Ако мислиш на мене, да, озбилен сум.
Инаку, може некој да ме упати во каква форма е Аргентина, кој и е составот углавном кој го користи, и кој и е тренер. Знам дека на секое натпреварување Аргентина е фаворит, и секогаш разочарува. На чело со Меси.
Па јас лично сум голем фан на Аргентина и ја пратам и на пријателски и на официјални утакмици и можам да кажам дека сега за сега се во многу добра форма, Меси игра со сите сили за националниот дрес се гледа дека сака да се покаже има жар во него. На последнава утакмица со Романија 0:0 изиграа во Букурешт иако Меси беше најдобар поединец, но немаше поддршка од останатите соиграчи. Во добра форма се, последен пораз им е од Уругвај на последниот квалификациски натпревар за СП, којшто им беше тотално небитен , затоа што они веќе имаа обезбедено пласман, а и прво место во група. Составот им е да речам солиден, за нападот нема збор тука се: Меси, Агуеро, Игуаин, Лавеци. Паласио (Тевез нема изиграно одамна, поради несогласувања со тренерот Сабеља, иако е во страшна форма во Јувентус), средина: Ди Марија, Макси Родригез, Евер Банега, Маскерано, Рики Алварез, Биља, Гаго (за жал), Соса, Ламела (нема подолго време настап поради повреда) ; одбраната е најужасна на цел свет.. т.е. кога ќе размислам подобро, кога имала Аргентина воопшто добра одбрана од '94 па навака, но како и да е тука се: Забалета, Рохо, Фернандез, Колочини, Гарај, Отаменди, Кампањаро, Басанта, Рончаља.. искрено не знам кој ќе биде конечниот состав од 23 играчи за 3 месеци, но според формата на играчите, а и лично јас би го одбрал следниов:
Голмани: Ромеро, Андухар, Устари
Одбрана: Забалета, Рохо, Отаменди, Гарај, Фернандез, Кампањаро, Бурдисо
Средина: Маскерано, Ди Марија, Камбијасо, Банега, Макси Родригез, Пасторе, Биља, Рики Алварез
Напад: Меси, Агуеро, Тевез, Игуаин, Паласио
И како конечен заклучок: Не очекувам дека Аргентина може да дојде до титула.. жал ми е само што ваков напад најверојатно ќе остане без светско, а сето тоа на сметка на лошата одбрана и голманите. Дај Боже да ме демантираат во јуни.