Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да прашам дали штети на колата кога при вожња се става во лер.
Бидејќи некои викаат не е убаво, а некои викаат дека ништо не штети и штеди гориво.

Бидејќи некои викаат не е убаво, а некои викаат дека ништо не штети и штеди гориво.
Според мене не станува збор за штета туку за опасност доколку подолго време се вози во лер и се кочи дека може да ти откажат кочниците па да се забодиш некаде.

Jas cel zivot taka ja vozam.. a i so taksisti razgovarav, mi vikaa deka ne steti nisto

Jas cel zivot taka ja vozam.. a i so taksisti razgovarav, mi vikaa deka ne steti nisto
Па незнам што би штетело за моторот ... паѓаат обртаите па така донекаде работи како во место на минимум обртаи
па кога ќе треба моторно кочење ќе убациш (демек што се трошеле кочници побрзо)

Поарно ќе дадам 850 денара за едни скапани плочки и 700 денара за едни ебани гуртни + 500 денара за менување,отколку да давам над 100 евра за менувач,па масло во менувач,па ова требало,па она..

Epa sea... mercedes vozis be bace ne vozis nekoja skapanica.. i toa sto zboris skapuvanje nema vrska, neznam od kaj ti e taa informacija[DOUBLEPOST=1431457975][/DOUBLEPOST]
150 k.s. e sosema ok i dobro zabrzavanje ima, i na avtopat spie, sum ja osetil voznjata. P.S. ne baram kola za trki :)

Секој со својот вкус де нели :D Ја не викам дека не е ОК... дека 2200 кубици, 150 коњи и 340 њутн метри не е за потценување тоа е многу јасно, ама скоро 180 коњи и 400 њутн метри е уште подобро ... Ја викам дека според мене за било која кола што преминува тон и половина мотор со 4 цилиндри од 2000-2200 кубици е мал, ама тоа сум јас ... А е -класа не е за трки како и да гледаш :D[DOUBLEPOST=1431468137][/DOUBLEPOST]

Не штети ништо, освен како што ти кажаа, ако си на подолга удолница со доста кривини и нон-стоп си на кочницата ке загреат многу плочките и нема да кочи веќе ...

давам контакт , палам светла, ПАЛАМ и во тој момент кога вергла да запали тие неколку десетинки светлава ТРЕПНУВААТ знаци сецкаат , гаснат нз поинаку как ода се изразам.ЗНачи дел од секундата додека заали колата.исто и вместо да го сецкам воланот поголем лак а одсечно... ????

Цената на автомобилите во денешно време не се определува од квалитетот како во минатото, туку од тоа колку потрошувачи се спремни да платат за дадениот автомобил.

Форд е најпродаваната марка во Велика Британија, поради евтините делови и добриот сервис. Волксваген во Германија поради истите причини.

Многу глупости тресеш од рукав, форд има поцинкована шасија и гаранција од 12 години на каросеријата, каква корозија, каков бакрач? Смешно е тоа што твоето искуство се базира на автомобили постари од 20 години.

Вози си го скапаниот гољф 2 на брилијант и не труби.

Моторите на форд се истите со на пежо, цитроен, мазда и волво.
Како тоа форд се расипува а овие другиве не?
А нетов е пун со коментари дека мазда нема смрт. Абе патетики...
Фала за советиве, сепак многу троши ова па се откажав, во потрага сум по ауди а4 1.9 ТДИ 2001-2003 година. Ако имате некој совет да дадете околу ова ауто :D

давам контакт , палам светла, ПАЛАМ и во тој момент кога вергла да запали тие неколку десетинки светлава ТРЕПНУВААТ знаци сецкаат , гаснат нз поинаку как ода се изразам.ЗНачи дел од секундата додека заали колата.исто и вместо да го сецкам воланот поголем лак а одсечно... ????

Чекаш ли да се исклучат сите сијалици?Па нормално е тоа,кога верглаш да трепнат по малку,може ти е малку ослабен акумулаторот..Тоа не е ништо страшно.[DOUBLEPOST=1431519527][/DOUBLEPOST]
Фала за советиве, сепак многу троши ова па се откажав, во потрага сум по ауди а4 1.9 ТДИ 2001-2003 година. Ако имате некој совет да дадете околу ова ауто :D

@Pane-G највеќе ќе ти помогне за Ауди..

Нормално е светлата да трепкаат т.е. да сецнат , да се придушат кога ке ја палиш колата, бидејќи алансерот повлекува доста струја ... Истот ти се случува и со радиото... Затоа не се пали кола со уклучени светла... Прво се пали кола па после се палат светла и останати потрошувачи ... Е сега не кажа што кола е и колку ампер часа ти е акумулаторот... Бидејќи викаш дека и на пуно мотање ти слабеат, тогаш акумулаторот ти е најверојатно слаб или со мал капацитет, пошто сигурно имаш електрично серво кое исто така влече струја ... Решение - појак акумулатор ...

Jas imam 1.9 tdi 130ks 2004 god. PREZADOVOLEN SUM. Ako imas moznost da si kupis da ne mu ja mislis samo pazi na kilometrazata sto e normalno. Inaku nekoi pogolemi trosoci nemas, trosi okolu 5 na otvoreno i 6.5 vo grad. Edino nesto sto e loso e sto nema asalna prednica kaj nas da se stavi i posle dve godini moras pak da ja menuvas. Perfektna kola za mene.

Нормално е светлата да трепкаат т.е. да сецнат , да се придушат кога ке ја палиш колата, бидејќи алансерот повлекува доста струја ... Истот ти се случува и со радиото... Затоа не се пали кола со уклучени светла... Прво се пали кола па после се палат светла и останати потрошувачи ... Е сега не кажа што кола е и колку ампер часа ти е акумулаторот... Бидејќи викаш дека и на пуно мотање ти слабеат, тогаш акумулаторот ти е најверојатно слаб или со мал капацитет, пошто сигурно имаш електрично серво кое исто така влече струја ... Решение - појак акумулатор ...
ибица 2009. нз колку е акомулаторот.

Jas imam 1.9 tdi 130ks 2004 god. PREZADOVOLEN SUM. Ako imas moznost da si kupis da ne mu ja mislis samo pazi na kilometrazata sto e normalno. Inaku nekoi pogolemi trosoci nemas, trosi okolu 5 na otvoreno i 6.5 vo grad. Edino nesto sto e loso e sto nema asalna prednica kaj nas da se stavi i posle dve godini moras pak da ja menuvas. Perfektna kola za mene.
Колку те кошта предницата?

Последно уредено:
Дали некој знае каде можам да најдам преден потпирач за рака и звучници за задните врати на Голф 5 ?Ако има некој да продава или ако знае некој што продава или држи растурени автомобили ве молам да ме контактирате.

Препорачајте добри обични, ваљда халогени се, сијалици за долги светла за Голф 4 '98? Мислам дека се H1 aма ми треба да светат бело, пошто ксенонот на кратките ми е 8000К мислам, значи да биде блиску до тоа, пошто стариве ми се жолти и ептен дели, а и прегоре левото така да си викам да си ги сменам двете таман.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom