Сте биле ли разочарани од вашите пријатели?

• Креатор на темата Креатор на темата green apple
  • Време на започнување Време на започнување
Да...и мислам дека не постои личност која не била разочарана од некој пријател.

Гледај си свој пат биди ист со сите.. Ме заебале уште 10 ке заебам

Порано да, многу пати знаеле да ме разочараат, но откако видов всушност каков интерес имаат од целото пријателство, веќе ништо не може ниту да ме изненади, ниту да ме разочара.

Еее искуствоо, сите го добиваме еден ден и сваќаме колку само не вредело да се замараме во одредени моменти.Ама тоа е тоа, нема враќање назад.И јас така како тебе ама сега за во иднина си знам како треба.

^ неколку пати сум се разочарал во неколку другари и како што пишал LittLe FoOL веќе ништо не може ниту да ме изненади, ниту да ме разочара.

na deneshnicava ne postoi nekoj sho ti e prijatel , a toj sho ti se pravi prijatel ima svoi lichni interesi i korist od tebe , taka da poveke ne veruvam vo prijatelstva

Прво и основно... зависи кој го нарекувате пријател и како го карактеризирате пријателството. Сите имаме по 200 или повеќе пријатели на фејсбук. И? Сите тие ви се пријатели? Ретки се вистинските пријатели (правам муабет за луѓе кои ако се јавиш во 2 сатот и ги натераш да дојдат кај тебе ќе дојдат без голема галама). Среќен човек е оној што може да изброи 10 такви личности во животот, несметајки ги родителите и браќа/сестри.

Како и да е, никој не е идеален. Колку и да има некој цврст карактер, незнам ти шо, незнам ти како, некогаш ќе попушти. Можеби на погрешни луѓе и на погрешен начин, ама ќе попушти. Колку вие сте спремни тоа да го прифатите како такво и да не се лутите (или да се лутите одреден временски период)? Стварно, можеби има некои работи преку кои не се врви, ама пак некогаш прашање е дали за една грешка (која најчесто ја прелејува чашата и викаш не трпам појќе) треба да се жртвува она што сте го граделе... Се зависи од тоа колку сте поминале заедно и желбаа да го продолжите тоа напред... без разлика на грешките.

И да, не дозволувам да се разочарам од луѓето... горе долу знам што можам да очекувам од кого. Со некој ќе одиме заедно по патот, со некој ќе одиме во обратна насока, со трет ќе ни се вкрстат патиштата на некое време и ќе се разделат... она што останува во сеќавање се убавите спомени, а не лошите.

На секого можат да му се случат непријатности со пријателите што ги има, заборам за поблиските пријатели. Може да се скараме со нив, да имаме различни мислења околу некои работи, па дури и да изневериме некого во дадена ситуација. Лично не сум имал којзнае какви несогласувања со другарите/пријателите. Нормално, караница како караница е нормална работа но сето тоа било нешто помалку битно за да предизвика разочарување.

Прво и основно... зависи кој го нарекувате пријател и како го карактеризирате пријателството. Сите имаме по 200 или повеќе пријатели на фејсбук. И? Сите тие ви се пријатели? Ретки се вистинските пријатели (правам муабет за луѓе кои ако се јавиш во 2 сатот и ги натераш да дојдат кај тебе ќе дојдат без голема галама). Среќен човек е оној што може да изброи 10 такви личности во животот, несметајки ги родителите и браќа/сестри.

Како и да е, никој не е идеален. Колку и да има некој цврст карактер, незнам ти шо, незнам ти како, некогаш ќе попушти. Можеби на погрешни луѓе и на погрешен начин, ама ќе попушти. Колку вие сте спремни тоа да го прифатите како такво и да не се лутите (или да се лутите одреден временски период)? Стварно, можеби има некои работи преку кои не се врви, ама пак некогаш прашање е дали за една грешка (која најчесто ја прелејува чашата и викаш не трпам појќе) треба да се жртвува она што сте го граделе... Се зависи од тоа колку сте поминале заедно и желбаа да го продолжите тоа напред... без разлика на грешките.

И да, не дозволувам да се разочарам од луѓето... горе долу знам што можам да очекувам од кого. Со некој ќе одиме заедно по патот, со некој ќе одиме во обратна насока, со трет ќе ни се вкрстат патиштата на некое време и ќе се разделат... она што останува во сеќавање се убавите спомени, а не лошите.
Се е кажано.

Ako ne si bil razocaran od prijatelite, ke bides, ima vreme, zapravo kolku poveke se druzis so nekogo tolku poveke se zgolemuva verojatnosta prijatelstvoto da se prekine!

Ретки се вистинските пријатели, а тие никогаш нема да те разочараат.

нема некој-а кој-а не бил-а разочаран-а

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom