СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Тоа е нешто што никогаш нема да го дознаеме, некој опасно ги влече сите конци во AFA. Нешто слично се деси и минатото СП кога во поширокиот состав беа повикани Верон и Палермо, а ако одлуката тогаш за тие двајца паднала на Марадона и помислил дека со нив двајца може да дојде до злато, тогаш очигледно уште е на бело. :facepalm:
Да да да... тешка глупост беше изоставањето на Камбијасо и Занети играчи кои во истата сезона освоија се што можеше да се освои на сметка на Клементе Родригез и Верон... А да и Палермо играше пред Милито.

Не ни е местото тука за ваква дискусија има посебна тема за Аргентина.

Да да да... тешка глупост беше изоставањето на Камбијасо и Занети играчи кои во истата сезона освоија се што можеше да се освои на сметка на Клементе Родригез и Верон... А да и Палермо играше пред Милито.

Не ни е местото тука за ваква дискусија има посебна тема за Аргентина.

Ќе сакаш да ме насочиш кон темата, да оставиш линк или слично пошто нов сум на форумов и слабо се снаоѓам :D

961483_Ghana.jpg

Според мене ова ќе биде првата постава на Гана за ова светско, здравје боже ако никој не се повреди, поготово у одбраната. Али да почнеме со ред.

За тие што не знаат, Есиен повеќе не е капитен. Гиан сега ја носи траката, Ају е поткапитен.

Квараси е сигурен на голот, фала богу она дрвоно Кингсон што не може да се намести на слободен нема да го глеам.

Одбраната е најкритична. За десен бек сме сигурни, нема гајле таму и да се повреди некој. Џонатан Менза мора да игра, он е стубот да речеме. Али лев бек е проблемот. Ниеден не е цврсто воспоставен у тимот, али пошто Ади имаше 2-3 кратки настапи у 2010та, ваљда на него ќе рачунаат.

Квадво Азамоа сигурно ќе биде DM. Прашање е кој ќе му биде партнер у средината, дали Есиен или Мунтари. Претпоставувам дека Есиен ќе биде само ради поголемото искуство, али ќе видиме.

Боатенг сигурно ќе игра, само дали како полушпиц или крило. Ако е полушпиц може да биде загрозена позицијата на Мубарак, па лево да игра Ају, а десно Адома на кој му била ветена "голема улога" во тимот. Али Мубарак добро се покажувал, такада не верувам тој да искочи. Ају и Гиан се загарантирани како најистурени.

Овој состав дефинитивно е појак од претходниот, поготово во офанзивата. Додуша посигурни одбрамбени имаа прошлиот пат, па ќе видиме као ќе пројдат. Со Германија тешко дека ќе напраат нешто, САД мора да ги тепаат, а ако сакаат даље, мора да го запрат Роналдо со Португалија. Тоа е тоа, ќе видиме што ќе се случува :)

^ Кевин Принс нели се повлече од репрезентацијата?

Еееј, ти стварно си навивал за Гана бе :eek:

Ја мислев се зезаш у темата за сликичките или кај беше :D

Еееј, ти стварно си навивал за Гана бе :eek:

Ја мислев се зезаш у темата за сликичките или кај беше :D
Ко што реков, од 2006та навивам за Гана :)

Бразил денес го објави списокот на играчи.

Arqueros: Jefferson, Julio César y Víctor.

Defensas: Dante, David Luiz, Henrique, Thiago Silva, Dani Alves, Maicon, Marcelo y Maxwell.

Mediocampistas: Fernandinho, Luis Gustavo, Oscar, Hernanes, Paulinho, Ramires y Willian.

Delanteros: Bernard, Fred, Hulk, Jo y Neymar.

Фелипе моментално е Карлос за Марсело и Максвел, не ми е јасно зошто не е на списокот.
Исто Кака би го ставил на место на Паулињо или Оскар.
Роналдињо сите сакавме да го гледаме но не знам колку беше реално да се очекува.

Сколари ги објави 23те играчи кои ќе патуваат на Мундијалот.

Julio Cesar (Toronto)
Jefferson (Botafogo)
Victor (Atlético Mineiro)

Daniel Alves (Barcelona)
Maicon (Roma)
Marcelo (Real Mdrid)
Maxwell (PSG)
Thiago Silva (PSG)
David Luiz (Chelsea)
Dante (Bayern de Munique)
Henrique (Napoli)

Luiz Gustavo (Wolfsburg)
Hernanes (Inter de Milão)
Paulinho (Tottenham)
Ramires (Chelsea)
Oscar (Chelsea)
Fernandinho (Manchester City)
Willian (Chelsea)

Hulk (Zenit)
Neymar (Barcelona)
Fred (Fluminense)
Jô (Atlético Mineiro)
Bernard (Shaktar Donetsk)

Очаен состав, не знам што планира со болдираниве играчи, со кој памет го земал Максвел пред моментално најдобриот лев бек Филипе, факинг Енрике од Наполи, ват?

Не знам само зашто Паулињо ти е болдиран, кажи кој одигра подобро од него на DM позиција, а не е повикан?

Бразил денес го објави списокот на играчи.

Arqueros: Jefferson, Julio César y Víctor.

Defensas: Dante, David Luiz, Henrique, Thiago Silva, Dani Alves, Maicon, Marcelo y Maxwell.

Mediocampistas: Fernandinho, Luis Gustavo, Oscar, Hernanes, Paulinho, Ramires y Willian.

Delanteros: Bernard, Fred, Hulk, Jo y Neymar.

Фелипе моментално е Карлос за Марсело и Максвел, не ми е јасно зошто не е на списокот.
Исто Кака би го ставил на место на Паулињо или Оскар.
Роналдињо сите сакавме да го гледаме но не знам колку беше реално да се очекува.
И јас го постирав ама у фудбалски вести темата, не ми текна на ова. :facepalm:

Како и да е се слагам за Филипе дека мораше да биде повикан, истото важи и за Маркос од ПСЖ кој требаше да биде на местото на факинг Енрике од Наполи.
Кака дефинитивно не иако и Паулињо е апла просечен играч ама ајде, имаше добар настап на Конфедерациите. Нападов им е драми реално а и голманската постава, Диего Алвеш и Нето требаше да се во состав на местата на анонимциве од бразилско првенство.

Сандро на пример? Или Лукас Леива.

За 1 класа подобри од Паулињо.

Ќе има ли пак најави на репрезентациите? Ако има рачунајте ме за Англија, само што многу се 32ца да се најдат, а и тешко да сака/може да прави за Алжир, Иран, Хондурас и сличните репрезентации.

@Ilumious @Peja989 @Syn @Донев @G@rfielD и кои други бевте.. :D

Каков Кака, има заборавено да оди човекот, Фелипе и Кутињо да не ги повикаш треба да си цреп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom