Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Голема грешка си. Ако немаш пари за гуми подобро не ја вози колата. Ако ништо друго загрозуваш безбедност на себе си и на другите.

Никој не му рече да не купува гуми или да вози со искинати..Јас му реков да си купи Летни гуми,пошто ако живее во Валандово,Гевгелија,Струмица,Дојран,таму никогаш нема снег,и температурите ретко одат -3-4-5 степени,и автоматски зимски гуми не му требаатИ дискусијата беше дали зимските да ги вози во летен период.Ќе ги ебе скроз,али тој си знае.

Ne malku, nego mnogu se trosi. Ako edna godina gi vozis tie. Ako kupis posbno letni i zimni kje gi vozis 3 godini.
Ние ги возиме 4-та година веќе зимските (преку цела година).[DOUBLEPOST=1429487013][/DOUBLEPOST]
Купи си само ЛЕТНИ гуми,зимски воопшто не ти ни требаат,освен ако си од Западна Македонија,во осталом не ти требаат..Поарно кога ќе има снегови викни си такси и шибај..Не ти се исплаќа да купуваш стрикно зимски гуми,само летни се купуваат..
И во Валандово ти бара полицијата зимски гуми кога ќе те сопре од Ноември до Март, или како веќе беше оној зимскиот период.

Ние ги возиме 4-та година веќе зимските (преку цела година).[DOUBLEPOST=1429487013][/DOUBLEPOST]
И во Валандово ти бара полицијата зимски гуми кога ќе те сопре од Ноември до Март, или како веќе беше оној зимскиот период.
ej decki fala na sovetite uste edno prasanje dali bi pominal barem 3 god. so savata ako gi vozam non-stop,nekako mi e ludo da kupuvam 2 seta gumi za 5500 km god.[DOUBLEPOST=1429534359][/DOUBLEPOST]pa ke gi iskinam gumite od menuvanje imam samo edni bandasi.

Пак на истото се навраќаме..По 10000 пати е кажано..Ако возиш со летни гуми си носиш ланци во багажник и не се замараш..Ако возиш ЗИМСКИ гуми со дебелина на шара на 4 милиметри,ланци не ти требаат..[DOUBLEPOST=1429536661][/DOUBLEPOST]
ej decki fala na sovetite uste edno prasanje dali bi pominal barem 3 god. so savata ako gi vozam non-stop,nekako mi e ludo da kupuvam 2 seta gumi za 5500 km god.[DOUBLEPOST=1429534359][/DOUBLEPOST]pa ke gi iskinam gumite od menuvanje imam samo edni bandasi.

Просечна километража на гуми е од 45.000-50.000 км..Па направи си есап како ти чини..Викаш 3 години возиш со Савата,по 6000 км во сезона тоа е 18.000 км..Еве и 20.000 ќе ги туриме,значи ке можеш.

Пак на истото се навраќаме..По 10000 пати е кажано..Ако возиш со летни гуми си носиш ланци во багажник и не се замараш..Ако возиш ЗИМСКИ гуми со дебелина на шара на 4 милиметри,ланци не ти требаат..[DOUBLEPOST=1429536661][/DOUBLEPOST]

Просечна километража на гуми е од 45.000-50.000 км..Па направи си есап како ти чини..Викаш 3 години возиш со Савата,по 6000 км во сезона тоа е 18.000 км..Еве и 20.000 ќе ги туриме,значи ке можеш.
http://koli.com.mk/novosti_vnatresna.aspx?id=6852

Сакам да прашам нешто во врска со радиото во кола,значи имам опел корса како на сликата подоле и самата кола си има фабричко радио,е сеа што е проблемот,снимам цд со некој 20-тина песни (обично cd е не е dvd) и кога ке го стаам у кола ми дава eror reading cd нешто у овој стил а кога го пробувам на компјутер ми ги чита песните?

Ако некој имал ваков проблем,ве молам да ми помогнете,Благодарам

$_86.JPG

Сакам да прашам нешто во врска со радиото во кола,значи имам опел корса како на сликата подоле и самата кола си има фабричко радио,е сеа што е проблемот,снимам цд со некој 20-тина песни (обично cd е не е dvd) и кога ке го стаам у кола ми дава eror reading cd нешто у овој стил а кога го пробувам на компјутер ми ги чита песните?

Ако некој имал ваков проблем,ве молам да ми помогнете,Благодарам

$_86.JPG

У кој формат го снимаш CD-то ... 20-тина песни тешко може да собере на аудио CD, па така ако го правиш mp3 фабричките радија не ги читаат ... Најдобра опција ти е да си земеш поквалитетно FM трансмитерче, па на USB нареди си колку сакаш музика и слушај, за да немораш да режеш еден куп CD-a со по 10-тина песни ...

У кој формат го снимаш CD-то ... 20-тина песни тешко може да собере на аудио CD, па така ако го правиш mp3 фабричките радија не ги читаат ... Најдобра опција ти е да си земеш поквалитетно FM трансмитерче, па на USB нареди си колку сакаш музика и слушај, за да немораш да режеш еден куп CD-a со по 10-тина песни ...

Имам за усб земав такво,али пошо изнаставав многу песни и ми се мешаат сакав да напраам едно вакво за секојден,иначе помалце од 20 беа баш видов дека во минути го собира,да не има врска нешто марката на цд-то пошо глеам дека ова е maspen,а имав некој други у кола princo што се.

Имам за усб земав такво,али пошо изнаставав многу песни и ми се мешаат сакав да напраам едно вакво за секојден,иначе помалце од 20 беа баш видов дека во минути го собира,да не има врска нешто марката на цд-то пошо глеам дека ова е maspen,а имав некој други у кола princo што се.
Направи го како аудио цд, веројатно не ти поддржува МР3

Колку пари го зема тоа УСБ и колку време го користиш?Јас две купив,траеја по 7-8 месеца и толку..

Колку пари го зема тоа УСБ и колку време го користиш?Јас две купив,траеја по 7-8 месеца и толку..

Ново ми е сеа го земав пред 1-2 недели,450фче,се глеа дека е кинеско гомно,и пола година да трае добро е не се жалам,само ова со цд-во што ќе праам не се знае

Aj mislenje i nekoe iskustvo ako moze za Mazda 6 2.0 (diesel) 2003 godina..Fala vi mnogu
52982_1228vCgtK6NlfSsx.jpg

Aj mislenje i nekoe iskustvo ako moze za Mazda 6 2.0 (diesel) 2003 godina..Fala vi mnogu
52982_1228vCgtK6NlfSsx.jpg
Друже не се мисли многу многу ако ти се допаѓа колата иди на механичар да ја провериш и терај понатаму. А овде ќе сретнеш секакви мислења од најдобра до најлоша :)

Здраво кајганџии.. сакам колата да ја фарбам на флеки т.е предниот и задниот браник и хаубата на некој делови. За да не испадне шаренила бојата ми ја погодина 90% иста (бидејќи не ја знаев која боја е претходно т.е кој код.) Па сега барам совет и некој техники како би се извело за да може да се ублажат и тие 10%... вака од далеку кога ја гледаш ништо не се познава треба да дојдеш ептен блиску до нејзе на пола метро и да се загледаш за да видиш дали двој бојата.. Фала ви на сите одговори!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom