Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Odlicna kola ama ima mnogu senzori i toa mu e slaba tacka. Inaku motor kamen, sve e od bosch.
Moe licno mislenje e deka imaat premnogu naduvani nerealni ceni za tie godista. Ne vredi za tie pari.

Кaкo искусен сo aвтoмoбили штo е исплaтливo т.е кoј мoдели се зa нaш стaндaрд вo oднoс нa издржливoст сo oвa гoривo и пaтиштa и цени зa oдржувaње?

Тие се навистина убави класа како што рече, ама не ги гледав заради скапо одржување. Ама ако е така можам да гледам. Фала
па зборам од лично искуство
на ланче е шо значи сервисот ке ти е помалце од 100е, до сега имам сменето стабилизатор 1500ден, чаура1200ден, шајбна од радилица 9000ден ама нова, половни се наоѓаат и за 3000, братучед ми има 320 бмв и као наводно му рекле дека мана имаат со шајбнава од радилица, за други мани незнам
потрошувачка е околу 8л градска со клима, за 1000 ден нафта поминувам 250км, додека на отворено поише од 5,5 со клима нема шанси да потроши
ако си од ск мајстор за ровери најдобар е Кенан кој има и половни делови, си увезува од Англија така да и за ентериер ако ти фали нешто можеш да најдеш
вожња лудница имаш така да ти препорачувам кас па сеа секој со свој ксмет и памет
да се надополнам дека зимно време нема мака на палење, има вебасто па го подргева моторот константно

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Тие се навистина убави класа како што рече, ама не ги гледав заради скапо одржување. Ама ако е така можам да гледам. Фала
Батали го Ровер преценета е и не вреди да фрлаш пари подобро некои ,,германец" да земеш или ,,французин"

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

џиџе со слична намена, а сепак поeвтино (да не знае некој)?

upload_2016-9-21_22-31-31.png

Последно уредено:
Кaкo искусен сo aвтoмoбили штo е исплaтливo т.е кoј мoдели се зa нaш стaндaрд вo oднoс нa издржливoст сo oвa гoривo и пaтиштa и цени зa oдржувaње?

Taa sto e ponova,sto e odrzuvana, i sto ima pomalku izminati km.Na toa tvoe prasanje nemoze da se dade konkreten odgovor,bidejki sekoja kola sama po sebe e posebna prikazna.Mojot izbor na vozilo e ili Alfa Romeo, Ili Mercedes se razbira,ili kako treta opcija Toyota.

Taa sto e ponova,sto e odrzuvana, i sto ima pomalku izminati km.Na toa tvoe prasanje nemoze da se dade konkreten odgovor,bidejki sekoja kola sama po sebe e posebna prikazna.Mojot izbor na vozilo e ili Alfa Romeo, Ili Mercedes se razbira,ili kako treta opcija Toyota.

Valvoline дaвa нa секoе мислење пo некoј oдгoвoр зaтoa гo прaшaв. Oдгoвoрите штo нaјчестo јaс ги дaвaм се oд мoе личнo искуствo.
Е сегa твoјoт ме зaчуди мaлку сo aлфaтa aли се нaдевaм прaшaње нa вкус е.

Bilo koe italijansko ili francusko vozilo e podobro od bilo koe germansko
Za japonski,korejski ne znam ne gi sakam i ne ni razmisluvam

Bilo koe italijansko ili francusko vozilo e podobro od bilo koe germansko
Za japonski,korejski ne znam ne gi sakam i ne ni razmisluvam
original

Imam OPEL ASTRA 1.7TDI.Koga ke zagree se pali zolto sijalice vo vid na motor i obrtometarot paga na 0 vrtezi a kolata pod mala gas trokira,ama ne gasi.Posle izvozeni 3 do 5 kilometri sijalickata se gasne i problemot isceznuva.Ako znae nekoj za sto se raboti neka pise.Pozdrav

Dojdi kazimi koja germanska kanta ke izdrzi 500k so nesmeneti zglobovi,necepnat alternator,alanser,kabli za svekici............
Aj da ne nabrojuvam da ne gi urocam[DOUBLEPOST=1474566258][/DOUBLEPOST]Avtomobilite

Valvoline дaвa нa секoе мислење пo некoј oдгoвoр зaтoa гo прaшaв. Oдгoвoрите штo нaјчестo јaс ги дaвaм се oд мoе личнo искуствo.
Е сегa твoјoт ме зaчуди мaлку сo aлфaтa aли се нaдевaм прaшaње нa вкус е.

Епа види кои марки на коли се прогласувани за коли на годината,кои мотори се најиздржливи,и направи си есап самиот дали муабетите се темелат на рекла казала,или со факти и докази..Сега пред 4-5 дена читав дека моторот на Пежо турбобензинецот е прогласен за мотор на годината во Европа..Италијаните први воведуваат комон раил мотор,без бош пумпа,во Мерцедес се вградени првите воздушни перничиња,прскалки на фаровите,и уште еден куп тракатанци..Ете на пример Фиатите и Алфите се коли што највеќе се прогласувани за коли на годината,отвори на интернет ќе видиш,али не ми е тоа целта на муабетот..Кола се купува според ПОТРЕБАТА што ја имаш,и според финансиите,небива да си фамилијарен човек,со 2 деца,жена,мајка,татко,а да ги плеснеш парите за Тојота Селика,или за Опел Тигра,едноставно не оди..

Prodavam Audi A3 1.9 tdi vo voznja sostojba na stranski tablici za delovi...
Kolata se prodava isklucivo cela...
Info inbox

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom