СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Што да гледам , пројде неговото исто како и на Дињо.Немаат сила за да издржат такво темпо.Беа мајстори ама пројде нивното време.
Ке игра сколари како на купот
Цезар на гол , позади луиз силва алвеш и марсело , средина густаво и паулињо , пред нив нејмар оскар хулк и шпиц фред.

Еве ги сите по звучни имиња што не се на списокот. Диего Алвес,Рафиња,Миранда,Фелипе Луис,Маркињос,Лукас Леива,Сандро,Лукас Моура,Коутињо,Робињо,Пато,Кака,Роналдињо.

Според мене Алвес голманот требаше да биде во составот,Фелипе Луис место Максвел и Кака место Џо.Во случај на повреда на Цезар и Марсело Луис и Алвес би биле подобри замени од одбраните а Кака би изгинал за Бразил и многу би значело неговото искуство во тимот,памтам на претходното светско кариерата ја ризикуваше со повреда за да игра против Холандија а Џо е никој и ништо во споредба со него.

Рафиња и Маркињос и да беа во тимот немаше да заиграат покрај Силва,Луиз и Алвес.Леива и Сандро со повреди цело време.Робињо Пато и Роналдињо се далеку од тоа што беа и не заслужуваат да идат на СП.

Кутињо
Фелипе Луис
Моура

Според мене овие мораше да се најдат на списокот ама тоа е тоа.

Инаку @sangoku Пато повеќе не е звучно име и тој е светлосни години далеку од составот на Бразил за пријателски утакмици а не па за СП.

Рафаел од Манчестер е позвучно име од повеќе од полa од тие таму горе.

како што ми изгледа Коутињо никад нема да биде повикан за Бразил да игра.
Ова светско требаше да биде повикан и да ја покаже класата,а Сколари си игра курот и повикува играчи што не заслужуваат да се најдат на поширокиот список,а камоли да играат на Светско.

Малиот сезонава искина со Ливерпул,го пратев многу често и многу се има подобрено во секој сегмент од играта.
Ама добро,Сколари си има свои миленици во Паулињо,Жо,Бернард и Хернанес.

Паулињо просечен оваа сезона со Тотенхем,играње една текма ептен јако,на следните 3 пропаѓа во земја и ни кран не го ископува.
Жо,добро бе кој е овој ?
Бернард,малиов игра во украинска лига во факинг Шајхтор и таму не е редовен со настапите,влегува од клупа.
Хернанес моментално е дупе во Интер,не покажува сега за сега ништо.

Е Коутињо заслужи да биде повикан на местото на еден од овие четворица.

Го забораив и Максвел,пројде и неговото време,сега после една добра сезона во ПСЖ е повикан за Бразил.Ај може и Сити на лето ќе понудат 50+ милиони за него :coffee:

Нема друго објаснување освен дека Сколари на стари години почнал да конзумира бело во големи количини.

Лукас е спор .Нема шанси да игра за Бразил.Нема кондиција човекот ,само ќе ги успорува,Ни ја не би го земал ако е од Ливерпул.

Многу прашина се дигна за составот на Бразил.
Кутињо
Фелипе Луис
Моура
И јас само овие тројца би ги ставил. Ама Кутињо се знаеше дека нема да го викне, а за Моура стварно не ми е јасно зошто не е во составот.

И јас само овие тројца би ги ставил. Ама Кутињо се знаеше дека нема да го викне, а за Моура стварно не ми е јасно зошто не е во составот.
Да ама зошто да го нема? Фантастична сезона има дечкото и место да го наградат види што му праат, стварно ми е многу нелогично :D

Па го продадоа веќе него :D Сега поентата е и другиве да се продадат. И во Бразил негодуваат за ова што се прави со националниот состав, јасна е намерата.

Да ама зошто да го нема? Фантастична сезона има дечкото и место да го наградат види што му праат, стварно ми е многу нелогично :D
Затоа што селекторот си има „омилени“ играчи и очигледно Кутињо не е еден од нив. Се знаеше составот, истите играчи го повикува повеќе од година дена. Ептен се уиграни и стварно е нелогично на последниот собир да вика нови играчи.

Што знам, мене и не ми е некое изненадување составов. Ете да ги ставиме Кутињо и Моура, кои излагаат? Хернанес јас не би го земал. Друг? Бернард? Нема баш многу играно во Шахтјор, ама се знаеше за него дека ќе оди. А и нема кој да продаваат. Фред и Жо? :D

A шо сте запнале толку по тој Моура бе? Каде сте го гледале уствари? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom