Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За бмв е36 предни дискови и плочки се околу 100 евраЧисто информативо ме интересира дали се поскапи деловите за Француски автомобили отколку за Германски авотмобили.
Тука пред се мислам на споредба помеѓу цена на делови за Пежо, Цитроен, Рено, и цена на делови за Голф, Пасат, Опел Астра и Опел Корса.....
Не мислам на цената за делови за Порше, БМВ, Мерцедес, Ауди......
Мене ми личи грејач за задните стакла или можно е ретровизоротДечки за што е копчето(ова со стрелките). Малце глупо прашање Али ете.... Како за грејачи ми личи
Прегледај го приврзокот 156875
Мене ми личи грејач за задните стакла или можно е ретровизоротДечки за што е копчето(ова со стрелките). Малце глупо прашање Али ете.... Како за грејачи ми личи
Прегледај го приврзокот 156875
Фала ти многу, за тоа шиштењето што викаш.... во 3-та на пр на право вчера баш ја пробував со 30км/ч пуштам гас и слушам такви слабо шуштење како "Ззззз" (малце глупо е вака што објаснувамБидејќи го имам истото возило дома, само една година постаро, и доста алував по него, да го донесам во пристојна состојба, ќе ти кажам следното:
Кај него е се едноставно: Нема електроники, нема такви заебанции... проста механика.
Е сега, како што ги објаснуваш симптомите, мене ми влече накај проблем со бензинската пумпа.
Ова возило има механичка бензинска пумпа, значи влече бензин на принцип на шмукање на горивото од резервоарот преку вакуум. Вакуум ствараат обртаите на моторот, така да, кога е на ниски обртаи, послаб вакуум заради дотраеност на бензинската пумпа, и има тенденција да гасне.
Убава бензинска пумпа марка Sobafex е околу 30 евра.
Карбураторот... не верувам... Твојата би требало да носи Solex 32 BIS карбуратор.
А, некој спомна дека можеби некое црево е напукнато па влече фалш воздух. Ништо чудно и тоа. Види дали се слуша шиштење.
Ако колата долго време не видела мајстор, паметно би било да види конечно.
Треба убаво да се наштелува палењето и карбураторот, ако не се оддамна сменети кабли, палец, капа и платинка да се сменат, и да се провери карбуратор.
Ама сепак мислам дека до бензинската пумпа ќе да е.
П.С.
Ако е се во ред, палењето кај мене оди вака:
Ако е ладен моторот:
Летно време без саух, верглање 5-6 секунди, без притискање гас и пали.
Зимно време, саух до крај, без гас притискање, пали после 2-3 секунди верглање, кратко време со цел саух (10-15 секунди), и наредните 300-400 метри на пола саухот и после го спуштам.
Каков е тој прекидач кој вбризгува бензин????
Фала ти многу, за тоа шиштењето што викаш.... во 3-та на пр на право вчера баш ја пробував со 30км/ч пуштам гас и слушам такви слабо шуштење како "Ззззз" (малце глупо е вака што објаснувамБидејќи го имам истото возило дома, само една година постаро, и доста алував по него, да го донесам во пристојна состојба, ќе ти кажам следното:
Кај него е се едноставно: Нема електроники, нема такви заебанции... проста механика.
Е сега, како што ги објаснуваш симптомите, мене ми влече накај проблем со бензинската пумпа.
Ова возило има механичка бензинска пумпа, значи влече бензин на принцип на шмукање на горивото од резервоарот преку вакуум. Вакуум ствараат обртаите на моторот, така да, кога е на ниски обртаи, послаб вакуум заради дотраеност на бензинската пумпа, и има тенденција да гасне.
Убава бензинска пумпа марка Sobafex е околу 30 евра.
Карбураторот... не верувам... Твојата би требало да носи Solex 32 BIS карбуратор.
А, некој спомна дека можеби некое црево е напукнато па влече фалш воздух. Ништо чудно и тоа. Види дали се слуша шиштење.
Ако колата долго време не видела мајстор, паметно би било да види конечно.
Треба убаво да се наштелува палењето и карбураторот, ако не се оддамна сменети кабли, палец, капа и платинка да се сменат, и да се провери карбуратор.
Ама сепак мислам дека до бензинската пумпа ќе да е.
П.С.
Ако е се во ред, палењето кај мене оди вака:
Ако е ладен моторот:
Летно време без саух, верглање 5-6 секунди, без притискање гас и пали.
Зимно време, саух до крај, без гас притискање, пали после 2-3 секунди верглање, кратко време со цел саух (10-15 секунди), и наредните 300-400 метри на пола саухот и после го спуштам.
Каков е тој прекидач кој вбризгува бензин????
Да таму ке те прашаат како сакаш, дали они да ти ја прават во сервис со кој соработуваат или да ти проценат штета и да ти пуштат пари на трансакциска а ти да си ја правиш кај сакаш.незнам дали имат тема за европски па ај овде да прашам, денес ми го изгребаја браникот инапрајвме европски, тој беше крив, утре требит воосигурителната да ојме, само ме интересират дали во секоја осигурителна имат можност за јас сам да си ја напрам колата а тие да проценат штета и да ми префрлет пари?[DOUBLEPOST=1474801275][/DOUBLEPOST]незнам дали имат тема за европски па ај овде да прашам, денес ми го изгребаја браникот инапрајвме европски, тој беше крив, утре требит воосигурителната да ојме, само ме интересират дали во секоја осигурителна имат можност за јас сам да си ја напрам колата а тие да проценат штета и да ми префрлет пари?
Стружењето би требало да е од плочките, најверојатно се за менување. Незнам дали може од нив да тресе, меѓутоа од крив диск, небалансирани гуми, нецентрирана предница тресе. Штом велиш кочење од поголема брзина претпоставувам станува збор за крив диск.Се работи за опел, на кочење при поголеми брзини се осеќа тресење и некој звук како стружење.
Претпоставка дисковите се при крај или се работи за крив диск?