Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
И јас размислував(М) така,ама имам другар којшто исто размислуваше,зема а6ка 2006,се супер,после 3 месеци почнаа проблеми,изнададе пари,направи мала сообраќајка(лупна кола на кружен тек ама ништо страшно) бидејќи беше он крив некако се договориле да не праат ни европски ни џандари да викаат,и сеа за фарот му бараа 1500 евра,и уште да ја средат позади не знам уште колку,а колата ја зема 8-9 илјади евра.Значи само мала сообраќајка и веќе си платил 30% од колата...ипак треба да се размислува и на такви работи.

И фората е да е поново,а сепак да е убаво,на крај краева и да е марка.

Тој другар ти за 1500 евра направил некоја бајаги штета на колата ... Сигурно добро ја лупнал па скршил и фар и хладњаци и браник и се поред што иде измеѓу мотор и браник ... Нов фар оригинален за таа кола е каде каде поевтин од 1500 евра, половен од некое такво растурено од 50-100 евра... Јас ти нагласив погоре дека тоа е мое размислување, немора друг да се сложи со истото... Друго ти споредив А6 со нов Меган, значи цена од околу 15-17 000 евра, а не 8-9 000, колку пари толку музика бе братче ... Јас пак повеќе би земал А4 Б7 од 2007-08 1.9 ТДИ 115 кс по цена од 7-8 000 евра отколку поло од 2010-11, разлика 3 години, ама класа неспоредлива... Пак ти кажувам тоа е мое размислување, твоето си е поинакво и најубаво води се по него, сепак ти ке броиш пари... Јас само вака ти кажувам како опции, пошто сега си млад и почетник и ке ти брка работа полото, за година-две-три ке сакаш друго, е тогаш види колку ке чини тоа поло со 1.2 мотор и 200 000 кое си го платил 8 000 евра, а колку ке чини А4 или Голф 6 со 1.9 и исто 200 000 км, а сега ке ги платиш исто пари или со многу мала разлика помеѓу цените... За 2-3 години од сега А4-ката и Голф-от ке изгубат 1000-1500 евра, а Поло-то 3000+ ...

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2049609-VW-POLO-1-2-TDI-75ks-TEAM-EDITION--10 што мислите за количево за млад возач ? ми се свиѓа ептен,VW е марка за себе,издржлив мотор...дечково од кочани ги продава со сервисна книшка и се остало,мада некако 160 илјади км ми изгледаат како многу,можеби затоа што имаме тојота корола 2004 со 78 илјади км :свиркам: меѓутоа имаме и ц3ка со 180+ илјади исто 2004 и таа сакаме да ја смениме,тојотата е по нова неголи овие што ги возат по 5 месеци нови коли од салон :D

не сакаат да ми зимаат некоја по брза кола(на пример јас сакам голф 5ка за истите пари се наоѓа,а можеби и 6ка) меѓутоа тие вечином се 2.0/1.9,ем не смеам да ги возам ем нејќат пошто се по брзи :D мада кога ќе размислам,голф 5 е 2004-05,ова е 2010-2011...
Нејќат да ти земаат Голф пошо бил брз? o_O Зарем голфот дизел 1.9 е брз???
Со оваа конзерва од кола сметам дека шансите да направиш сообраќајка се поголеми него ли со "брзиот" голф. Советот сигурно доаѓа од мајка ти која дефинитивно нема возачка. Тоа е тоа пензионерско мислење.

Здраво дечки имам една молба доколку некој знае каде во мк има автолимар кој исправува пропаднат лим со вакум значи без китиранје фарбанје и др. значи под вакум..... https://www.youtube.com/watch?v=reBbJeG4g6E слично како во видеото

Нејќат да ти земаат Голф пошо бил брз? o_O Зарем голфот дизел 1.9 е брз???
Со оваа конзерва од кола сметам дека шансите да направиш сообраќајка се поголеми него ли со "брзиот" голф. Советот сигурно доаѓа од мајка ти која дефинитивно нема возачка. Тоа е тоа пензионерско мислење.

Поло 1.2 ТДИ заобиколи го. 3 цилиндра па и дизељ кој не иде на благословено гориво ти е перфектна комбинација за банкрот.

Здраво.
Ме интересира мислење или искуство на некој што имал Peugeot 607. Многу сум заљубен во таа кола и сега даде господ и јас да можам да си ја дозволам. Дали може некој да го сподели искуството со оваа кола?

Здраво дечки имам една молба доколку некој знае каде во мк има автолимар кој исправува пропаднат лим со вакум значи без китиранје фарбанје и др. значи под вакум..... https://www.youtube.com/watch?v=reBbJeG4g6E слично како во видеото
070353765
https://www.facebook.com/darko.petkovski.37?fref=nf

ok decki prv pat prasuvam nesto na forum ama stvarno mi se potrebni poveke mislenja so postrucni toa podobro. na kollata imam zimski sava escimo novi gumi kupeni noemvri 2014 so pominati 1500-2000 km.kolata ja vozam mnogu malku 5500 km godisno dali vredi da menuvam letni gumi ili da si vozam so savata i vo leto? fala vi mnogu.

ok decki prv pat prasuvam nesto na forum ama stvarno mi se potrebni poveke mislenja so postrucni toa podobro. na kollata imam zimski sava escimo novi gumi kupeni noemvri 2014 so pominati 1500-2000 km.kolata ja vozam mnogu malku 5500 km godisno dali vredi da menuvam letni gumi ili da si vozam so savata i vo leto? fala vi mnogu.
Не вреди да менуваш.

Што сакаш да кажеш ?

Да си купиш Голф 2 дизел,со зејтин и од 130 km/h не иде повеќе..[DOUBLEPOST=1429475827][/DOUBLEPOST]

Ако ти испадне куче на патот,а возиш со зимски гуми,во јули месец,на 40 степени на сонце,го правиш каша-попара..Ако во истата ситуација возиш со летни ќе си закочиш најнормално и ќе немаш проблем..И ќе ги изгориш зимските гуми,и кога највеќе ќе ти требаат во јануар ќе останеш без гуми..Купи си само ЛЕТНИ гуми,зимски воопшто не ти ни требаат,освен ако си од Западна Македонија,во осталом не ти требаат..Поарно кога ќе има снегови викни си такси и шибај..Не ти се исплаќа да купуваш стрикно зимски гуми,само летни се купуваат..

Последно уредено:
Да си купиш Голф 2 дизел,со зејтин и од 130 km/h не иде повеќе..[DOUBLEPOST=1429475827][/DOUBLEPOST]

Ако ти испадне куче на патот,а возиш со зимски гуми,во јули месец,на 40 степени на сонце,го правиш каша-попара..Ако во истата ситуација возиш со летни ќе си закочиш најнормално и ќе немаш проблем..И ќе ги изгориш зимските гуми,и кога највеќе ќе ти требаат во јануар ќе останеш без гуми..Купи си само ЛЕТНИ гуми,зимски воопшто не ти ни требаат,освен ако си од Западна Македонија,во осталом не ти требаат..Поарно кога ќе има снегови викни си такси и шибај..Не ти се исплаќа да купуваш стрикно зимски гуми,само летни се купуваат..

Голема грешка си. Ако немаш пари за гуми подобро не ја вози колата. Ако ништо друго загрозуваш безбедност на себе си и на другите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom