Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
ибица 2009. нз колку е акомулаторот.

Епа да тоа е, електрично серво има кое на пуно мотање на волан влече доста струја, а акумулаторот ти е заслабнат и затоа ти слабеат светлата ... Ако акумулаторот на неа е тој фабричкиот, 6 години веќе, ке почнува да слабее ... Земи отвори хауба и прочитај колку ампер часа е ... И што мотор има, колку кубици, бензин, дизел ???[DOUBLEPOST=1431607837][/DOUBLEPOST]
Препорачајте добри обични, ваљда халогени се, сијалици за долги светла за Голф 4 '98? Мислам дека се H1 aма ми треба да светат бело, пошто ксенонот на кратките ми е 8000К мислам, значи да биде блиску до тоа, пошто стариве ми се жолти и ептен дели, а и прегоре левото така да си викам да си ги сменам двете таман.

H1 не се, такви ти се во магленките, најверојатно се H7 ... А добра и што свети убаво бело е Osram Cool Blue Intense и кошта околу 400-450 денари една или Osram Night Breaker која е околу 600 денари една, зборам за H7 ...

Дајте локација негде кај што се растураат филксвагени. Конкретно пасат 1999 ме интерерисра.

Фала за советиве, сепак многу троши ова па се откажав, во потрага сум по ауди а4 1.9 ТДИ 2001-2003 година. Ако имате некој совет да дадете околу ова ауто :D
Јас има Ауди А4 2002/3 год ТДи 1.9 и презадоволен сум брза е и стартна и ич не троши многу со оглед што е со 130кс така да идеална коњска сила и малку троши околу 7/7,5 л гратска освен ако имаш тешка нога.А не е баш флексибилен како кај француските коли ама по автопат сум терал 220 од изгравираното што покажува и спиечка болест ќе те фати. :) А за одржување обавезно гледај да не е утепана километража и штом ќе купиш веднаш менувај ребраст каиш и водна пумпа и затегач и се на све со работна рака од мој пријател механичар ме фати 11,000 ден. и до ден-денес на раат сум само пали и вози како ајфон значи не е кој знае што колку скапо за одржување факт е дека е пофтино од францускине коли и башка АУДИ рууллззз :)
Ако ти интересира нешто слободно прашај ме :)

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Јас има Ауди А4 2002/3 год ТДи 1.9 и презадоволен сум брза е и стартна и ич не троши многу со оглед што е со 130кс така да идеална коњска сила и малку троши околу 7/7,5 л гратска освен ако имаш тешка нога.А не е баш флексибилен како кај француските коли ама по автопат сум терал 220 од изгравираното што покажува и спиечка болест ќе те фати. :) А за одржување обавезно гледај да не е утепана километража и штом ќе купиш веднаш менувај ребраст каиш и водна пумпа и затегач и се на све со работна рака од мој пријател механичар ме фати 11,000 ден. и до ден-денес на раат сум само пали и вози како ајфон значи не е кој знае што колку скапо за одржување факт е дека е пофтино од францускине коли и башка АУДИ рууллззз :)
Ако ти интересира нешто слободно прашај ме :)

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk
Po oglasive gledam kilometri pominati od 160.000 do 190.000 znam deka ne se realni, moze li da se doznaat realnite? [emoji1]

Многу лоши зборови кажа и за фордот и за циганот :), зошто не трпи плин тој мотор?
Мој чауш(газда) има форд ц-макс бензинец 2011 год. и возел на плин веќе 1,5год најмалку и му рикнаа вентилите и на серви МИДА и механичарите таму му рекол дека форд не трпи на плин затоа додатно со плински уред треба капалки ама пак наместо 1,5 туку на 2/2,5 и пак ќе рикне вентили затоа плин на форд не бива поарно опел бензинец ако сакаш на плин.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Po oglasive gledam kilometri pominati od 160.000 do 190.000 znam deka ne se realni, moze li da se doznaat realnite? [emoji1]
Можат,ако го однесеш сервис застапник за него и тие преку дијагностика ќе кажува колку реална километража само треба да платиш околу 800/1000 денари оти е застапник за Ауди и ВФ групација тие се скапџии додека оние аматерски гаражи со дијагностика тешко ќе потврдат колку КМ реално има. Инаку по огласиве се е лага за КМ и се е над 200/250 000 км па и повеќе ама пак моторот таман си легне ко што треба зависи од сопственикот како го сочувал (редовно одржување со душа) и згора на тоа таков мотор 1,9 ТДи ќе тера над 600 000 км така да немај гајле само пред да купиш понеси твој пријател што се разбира мотори да види како е моторот така јас направив со татко ми инаку е механичар специјалист за дизел и веќе над 1,5 год.користам Аудито на раат сум цела МК си изнавозев и досега не сум имал проблем .
А што се однесува мааната за предницата таквите имаат проблем Ауди 1997/2000год (B5) серија додека Ауди 2001/2004 е (B6) серија и е надминат проблемот за предница јас не сум забечлежал досега .Само да не се форсира по неасфалтиран пат и често качување по тротоари не е ова Џип.

Можат,ако го однесеш сервис застапник за него и тие преку дијагностика ќе кажува колку реална километража само треба да платиш околу 800/1000 денари оти е застапник за Ауди и ВФ групација тие се скапџии додека оние аматерски гаражи со дијагностика тешко ќе потврдат колку КМ реално има. Инаку по огласиве се е лага за КМ и се е над 200/250 000 км па и повеќе ама пак моторот таман си легне ко што треба зависи од сопственикот како го сочувал (редовно одржување со душа) и згора на тоа таков мотор 1,9 ТДи ќе тера над 600 000 км така да немај гајле само пред да купиш понеси твој пријател што се разбира мотори да види како е моторот така јас направив со татко ми инаку е механичар специјалист за дизел и веќе над 1,5 го користам Аудито на раат сум цела МК досега не сум имал проблем .
А што се однесува мааната за предницата таквите имаат проблем Ауди 1997/2000год (B5) серија додека Ауди 2001/2004 е (B6) серија и е надминат проблемот за предница јас не сум забечлежал досега .Само да не се форсира по неасфалтиран пат и често качување по тротоари не е ова Џип.

Fala drugar za odgovorive [emoji3] , idam so luge sto se razbiraat kolku tolku vo koli zosto jas blage veze nema, koj e takov servis i kaj se naoga sto bi mozel da mi pomogne. Kolevski vo Cento oni za VW se, valjda ke moze da proverat.

Fala drugar za odgovorive [emoji3] , idam so luge sto se razbiraat kolku tolku vo koli zosto jas blage veze nema, koj e takov servis i kaj se naoga sto bi mozel da mi pomogne. Kolevski vo Cento oni za VW se, valjda ke moze da proverat.
Да да колевски тие се ама скапџии се затоа најпрвин прашај го колку чинат сега кој знае колку,поминаа 1,5 год и одтогаш не сум бил Колевски сервис и немав потреба .
Јас на Аудито ме кошта 11 000 денар што менував ребраст ово -оно, а татко му на снаата неговиот голф 3 на колевски сервис истото му чинат 18 000 :D

Да да колевски тие се ама скапџии се затоа најпрвин прашај го колку чинат сега кој знае колку,поминаа 1,5 год и одтогаш не сум бил Колевски сервис и немав потреба .
Јас на Аудито ме кошта 11 000 денар што менував ребраст ово -оно, а татко му на снаата неговиот голф 3 на колевски сервис истото му чинат 18 000 :D

Хахаха па затоа се вика КОЛЕвски

И да кажам татко ми е авто-механичар сега е во пензија ,а пред појќе 35/40 години КОЛЕвски беше чирак на татко ми :D

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk[DOUBLEPOST=1431635454][/DOUBLEPOST]
Од тебе очекував коментар :)
Тој голем сервис бил као пред година и пол, прошли деЦембар ... И као од тогаш имало само 5-7000 км
Гаражирана и последно време слабо возена... Вкупно 178000

Како стојат моторите 2.2Хди со 133кс и општо возилото?
Некои маани чести или дефекти, нешто на што да се пази
За моторот HDi е најдобар што излезе ама за толкава кола со 133кс не е баш солидно и скапо одржување еве пример паралела да кажам Ауди А4 што имам идеална големина за мене со 1.9 и со 131 кс кое се покажа идеален сооднос ,а другиот Ауди А6 1999/2000 год има 1.9 со 120 кс кое е подобра се покажа со 2,2 со 133кс ,а иста големина .Значи тоа му доаѓа како стар ајфон 3 како Ауди А6 1.9 со 120 кое помазно иде наспроти пежово 2.2 со 133 како СГС 4 кое со тек на време засецкува пример кажувам :) И не викам дека моторот на пежово е лош супер си е ама да видиш за електриката е како алкател .

Последно уредено:
Sakam da znam dali dobara kola e renault megane 1.9 dci 120ks 2004god.. kako e za odrzuvanje dali e skapa?

Mercedes CLK 230 Kompressor, 1998 година, 190 Коња увезен од Швајцарија во одлична состојба. Некој да сподели искуство и мислење ако може.

Знае ли некој нешто повеќе или можеби има од вас некој jeep grand cherokee model 2000/2001 год.
Како стојат со потрошувачка на гориво? што мотор имаат односно колку цилиндри е, деловите како идат со цени?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom