема поткрепа и ја одбележаа годината, но се деси и Пауер Ренџерс кој потфрлија и за жал ќе остане како мрља на чаршафот.

Спајдермен е филмот со најголема заработка за 2017, а Пауер Ренџерс со најмала.
Spider-Man: Homecoming: 880.166.924$

Guardians of the Galaxy vol.2: 863.565.527$

Thor: Ragnarok: 846.097.664$ (still in theaters)

Wonder Woman: 821.847.012$

Justice League: 647.133.455$ (still in theaters)

Logan: 616.795.600$

LEGO Batman: 311.950.394$

Valerian: 225.164.110$

Power Rangers: 142.337.240$
Резултатите на филмовите се поклопија со квалитетот и успешноста од претходно на самите студија т.ј. сите како што си имаа постелено, така и си сркаа. Тие шо си беа константно добри години наназад си се задржаа горе на база на квалитет и стара слава, а другите од позади гребаа за некоја екстра пара, експериментираа и на крај земаа толку, колку што од порано и’ даваа на публиката, а донекаде беа и казнети. Марвел со своите три филмови (финансиски) ги фати и првите три места од листата - Спајди беше фреш и добар, Тор-3 ми остана единствен не гледан и решив да го чекам со добра снимка так да тука сум воздржан, ааа со Гардијанс-2 само повеќе се уверив дека е филм за амеби кои се палат на hehe канцероген хумор. На ДЦ им стигна за наплата казната од претходните превари, кога збираа ќеш на мижи митра, дно дна, понор, гној од филмови. ЏЛ требаше да биде најwow и суперхеројски печат на 2017та, а го задеси финансиска бламажа и им го начукаа до грло после сите срања позади камера. Иронијата е во тоа што излегоа со два далеку поквалитетни филмови во однос на 2016та, а комбинирано им донесоа приход за околу 200$ милиони помал од годината претходно, се напикаа у здрав финансиски мунис со ЏЛ и истиот ќе им биде филм со најнизок приход од сите досегашни пет филмови. Цуџихара харакири зафат нека си изврши што пре, за мир и благосостојба у породици. Успехот на WW од друга страна испадна феномен сам по себе. Колку што Јунајтед не го заслужува Де Геа, толку и ДЦ не ги заслужува успехот и популарноста шо им ги донесе Гел Гадот. Но да беше поинаку, сите можни општински, народни и меѓународни фемина, леџибити, анима-мунди, гриин пиис и остали курци палци од лоби групи ќе палеа торчови и ќе ја бараа на тацна секоја можна глава од која има пишано критички збор за филмот. Бем ти и време и Свет у кој живееме. Фактот дека WW е единствен од суперхеројските шо заработи преку 400 милиони само во САД, јасно е колку е саатот тамо преку океанот и како е извајано паблик мнението на залоените ЌејЕфСи мозоци. Целиот хајп и прашина шо ја крена WW , ми е како дежа ву и пандан на Дедпул од лани - Ништо повеќе од океј филм, со кој медиумите и “критичарите“ го отекоа у секоја можна смисла и да имаа како и рогови ќе му нацртаа. Забегав, сори. Фокс како последен од големите се пушти у лер малце, гледајќи многу повеќе кон 2018та. Но Логан испадна уште еден успешен експеримент од нивна страна и да не беа така слаби претходните два дела, филмот гарант ќе заработеше многу повеќе ќеш и немаше да биде последен меѓу “големите“, иако на грото им остана омилен филм за годинава. Сасвим оправдано, нема шта ..

Кога сме кај признанијата за 2017, академијата се изјасни вака:

*Да повторам - Тор-3 е исклучен, ЈЕР не ми е гледан. Фиксирајте ако некој од ликовите, или самиот филм е неоправдано изоставен и заслужува признание во некоја од категориите.

Најдобар соло филм: Logan

Најдобар груп филм: Justice League

Најдобар главен лик (м): Wolverine / Logan

Најдобар главен лик (ж): Diana Prince aka Wonder Woman / Wonder Woman & Justice League

Најдобар спореден лик (м): Charles Xavier / Logan:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Најдобар спореден лик (ж): Laura Kinney aka X-23 / Logan:нинџ:

Најдобар негативец: Мајкл Китон / Spider-Man

Најдобар сајдкик: Laura Kinney aka X-23 / Logan

Најдобар млад играч: Peter Parker aka Spider-Man / Spider-Man

Најдобар анти-херој: Yondu / Guardians 2

Најдобра акциона сцена: Superman vs the JL / Justice League

Најдобро соло: Дајана vs швабите во селото / Wonder Woman

‘’Birth of a hero’’ момент: Спајдермен во Вашингтон / Spider-Man

Најдобро камео: Bubble;):( / Valerian

Најдобар истер-ег: Exploding penguins / Justice League

Најдобра пост-кредитс сцена: Legion of Doom / Justice League

Најдобра музичка нумера: Go go power rangers! / Power Rangers

Најдобар риф: WW track / Wonder Woman & Justice League

Win године: Logan

Flop године: Power Rangers

Најпреценет филм: Wonder Woman #yesisaidit #comeatmecrazybitches

Најпотценет филм: Valerian

Best love story: Дајана и сладоледот / Wonder Woman

Сите плачевме кога: Умре Волверин / Logan

Лично задоволен сум од 2017та и успехот на грото филмови е заслужен. Догодина такоџе биче бајаги весело и исто како годинава, ќе има пар продолженија на веќе етаблирани франшизи, пар нови наслови, пар експерименти со жанрот кои што ќе биде интересно да се види како ќе испаднат иии три анимирани за кои редно време беше поактивно да се вклучат во бизнисот. Марвел со Авенџерс тројката ќе им ебе матер на сите, биче хаоспичкелудило. Фокс за прв и последен пат ќе извадат три Х-Мен базирани филмови во една календарска година. Дедпул двојката за очекување е да издоминира исто како ќецот и веројатно е единствен филм шо ќе може да му парира до некаде на Авенџерс. Малтене цела година ќе биде под чизмата на Марвел, а једино Аквамен како гол Асан буквално во пет до дванаесе ќе го брани знамето на ДЦ. Богато изгледа календарот на Пелистерка за 2018та, а во него ќе се појават следните манекенки (анимираните ќе ги офарбам црвенo):

- Black Panther / Disney - Marvel Studios (февруари)
movie1.jpg

- New Mutants / Fox - X-Men Universe (април)
movie2.jpg

- Avengers: Infinity War / Disney - Marvel Studios (мај)
movie3.jpg

- Deadpool-2 / Fox - X-Men Universe (јуни)
movie4.jpg

- Ant-Man & the Wasp / Disney - Marvel Studios (јули)
movie5.jpg

- Incredibles-2 / Disney - Pixar Animation Studios (јули)

- Teen Titans GO! to the movies / Warner Animation Group (јули)
movie6.jpg

- Venom / Sony Pictures (октомври)
movie7.jpg

- X-Men: Dark Phoenix / Fox - X-Men Universe (ноември)
movie8.jpg

- Spider-Man: Into the Spider-Verse / Sony Pictures Animation (декември)
movie9.jpg

- Aquaman / Warner Brothers - DC Entertainment (декември)
movie10.jpg

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Подробно за студијата и филмовите ..
marvelinfinitywarconceptartthingy.jpg
2018та биче година на Марвел:uzi:. Третото продолжение на Авенџерс во мај ќе одбележи јубилеј од една декада постоење на филмскиот Марвел Универзум. Се’ почна со Ајронмен 2008ма ииии осумнаесе филмови подоцна ќе стигнеме до финалето. Тоа ќе биде бенгот на годината. Гарант. Ако ДЦ флопна во ЏЛ, Марвел не се аматери, докажани си се во играва, гарант ќе извадат лудило од филм и ќе биде права посластица за сите нас. Башка што и браќата Русо го режираа овој и плус ќе ја режираат и четворката, кој ќе излезе точно една година подоцна. Типците под своја режисерка палка ги држат веројатно најдобрите два Марвел филмови откако постои франшизата (Winter Soldier & Civil War) и сигурно имаат спремено нешто специјално за големиот тим-ап. Сите могучи и немогучи фаци кои ги имаме гледано низ филмовите назад ќе се појават. Биче то највеча журка на Балкану, да позавиди и Аца Лукас брате. Танос, како најголем негативец за хероите го тизнаа уште во првиот дел, а догодина конечно ќе го видиме во право светло кога ќе го почне квестот за собирање на шесте инфинити камења, за апсолутна моќ и контола над универзумот. Пет од камењата веќе ги видовме во претходните филмови, остана уште последниот соул стоун да се појави пред финалето. На авенџерите ќе им се придружат и гардијаните и сви заедно ќе му се пуштат на Танос и “Блек Ордерот“. Од трејлерот видовме дека ќе има повеќе битки насекаде низ Земјата, плус авенџерите за прв пат ќе одат и аут ин спејс на рунда со големиот. Ќе си ебат мајката за све паре, тоа е тоа шо се чека. Куцнуо је час истину да чујем.. Уствари видим.

Другите два филмови се Пантерот и Ентмен_и_Восп. Блек Пантер ветува многу, со дрим тим негро актерска екипа собрана и Рајан Куглер како режисер. Ваканда изгледа ептен куул и гламурозно од трејлерите. Све у свему би требало да биде јак филм, со моќна акција, “coming of age’’ приказна и последно скалило пред Авенџерс. Убаво е што за само месец ипол ќе биде филмот во кино и верувам дека убаво ќе почне годината со него и јако ќе го раздрма жанрот. Ентмен и Восп од друга страна е филм кој што минува ептен “под радар“ за сега, со целиот хајп концентриран во Пантерот и Авенџерс. Пол Рад се враќа како Ентмен и во продолжението ќе биде придружен со долгогодишната му партнерка ин крајм “the Wasp’’, која шо уште од првиот дел ја толкува Еванџелин Лили. Мајкл Даглас исто ќе се врати во улогата на Хенк Пим, ааа такоџе ќе ја запознаеме и изгубената му жена и мајка на Хоуп - Џенет ван Дајн, која ќе ја глуми Мишел Фајфер:love::love::love::love::love::love::love::love::love::love:
deadpool-2-poster-banner.jpg
Годинава можеби беше во “едно ама вредно“ фазон за Фокс, но догодина ќе удрат јако со вкупно три филмови у една календарска година за прв, и за жал последен пат:(. Еден од ретките сум што не се радува баш на Дизни-Фокс дилот и враќањето на Х-Мен во фамилијата, али то е. Овие три може да се и последните Х-Мен филмови кои ќе ги видиме под капа на Фокс, а за понатаму видечемо. Најкомично е тоа што пред некој месец таман се’ се договорија за конечно да излезе тој Гембит, букнаа датум на почетокот од 2019, треба да почнат со снимање за некој месец, а сега со аквизицијата од Дизни пак се’ се претвори то у мутне воде хахахахаха. Со оглед на тоа дека Владата на САД во рок од година дена дури ќе ја одобри оваа голема зделка што падна, Гембит сепак би требало да е сејф и многу веројатно тој ќе биде последниот Х-Мен филм под потпис на Фокс. Ма да додека не почнат да вртат камерите, не сум сигурен.. Со Гембит никад се не зна хахахаха. Се’ понатаму што имаат планирано ќе биде повлечено и Дизни ќе пушти рака врз Х-Мен. Освен Дедпул брендот и (можда) Рејнолдс, се’ друго ќе биде избришано, рикастнато и ќе се почне од нула. Околу понудата иначе шо ја имаат сега - Њу Мјутантс ќе им биде нов нискобуџетен експеримент, овој пат у хорор варијанта, под режија на Џош Буун, а како познати фаци ќе ги видиме Ања Тејлор-Џој и Мејзи Вилијамс. Потоа следува златната кокошка Дедпул, во кој Фокс се ептен убедени дека пак ќе направи ршум и затоа сега го сместија со летните блокбастери. Штета за Фокс и Рејнолдс, ЈЕР имаа ептен концизно разработен план за тоа каде и како да го возат ликот, а ова ќе им биде лест рајд заедно. Годината за Х-Мен ќе го заокружи четвртото продолжение од новите х-мени. Повторно ќе ја пробаат “Дарк Феникс“ сагата, која првиот пат беше критички отепана и многумина го сметаат за најлош Х-Мен филм. Цела стара екипа се враќа, заедно со новите деца кои ги видовме во Апокалипс и плус во улога на негативец ќе ја видиме Џесика Честејн. Јавна тајна е дека Фокс планираа “Дарк Феникс“ да биде сага у два дела, па сега што и како ќе биде после продажбата ќе видиме. Ако муабетот е неточен, тогаш нема зиме. Но ако е вистина, тогаш гарант филмот ќе трпи дебели ришутс и ќе мора да ја заокружат причата во тој еден филм.

Од целата оваа понуда, јасно е дека Дедпул е главниот пик на Фокс, најмногу ќе се крстат во него и за очекување е на крајот од годината да биде прва пратиља на Авенџерс во највисока заработка. Њу Мјутантс ќе биде доволно и 400-500 милки да заработи за да биде успешен на студиото, со оглед на нискиот буџет и стандардот што важи за хорор жанрот. А Дарк Феникс ни Госпо горе поима нема како ќе биде. Ако кулоарите го поддржат филмот и го оценат фреш, филмот може да заработи многу повисока бројка во однос на Апокалипс. Плус ако од Фокс се паметни, треба да го маркетираат буквално како едно големо финале, уште една последна мисија за Х-Мен хероите, последна слоу-моу секвенца на Квиксилвер, па глорифицирано и со стил да се простиме од нив.
dcaquamanpozepic.jpg
Овде не цветају руже. Може и нив треба Дизни да ги купи и оправи:D:D:D *нот фани:(*.

ЏЛ ги тресна од земја, а сега прашање е како ќе се кренат и отрезнат. Иста песна ќе биде и понатаму ако конечно не стават ЕДНО одговорно лице, како Фајги во Марвел, кој ќе биде супервизор и главен двигател на цела франшиза. Секој ден не е Вондер-Вуман #синеплексљакса. И се’ додека си играат повуци-потегни со режисерите, за на крај газдите да сечат што ќе има, што ќе нема и како ќе изгледа филмот - фајде нема. Пет филмови учење лекции е премногу. Ваљда нема да му се мешаат во чорбата на Џејмс Вон и ќе му ја поддржат визијата за тоа како си го има замислено и сака да го прикаже светот на Аквамен. Еден филм годишно е премалку кога градиш суперхеројски Универзум (Марвел по 3-4 вадат у тие граници), луѓето ќе заборават дека уопште постоиш, но во случајот на ДЦ и ВБ ова им дојде како blessing in disguise. Нека се соберат и склопат после ЏЛ фијаското, нека му дадат шанса на Аквамен таков каков што е, па ако се врати позитивниот фиид-бек од WW, на таа база нека градат одново доверба кај публиката и понатаму со Шазам, WW-2 и сите други триста осумдесе и шест филмови шо ги имаат у план. Ептен куул режисер и јака глумачка екипа има Аквамен (Џејсон Момоа, Амбер Херд:drk:, Патрик Вилсон, Никол Кидман, Вилијам Дефо, Долф Ландгрен, Луди Лин), па сите ќе стискаме палци да испадне се’ по пе-ес.
СОНИ venomjpg-886923_1280w.jpg
Сони и Дизни може се договорија околу Спајди и овие конечно им го управија ликот како шо треба, но Сони реши и понатаму сам да буричка во супер-хероите и на есен ќе извадат соло Веном филм, без Спајдермен во него и само под своја капа. Со оглед на тоа што од Марвел не мешаат прсти тука, Том Холанд и Спајдермен им се офф лимитс за користење, па на некој ‘’convenient’’ начин ќе се оправдаат зошто го нема Спајди во Веном филмот. Тоа ти е како да гледаш Џокер филм, без Бетмен у него. Снаџи се па живи. Дали филмов ќе биде дел од Марвел Универзумот, дали ќе постои како слепо црево како сериите на Нетфликс и АБЦ, дали ќе има р-рејтинг филмот - се’ се тоа отворени прашања. Овој филм иначе треба да биде прв од замислениот Спајдер-Универзум кој што планираат да го градат Сони, минус Спајдермен во него. Останува да видиме на што ќе личи ова. Иначе добра глумци имаат собрано - Том Харди, Мишел Вилијамс, Џени Слејт, Риз Амед, Вуди Харелсон.

АНИМАЦИЈА
milesmoralesspidermananime.jpeg

Анимираните филмови би требало да остават јак печат врз 2018та.

Incredibles-2 касни едно десетина години. Ќецот кога го гледав брада не ми растеше, ќе мора да го повторам пред да излезе новиот. Пиксар баш го погодија првиот дел, многу народ го обожава тоа цртанче и го гледаат како најдобар Фантастик-4 филм, ЈЕР овие ги дотепаа у три наврати.

Teen Titans GO! после двеста плус на картуун нетворк, ќе извадат сега и долгометражен анимиран филм. Кога не оди со играните, удри на цртани брате Ворнере хахахаха. Овие уживаат огромна популарност (посебно у САД) со ретардираниот хумор, так да се е могуче. Ова може да оди од крајност до крајност - Може да помине незапажено во летната гужва, а може и да заработи некоја срамно дебела бројка у стилот на Минионс. ВБ и Картуун Нетворк комбинирано го продуцираат и цела актерска екипа од серијата ќе ги позајми гласовите и тука.

Од Мајлс Моралес Спајдермен анимираниот филм на Сони имам најголеми очекувања. Овие горе двата ќе бидат повеќе со хумор и за дечурлана, а Спајди анимираниот шо ќе излезе пред Нова Година ќе биде повеќе adult animation. Аниме стил. Интересен трејлер извадија, добро изгледа анимацијата, па ќе видиме што ќе биде. Мајлс Моралес иначе има голема фан база. Тој е Спајдермен од “друг универзум“, во кој што Питер Паркер го нема, па тој ги штити луѓето од крими радот. Ако ја погодат работата тука од Сони, ова цртанче може да биде цреша на тортата за 2018та година. Повеќе се надевам на успех на ова, отколку на тој Веном филмот. Се' вкупно ова ќе биде најголема година за Спајдермен и ликовите од неговиот Свет - Спајди ќе го видиме во Авенџерс, Веном солото и анимираниот со ММ(y)(y)
То би било то од 2017та. Лепа и задоволителна ЦБМ година оставаме позади нас. Лично - ЏЛ, Логан и Спајдермен ме задоволија, а Пауер Ренџерс единствено разочара. За догодина очекувам Авенџерс да рокнат јако, Дедпул да се крене ниво погоре од ќецот, а Дарк Феникс и анимираниот Спајдермен да бидат пријатни изненадувања од сенка. Бујрум реците и вие што бендисавте, од што се разочаравте, што очекувате од идните филмови. Среќна Нова Година, Божиќ и сите можни зимски празници шо следуваат. Бидете среќни, здрави и добри, гледајте супер-херои иии чефтосајте се вечерва.

Член од
5 декември 2014
Мислења
379
Поени од реакции
384
Иако избустан од критичари ради социјално-политичката релевантност што ја носи, секој што разбира филмови и не се тригерува на 95% застапеност на црнци, ќе се согласи дека Блек Пантер е џенјуин добар филм.
Еден од филмовите со најсилен ростер на добро обработени карактери од Дарк Најт навака, дискутабилно најјак негативец на Марвел до сеа и одлично реализиран светот на Ваканда(најголем дел од ресурсите таму отишле изглеа, затоа патеше малце комбат и cgi акцијата). Рајан Куглер топ ја завршил работата, даден му е прав материјал за да го применува неговиот стил претходно виден, сите ликови да му имаат силен стори арк и усогласеност во одлуките кои ги носат со нивните мотиви. Затоа ќе праат уште неколку пати по неколку миљарди, зошо оној проќељавион и тие околу него знаат да делегираат правилно и да менуваат толку доволно за да го освежуваат поджанрот за да не замре али да се задржат во истите предвидливи рамки.
Негде при крајот на вториот акт почнуваат да тежат тие 2 и кусур саати али не доволно да го нарушат впечатокот.
Се на се треба да се одгледа у кино од секој што прати комик фликс,блогбастери па и политички драми.
3д-то може да се избегне, ко што споменав немаше некоја впечатливост во акцијата, вајда штедат за IW.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
upload_2018-2-19_2-55-54.png

Ептен ме израдува тоа што ликот што го глумеше млад Форест имаше вакво око :D ......иако возрасен Форест немаше вакво око for some reason :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.149
Го изгледав конечно џастис пред недела дена, и се погоди да го глеам претходно на хбо новиот трансформерс, и иако вториов го прекинав после саат и 15 минути, од што беше јаден и беден, ден два после џастис размислуев кој од овие 2 беше полош, нијанси го прават џастис бољи ...

Не можете да очекувате некој филм да е добар кога се дешаваат 100 срања при снимањето, се брка главниот режисер ( испадна дека снајдер отказ добил, а не дека поради смртта на ќерката се откажал ), носиш човек што претходно работел за марвел филмовиве и мислиш ке го извади цел проект, он уште толку го усеруе со преснимнување на одредени сцени зашто не можеш да оправиш нешто што е неоправливо, и на крај ко капак на се, го правиш најлошиот cgi Момент у историјата на филмовите каде cgi-то од the rock у скорпионг кинг од мумија двојката делува ко мона лиза у споредба со извадениот брк на Супермен.
Да биде иронијата поголема, тоа мене ми беше всушност и најдобриот момент од џастис, го правеше филмот непредвидлив и цело време си на штрек, голема неизвесност внесе у филмот зашто не се знаеше кој кларк кент ќе се избаци, оној деформираниот или нормалниот, од првичните сцени.
Кога ќе видиш, и генерално гледано ова е најдискутираната работа на интернетот кога е во прашање џастис што доста говори за целиот филм, а и ако ништо друго, далеку посмешно беше ова од cringe хуморот на флеш, лик чија поента во филмов беше од моментот кога се појави, до крајот, да каже барем една смешка ... нешто за што ќе почекаме во наредните продолженија да се случи.
Имаше доста нелогични моменти, апсурдни, ко на пример
начинот на кој steppenwolf го зема третиот артефакт ... :pos::pos::pos:
јеее супермен е жиив, јее сега тек нема шанса да ни ја земе овој кутијата, а само уште таа му фалеше и по секоја цена мора да се одбрани, јеее ...
*супермен ги шамара и шљака, steppenwolf си доаѓа и лесно ко прошетка у парк си го зима и третиот артефакт, толку беше дебилна оваа сцена што све ова он у позадина го праеше во рок од 2 секунди, си светна тоа од ваздух и го снема , мислам дека кадарот и беше замаглен oд што беше све тоа стаено у втор план зашто фокусот беше кај супермен и другиве дур се тепаа во меѓувреме.

Ликовите беа очајно разработени, дијлозите пуни со кринџ моменти, DC ако сакаа да одат по рецептурата на марвел, тоа требаше да го направат од старт, едниве полека правеа филмови за посебни херои, другиве нафрлаа све у еден филм, а у 2 саати тоа све да скоцкаш многу тешко.
Историјата на голем дел од нив е и интересна така да незнам зашто не правеа милкинг на цела франчиза од старт, па на крај вака сите у пакет, они ол ин удрија од старт и создадоа еден хаос од кој многу тешко да излезат без разлика што ке се праат посебни филмови и за другиве ликови. Једини кој би го двоел е џејсон момоа и аквамен, бедес лик, ми се свиѓаше како него го скоцкале, единствена светла точка у џастис у пакет со бркот.

И да не бидам погрешно сфатен, мене она dc vs marvel фанбојс муабети ми се дебилни, сеедно кој е у прашање, тоа што ќе се сервира ако е добро, добро е и крај на муабетот, сеуште сум со ставот дека триологијата на нолан за бетмен барем за мене е најдоброто нешто од суперхеројските филмови и истата е ненадминлива, ама ова што сега го вадат DC е срамот, у никој случај не можат да се носат со марвел кои за разлика од нив многу поинтелигентно пристапија со своите филмови и скоро и да немаат утка до сега, ваљда зашто не се трудеа да измислат топла вода и идеа бај д бук.

Kajgana Shop

На врв Bottom