Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Почна да ми тресе кумплугот во прва и рикверц на C3 1.4 hdi 16v 90 ks.Некој да ми препорача кој сет да купам и на кој детали да припазам при монтирањто кај мајсторот , бидејќи од што имам читано по разни форуми имало доста проблеми со новите сетови и брзо откажувале.

se raboti za mercedes c200 2001 god
kaisot e nov,a kolata dodeka da zagree svire nesto a zvukot doagja od kaj kaisot.nekoj da znae sto moze da bide

se raboti za mercedes c200 2001 god
kaisot e nov,a kolata dodeka da zagree svire nesto a zvukot doagja od kaj kaisot.nekoj da znae sto moze da bide

Сапун земи,или една крпа со зејтин и запали ја колата,и како врти каишот ти нежно допри го со сапунот,или зејтинот,и нема да свире..

Или да провери каишот дали добро е затекнато како што треба можно е премногу да е лабав инаку претпоставувам каишот е за алансерот така ? И види кога работи моторот саат и пол време по возењето и види дали акумулаторот е премногу топол ?

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Сапун земи,или една крпа со зејтин и запали ја колата,и како врти каишот ти нежно допри го со сапунот,или зејтинот,и нема да свире..
probav so ulje mu kapnav malku,i togas za togas ne svire posle nekoa minuta pak pocnuva
bev na mehanicar i mi rekoa deka mozebi se toa rolnite ili kako gi vikat neznam tocno sto stoe kaisot

probav so ulje mu kapnav malku,i togas za togas ne svire posle nekoa minuta pak pocnuva
bev na mehanicar i mi rekoa deka mozebi se toa rolnite ili kako gi vikat neznam tocno sto stoe kaisot

Затегачи се тие,шпанери..Има два мислам,еден е со федер,и тој е многу скап,а другиот е обичен.

Како се викаат на англиски шепите за кочниците? :)
Патем, дали знаете некој отпад во грција само за јапонски возила, поточно ми треба дел за мицубиши.[DOUBLEPOST=1431861008][/DOUBLEPOST]За првото најдов, brake calipers.
А помош за другото?
Никој ли нема барано делови од грција за мицубиши?

Последно уредено:
Се работит за пежо 307 2002 година и за мак петрол бензиска.. Значит ми свирна за нафта и до на бензиска поминав максимум 10км и турив 400 денари нафта.. Значит пред мене ги тури 400 денари видов пумпана како ги бројт од 0 до 400.. Е арно ама стрелката на пежово не ни мрдна како ич да не сум турил и пак ми свирит на палење... Сеа прашањево ми е дали е можно овој шо работит на пупвава да ме имат измамено некако, на пример пумпава да немат нафта и тој као демек ми турил, или не мојт да бројт пупмпана ако немат нафта во нејзе? Или пак другиот начин да ми е расипан сензорон за нафта а то ќе го испробам сега, ќе одам да турам уште 500че, али ме интересират ваше мислење, зш ако сега ми се кренит стрелката, значит тој на пумпа вработениот некако ме измамил...

Ако стрелката за гориво ти покажува скроз нула односно на црвено и ако туриш за 400-500 денари ништо нема да покажува,затоа најубаво тури му за 1000 ден е тогаш ќе видиш ефектот на стрелката и ако пак не покажува ништо тогаш најпрво сензорот или пловакот да не е проблемот инаку на мој другар истото му се случи и пловакот му било .

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Ако стрелката за гориво ти покажува скроз нула односно на црвено и ако туриш за 400-500 денари ништо нема да покажува,затоа најубаво тури му за 1000 ден е тогаш ќе видиш ефектот на стрелката и ако пак не покажува ништо тогаш најпрво сензорот или пловакот да не е проблемот инаку на мој другар истото му се случи и пловакот му било .

Не ми покажвит 0, ми пожвит исто колку шо си имав пред да турам, значит само шо ми свирна за нафта јас турив, да речиме дека сум имал од прилика 5 кила, и стрелката уште си стојт на 5 кила иако турив уште скоро 7 литри.

Не ми покажвит 0, ми пожвит исто колку шо си имав пред да турам, значит само шо ми свирна за нафта јас турив, да речиме дека сум имал од прилика 5 кила, и стрелката уште си стојт на 5 кила иако турив уште скоро 7 литри.
Р
Тоа црвеното што покажува и да туриш 5-7 литри и пак истото тоа колку што си турил како скржав 5-7 литри тоа е резерва

Здраво, имам рено меган караван од 2002 година, дизел. Донесен е од Словенија, упатството е на словенски и не можам да разберам поголем дел од тоа што пишува. Ме интересира што значи доколку тоа што е заокружено на сликата свети одвреме навреме. Некогаш одма се гаси а некогаш свети некое време па се гаси. Ако може некој да ми каже. Фала однапред :)

IMG_20150518_154044.jpg

Здраво, имам рено меган караван од 2002 година, дизел. Донесен е од Словенија, упатството е на словенски и не можам да разберам поголем дел од тоа што пишува. Ме интересира што значи доколку тоа што е заокружено на сликата свети одвреме навреме. Некогаш одма се гаси а некогаш свети некое време па се гаси. Ако може некој да ми каже. Фала однапред :)

Прегледај го приврзокот 121363
toa dolnoto znakce e greac,a toa gore neznam,prv pat gledam

Прегледај го приврзокот 121363

Најверојатно тоа првото има некои линии,како акумулатор нешто,а тоа второто ламбиче е грејачот 100%..Однеси ја на компјутер,ќе ти кажат за што е..Може релето за греачи заебава,може имаш прегорен грејач..Битно е нешто со електрониката.[DOUBLEPOST=1431968049][/DOUBLEPOST]

Тури бе за 1000-1500 денара,ем и така од вечер се поскапува..Можеш само штета да си направиш ако ја возиш на резерва,а тоа е ѓубрето од резервоарот да го повлече низ филтерот и да замине кај што не треба..Затоа кај мене секогаш има над 20 литра нафта внатре..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom