Сум ова што сум поради...

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Демантирам :):)

НЕ...значи ако пробувам да не сум пушач ке пропушам? ма ајде молим те...

мислам добро сеа ... ама не значи тоа за сите случаи ... ако ме разбираш шо сакам да кажам ...

Си ја глеала рекламата за Рено ?
Ти текнува ли кога велеше дека никогаш нема да се заљубиш ...
Ти текнува ли кога велеше дека никогаш нема да купиш компјутер ...
итн итн ... и типот на рекламата сите тие ствари ги праи ... значи сега можеби демантираш ... ама со тек на време ... дур размислуваш и за некои други работи ... така ќе ти се сврзат у памет ... и пиф паф пуф ... ете ти ... чудна работа тоа мозокот ама ... тоа е .. :)

Градење на личноста!

На каква основа ја градите својата личност?

Дали на основа на општеството?... Т.е. Како што треба да изгледа една социјално-општествена личност?

Или,

Ја градите врз основа на својот карактер. Т.е. не ве интересира кој што ќе рече за вашиот стил на облекување, за вашата PUNK фризура, за вашите пирсеви?

Се` се сведува на прашањето... Дали сте во спрегите на општеството или делувате самоволно, слободно?

Ja stvaram licnosta onakva kakva sto sakam i ne mi e griza sto mislat drugite za mojot stil na oblekuvanje ili mojata frizura ili mojot izgled. Toa voopsto ne mi e vazno(osven ko ce sum so zenska mi::smir:):kajg:

Дали на основа на општеството?... Т.е. Како што треба да изгледа една социјално-општествена личност?

Или,

Ја градите врз основа на својот карактер. Т.е. не ве интересира кој што ќе рече за вашиот стил на облекување, за вашата PUNK фризура, за вашите пирсеви?

Се` се сведува на прашањето... Дали сте во спрегите на општеството или делувате самоволно, слободно?

Ако живееме спротивно на нормите и правилата што ги поставува општеството, тогаш нашата личност ќе ја шетаме или меѓу 4 ѕида или во затворска келија. :toe:

Ова другово не ти го разбирам. Како тоа дали ја градиме нашата личност врз основа на нашиот карактер???

Темата на PhantomerX ја споив со веќе постоечка,а освен тоа има мал милион слични теми,значи се работи за благонаклонетост. :)

Continue.

Јас живеам според нормите кои што ми ги поставило ова општество,се трудам да не разочарам никого а на крај сама се разочарувам.Се е глума вистинскиот карактер ни сама не си го знам.Немам личност.
Браво за оние кои го живеат животот на свој начин!:tapp:

од дете сум била своја, секогаш тврдоглава и со свои цели и мисли, имав еден период кога потпаѓав под туѓо влијание но кратко траеше веќе кога наполнив 15 години бев етпен своја, се одвојував од околината по тоа што има свој начин на размислување и однесување, слепо не го следев однесувањето на другите, од тогаш наваму важно е нештата да ми бидат логични и да ми одговараат на карактерот. Можам слободно да кажам сум своја личност која се труди да се прилагоди на туѓи интереси но во границите на нормалата!

Или,

нормално обиликот на нашата личност зависи од нашиот карактер.

Сум ова што сум поради моите родители и начинот на кој ме воспитале, поради моите другарки и сите они работи кој ми ги приредил животот, поради вербата во бога но најмн и поради тоа што сум личност која и цврста и издржлива не се одкажува така лесно и знае што сака во животот.

Сум тоа што сум поради се што ми се случило,поради се што сум видела,чула,прочитала.
Се има ефект врз нашите животи без разлика дали ние го сакаме тоа или не.
Значи и најмалите детали имаат делче во градењето на мојата личност.
Првенствено семејството се разбира имало најголемо влијание да бидам она што сум денес.Повеќе пасивно отколку активно влијание во секој случај.Нивните проповеди и совети немале некакво влијание,барем повеќето од нив но преку расправиите со домашните созреав највеќе.За да се разбереш со моите родители ти треба умешност во секој случај...
Второ по интензитет влијание имало образованието и училиштето.Секако највеќе се социјализираме во училиштето,прв контакт со поголема група на непознати личности,правила,обврски ....
Сето тоа сериозно сум го сваќала и од таму чуството за одговорност,потоа читањето,исто така големо влијание врз моите размислувања и ставови.....
И трето другарките и другарите.Со нив исто така имам научено многу работи.Многу имам научено од времето поминато со нив а и ако не беа тие такви какви што се и јас немаше да бидам ова денес,сигурно.

Или,

И оние кои дејствуваат самоволно и слободно се дел од општеството и сепак (за жал) потпаѓаат под негови правила.Јас лично дејствувам колку што можам посамостојно.Воопшто не ме интересира мислењето на другите за мојот изглед или однесување.

сум ова бидејќи моите родители се погрижиле за тоа. е сега како јас сум станала самостојна личност, е за тоа сум си јас виновна и моите напори за успех.
сум се борела сама, сум настојувала да помагам, и ми помагале, сум се градела како личност, сум успеала да стекнам пријатели вистински и лажни, сум минела низ порази и падови но секогаш сум била силна и сум продолжувала понатаму и во тие моменти сите мои важни луѓе биле покрај мене(фала им на сите)...
се прашувам само како јас ќе успеам да си ги воспитам моите деца и како јас би ги донела до некое нормлно ниво за живот, на некое ниво какво што сум јас сега...

Благодарение на моето минато сум ова што сум.

Баш ме заинтересира темава...моево мислења на неа одувек било и сеуште е "Што прават другите,направи го спротивното".
До детаљ го следам ова правило...пример...на факс сите се потпишуваат на список со пенкало...ја со молив xD
Сите се потпишуваат Име па Презиме...ја Презиме па Име.
Итд,итд.
Мислам дека на мене најмногу влијаеше муабетот на мајка ми "Треба да бидеш ист како другите!" и ме натера да и водам цел живот и да бидам различен од се околу мене.

Баш ме заинтересира темава...моево мислења на неа одувек било и сеуште е "Што прават другите,направи го спротивното".
До детаљ го следам ова правило...пример...на факс сите се потпишуваат на список со пенкало...ја со молив xD
Сите се потпишуваат Име па Презиме...ја Презиме па Име.
Итд,итд.
Мислам дека на мене најмногу влијаеше муабетот на мајка ми "Треба да бидеш ист како другите!" и ме натера да и водам цел живот и да бидам различен од се околу мене.

За да би го правел спротивното, треба воопшто да не се потпишуваш на списокот, а не тоа да го правиш на начин малку поразличен од другите. Слепото следење на студенстската догма со мала шминка при поклонувањето пред пресветиот список не те прави ништо поразличен од другите.
Only in your head. :)

За да би го правел спротивното, треба воопшто да не се потпишуваш на списокот, а не тоа да го правиш на начин малку поразличен од другите. Слепото следење на студенстската догма со мала шминка при поклонувањето пред пресветиот список не те прави ништо поразличен од другите.

Да,али ако не се потпишам ич никој нема да забележи и така не бодам очи.
А ако на факс отидеш со различен пар патики место ич да не отидеш и те како боде :)

Така полека ќе доjде до констатацијата за врховната спротивност: другите се живи/живеат, а он?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom