Сте биле ли разочарани од вашите пријатели?

• Креатор на темата Креатор на темата green apple
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш.

Секогаш знам од кого колку може да очекувам и затоа го немам јадено толку :)

Да неколку пати. Највеќе болел фактот што ти си сметал некој за близок пријател додека од другата страна те сметале за ординери пријател...

Epa zatoa treba 10 pati sekoj da razmisli so kogo ke se druzi i dali i kolku mu odgovara kako licnost, sekako mora da postoi vzaemna kompatibilnost spored nacinot na zivot, sfakanjata, socio-ekonomskoto nivo, vozrasta i.t.n. ne deka i nekoj sto e slicen na vas nemoze da ve izigra i zae*e, no ako nekoj se druzi so vas samo poradi kar ili pak e individua so razlicni t.e. poinakvi interesi, nacin na zivot i sfakanja e togas uste vo start stavete mu eden ogromen minus na takvoto posrano i odnapred propadnato prijatelstvo !

Да, неколку пати. Особено последниот пат кој најмногу ме болеше.
Бевме друштво од 5 другарки кои учевме 4 години заедно. Се дружевме, излегувавме, кажувавме маки, споделувавме се едни на други и кога дојде моментот да ја прославиме матурата - не се познаваме...
Се согласувам со Mr. Mojo. Иако јас нив сум ги сметала за блиски пријатели кои цел живот ќе ги имам и со гордост ќе кажам овие ми се од средно, за нив сум била само обична другарка која учела со нив во средно.

Како што реков не сум очекувал од никој ништо, но за да не се разочараш понекогаш добро е да го очекуваш неочекуваното. ;)
На моите 14 години бев доста по откачен од што сум сега т.е мислам дека сега ја немам таа храброст како што сум ја имал тогаш. Еднаш влегов во тепачка со 40 годишно лице за да одбранам мој другар од средно затоа што ми падна малку тешко што овој го понижуваше пред школските другари и го теглеше за уши оти овој и се дереше на неговата мачка... :D

После 5-6 години одам кај другарка на кафе и таа му се јавува и пушта спикер и му кажува дека се гледа со мене некое време и типов и кажува некој муабети за мене што ниту јас не си ги знам... :eek:
Едвај се воздржав да не кажам нешто чисто за да не ја ставам девојката во неугодна ситуација... после неколку ноќи типов не знаејќи дека знам за разговорот доаѓа во дискотека една им и прави здраво... го одминав како да не го познавам, но во моментот се осеќав додека слушав како зборува за мене многу морбидно... ужасно.

За жал во денешно време правите пријателства се многу ретки. Јас сум била многу пати разочарувана, веројатно бидејќи сум очекувала да ми се возврати со исто добро. Подобро со 1 прав пријател него со 10 лажни.

Vo drustvovo nashe, maski zenski zaedno bevme nekade 15 drugari.Se znae sekoj si ima 2-3 najbliski drugari.
E sea, pred 1-2 god od tie drugarkite 2 ostanaa bez decko.Dvete izrevoltirani zosto ostanatite 3-4 nivni drugarki odkako fatile deckovci za zivi gi nemalo i kako toa kur gi bolelo za niv deka ostanale 2te sami.I pogodete sto? edna od tie dve drugarki po nekolku meseci si fati decko, i od togas poveke od 5 kafina vo 1 god so vtorava drugarka nemaat ispijano.Za drugarive moj da ne pravime muabet, od 20 godini so teshki seriozni vrski da ne recam ko zheneti se .I 1 mesec da si dogovoren za nesto da pravis so niv na toj i toj datum, ke im se jave zenskata i naednas planot odpaga.Ke se razocaras 1-2pati i posle ke svatis kako e rabotata.

Кратко и јасно. Дали сте биле разочарани од вашите пријатели? Дали верувате во пријателство за цел живот? и за крај постои ли всушност пријателство?

Јас сум во потрага по најдобар пријател, барам домашно милениче (куче)

Точно е тоа дека човек може да се рзочар кога човек му верува на својот пријател, а поле тоа го изневерува или е со него кога има некоја придобивка ( корист).

За тоа ако не сте сигурни во своите пријатели бидете претпазливи на кого се доверувате, секој неможе да ти биде пријател, мора човек да си го цени животот кој му е даден од Господ. иИда си го цени! Секако теба сте луѓе да ги сакаме или почитуваме но со внимание.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom