Сте биле ли разочарани од вашите пријатели?

• Креатор на темата Креатор на темата green apple
  • Време на започнување Време на започнување
Милион пати. Како и тие од мене. Не верувам во пријателство за цел живот, и во секое пријателство се провлекуваат некои интереси. Битно е да си бидете искрени еден спрема друг и да ја цениш вистински личоста што ја сметаш за пријател што е и реткост.

Да, сум била разочарана од пријателите и тоа многу пати. Последнава година не дозволувам никој да ме разочара бидејќи тргнувам од фактот дека секое живо биче е покварено :toe:

Тргнувајќи од тука, испаѓа дека и ти си, што и би било причина да те заеби некој...

Postojat vistinski prijateli no treba da se neguva prijatelstvoto nemoze se da se ostavi na slucajnosta.

ne veruvam vo prijatelstvo... mozebi veruvav porano. nekolku pati sum probal da rascistam so toa koi mi se vistinski prijateli i da se posvetam na niv, pa i i od niv sum doziveal razocaruvanje. sekoj ima maani i doblesti i ne moze da se postavi takva reska granica. fakt e deka site manipuliraat koga se vo prasanje prijatelite.. edinstvena pricina poradi koja ne mozam da go pravam toa e sto preziram licemerie

sakas da kazes deka nemas prijateli?toa e loso :/ i moite se do negde licemerni ama se toleriraat bidejki mozam da se spravam so niv i da im vratam..te sfakam i ja mrzam licemerni luge taka da sega baram novo drustvo.ako ima nekoj slicen na mene sto bara novi prijatelstva a saka da se zapoznaeme neka pise poraka da se dogovorime...

sakas da kazes deka nemas prijateli?toa e loso :/ i moite se do negde licemerni ama se toleriraat bidejki mozam da se spravam so niv i da im vratam..te sfakam i ja mrzam licemerni luge taka da sega baram novo drustvo.ako ima nekoj slicen na mene sto bara novi prijatelstva a saka da se zapoznaeme neka pise poraka da se dogovorime...

Јас имам пријатели, не велам дека немам. Но едноставно некогаш се чувствувам како да не ги интересира ништо и како да им е битно само тоа на нив што им се случува. Баш во таков момент ја направив темава :)

сум бил повеќе пати.
порано многу се замарав за тоа ама како растам гледам колку сум бил глупав. никој не заслужил на светов да се нервирам за него, вклучувајќи ги и нив. не им ќутам, се им викам во лице што мислам демек на шала и така е подобро. пред речиси една година, трпев се во мене збирав, се нервирав а ништо не им викав нив. е сега свртев нов лист и сум поинаков.

Да не постоеше разочарување, сите ќе бевме sunshine happy, а тоа ќе беше веќе морбидно.
Кој не бил разочаран од своите пријатели? Веруваме во идеали, веруваме во силни карактери и мобилизација на емоциите, но веројатноста да тоа се случи со некој е премногу мала за да биде процент, во животот сум разочарувала, ме разочарувале, сум изневерувала на сите полиња и сум била изневерена од моите пријатели, но сум имала среќа да најдам некој кој што ме трпи 10 години и сеуште крева секогаш кога ѕвонам за да кажам дека сум пијана некаде и иде да ме земе ако треба или ме теши додека плачам.
Така што, да, верувам во пријателство, но не ултимативно, а вистинските пријатели се тие кои што те познаваат од моментот кога си бил дете и сеуште не си знаел да читаш како што треба, сеќавањата и искуствата се тие кои што не поврзуваат, освен емоциите ... се што се создава во доцните години е склоно кон опортунизам во некоја форма.

Да не постоеше разочарување, сите ќе бевме sunshine happy, а тоа ќе беше веќе морбидно.
Кој не бил разочаран од своите пријатели? Веруваме во идеали, веруваме во силни карактери и мобилизација на емоциите, но веројатноста да тоа се случи со некој е премногу мала за да биде процент, во животот сум разочарувала, ме разочарувале, сум изневерувала на сите полиња и сум била изневерена од моите пријатели, но сум имала среќа да најдам некој кој што ме трпи 10 години и сеуште крева секогаш кога ѕвонам за да кажам дека сум пијана некаде и иде да ме земе ако треба или ме теши додека плачам.
Така што, да, верувам во пријателство, но не ултимативно, а вистинските пријатели се тие кои што те познаваат од моментот кога си бил дете и сеуште не си знаел да читаш како што треба, сеќавањата и искуствата се тие кои што не поврзуваат, освен емоциите ... се што се создава во доцните години е склоно кон опортунизам во некоја форма.
Веројатно сеуште не ви се разиделе патиштата. Еве да се навратам на моите најдобри другари од средно, не мора во детството.. едниот е во странство, другиот се навлече на хероин, а третиот заболе од тешка болест...можеби тоа не му се случува секому, ок Ч), но еве тие со кои се дружам сега можеби пред некоја година не ми биле најблиски, но ако тогаш биле `металци`, сега почнаа да се вработуваат на фини работни места, ако повторувале во средно, сега се професори по истиот предмет поради кој губеле година...друго ми е зборот...ај ти кажи им како било пред некоја година или правете ги истите мубаети како порано.. сметам дека сите во одреден момент по созревањето стануваат `егоисти` и престануваат да водат сметка за пријателите како дотогаш. На пријателството се повикуваат тогаш кога имаат некаква потреба, а тогаш е ирелевантно дали ке им се помогнеш или не. Факт е дека се изместија вистинските пријателски вредности .Инаку, подоцна постои поголема можност да се развие искрено пријателство во кое нема опортунизам . На ова сакав да ти реплицирам Ч)

Се трудам никогаш да не ги разочарам.... и се надева дека не сум разочарала
но тие мене многу пати
и тоа се прашувам... зошто луѓето не внимаваат дали поради нивните постапки, некого, некаде.. многу го повредуваат?

Тема која ме погодува доста деновиве. Не знам дали може да постои најдобро другарство/пријателство, како и да го наречеме тоа. Луѓето се менуваат. Ако си мислиш дека твојата најдобра другарка со која си се дружел цел живот нема да те изневери, никогаш не се ослонувај 100% на таа теорија. Бар јас така почнав да постапувам после мнооогу работи што се случија. Лицемерието владее. И после цел живот дружење со другарот или другарката, тој или таа може да ти направи нешто што никогаш нема да очекуваш токму од него/неа. Пробувам на сите да дадам најдругарски совет, keep your eyes, or ears, or whatever open!

Да.. од еден највише шо сме израснале заедно, и си фатил фраерот девојка и готово никој не познава... :icon_neut

Mnogu pati se imam razocarano od drugarite i toa najcesto od tie sto najmalku sum se nadevala.Za vecno prijatelstvo sto znam mislam deka mozebi i postoi.No deneska najcesto druagrite se od korist so tebe, dobro sega ne mora da znaci sekoj so kogo se druzis no poveketo se takvi.Najcesto se ogovaraat megjusebe a potoa pak te baraat koga ke im trebas za nesto. pa toa li e pravo prijatelsvo? da im pomogas na site, a koga na tebe ti treba pomos nema nikogo? Retki se onie koi mozat da ti bidat pravi prijateli.Zatoa eden sovet od mene vnimavajte so kogo se druzite, zatoa sto onie koi najmalku ocekuvate tokmu tie ke ve povredat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom