Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Заверката е околу 500 ден. ако го имаш спремен договорот, 400 мислам дека е договорот кај нотар.
Имам договор, ако ти треба пп. :)

ова да имам полномоштво важи и за мк или за во странство ако сакам да идам?

ова да имам полномоштво важи и за мк или за во странство ако сакам да идам?
Не сум сигурен дали важи за странство зошто од физичко лице нема печат. Исто вакво полномошно важи за странство кога фирма ополномоштива, за ова сум сигурен.

Не сум сигурен дали важи за странство зошто од физичко лице нема печат. Исто вакво полномошно важи за странство кога фирма ополномоштива, за ова сум сигурен.
а пример возам тука кола низ мк што е на татко ми и немам полномоштво, би ми правеле проблем џандариве?

Не го лажете бе ќе настрада без врска.
Еве и тука имало. http://justicia.mk/novost.asp?cnd=154[DOUBLEPOST=1432067029][/DOUBLEPOST]• Дали е потребно полномошно, ако возилото го вози сопруг/а на сопственикот?

Благодарам, Даниела

АМСМ: Одобрението за управување со туѓо моторно возило надвор од Република Македонија е сврзано со корисникот на возилото, односно возачот на моторното возило, а врз основа на овластување на сопственикот на возилото. Одговорот на прашањето „Дали е потребно полномошно ако возилото го вози сопругот/ата на сопственикот“, пред сè ќе зависи од флексибилноста, или толеранцијата на надлежното лице во државата во која патувате, кое врши контрола. Полномошно нема да Ви треба ако сопственикот на возилото е присутен во возилото. 

http://www.amsmklubmobiliti.mk/print.asp?recordid=2243

Kolku pari e polnomosno za da mozam da ja vozam kolata sto se vodi na tatko mi?
Jas skoro plativ okolu 500 i nesto denari. Ne treba zaverka na notar, si plativ i mi go dadoa vednas dokumentot. Treba da nosis pasos, a tatko ti licna karta, btw, i tatko ti da se potpise. Kaj nas voobicaeno ne baraat polnomosno, no spored zakonot mislam deka treba, pa ti vidi... Za vo stranstvo obavezno baraat.

а пример возам тука кола низ мк што е на татко ми и немам полномоштво, би ми правеле проблем џандариве?
Не прават, двете коли се на мајка ми, а јас и брат ми ги возиме и ниеднаш не направиле проблем
некогаш ќе ме прашаат што ти е ... мајка ми е и така

Периодов планирам да купам автомобил. Се работи за Мерцедес Е класа 2004 год. Многу ми се свиѓа колата, се е топ зачувана и има поминато 170.000км (што е малце за мерцедес) али има еден проблем. Не се глеа баш убаво на сликава ама оштетен е каде што се наоѓа мењачот. Ме интересира од што може да се склучило ова, дали се чести ваквите оштетувања и која е цената за поправање. Ви благодарам многу.a8661834o.jpg

Периодов планирам да купам автомобил. Се работи за Мерцедес Е класа 2004 год. Многу ми се свиѓа колата, се е топ зачувана и има поминато 170.000км (што е малце за мерцедес) али има еден проблем. Не се глеа баш убаво на сликава ама оштетен е каде што се наоѓа мењачот. Ме интересира од што може да се склучило ова, дали се чести ваквите оштетувања и која е цената за поправање. Ви благодарам многу.Прегледај го приврзокот 121468
Prvo sto e osteteno kaj menjacot. Drugo najcesti ostetuvanja kaj menjacot se javuvaat samo poradi golema kilometraza. E sega sto vikas deka e socuvan moze i da bide nasminkan.

Периодов планирам да купам автомобил. Се работи за Мерцедес Е класа 2004 год. Многу ми се свиѓа колата, се е топ зачувана и има поминато 170.000км (што е малце за мерцедес) али има еден проблем. Не се глеа баш убаво на сликава ама оштетен е каде што се наоѓа мењачот. Ме интересира од што може да се склучило ова, дали се чести ваквите оштетувања и која е цената за поправање. Ви благодарам многу.Прегледај го приврзокот 121468
Е класа што е меѓу најприфатените крузери на отворено, 170К км, мобиле бг, оштетен менувач ... мене ми смрди нешто тука
сигурно има поминато околу 500.000 км, горе доле на толку се најголем дел од нив, некои и повеќе

скршен е мењачот, тој шо го возел имал тешка рака:icon_lol: ништо не е ова бе, се средува, нема врска со мењачот. Иначе биди сигурен дека нема 170.000 него многу повеќе.

Kolku pari e polnomosno za da mozam da ja vozam kolata sto se vodi na tatko mi?

Полномошно вадење само во АМСМ , не се сеќавам точно колку пари беше, негде околу 10-15 евра, ама ти важи и за тука и за во странство ...

Е класа што е меѓу најприфатените крузери на отворено, 170К км, мобиле бг, оштетен менувач ... мене ми смрди нешто тука
сигурно има поминато околу 500.000 км, горе доле на толку се најголем дел од нив, некои и повеќе
И јас прво помислив дека има голема километража, ама колава поседува и сервисна книшка и ти нуди да ја провериш каде сакаш за километража (за мерцедес неможеш да лажеш за километража, на проверка во сервис ти приклучуваат џекче и на лап топ одма ти пишува ако е враќана километражата).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom