Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koлку е казна да те фатат со кола во период измеѓу 23-05 а да немаш искуство поголемо од 2 години? И дали може на книшка да оди казната, како поени?
Manga што е тоа правило забрана да возиш возило што има повеќе од 75 kW без 2 години стаж?
Tие Kw se киловати?
Да да, киловати се.Manga што е тоа правило забрана да возиш возило што има повеќе од 75 kW без 2 години стаж?
Tие Kw se киловати?
Дезинформација!Дали сеуште е во сила законот за плинските уреди и казните за неатестиран плински уред.
Слушнав дека ги укинале.Точно ли е ова или е само дезинформација?
Да, автопат...Уште едно прашање, Скопје - Тетово и Гостивар - Тетово, делницата за автопат се смета?
Да, автопат...
Какво е ова глупо прашање :pos2:.А за камион ова важи? Се смета искуството во сообраќајот или искуството со тој вид на превозно средство?
Е ајде де, тоа ти е иронијатаКакво е ова глупо прашање :pos2:.
Па нормално дека важи, важи за сеПлус за камион треба да си чист скроз 0.00 промили алкохол во крвта.
Па тоа што има приклучоци е направено со врски за фирми и слично или пак на диво и пари под рака на некој. А за ограничувањето на брзината е тоа затоа заради условите на патот, така одлучил АМС и полицијата.Аха... а каков е тој автопат на кој се вози 80 и 100 и има приклучници од секаде (тука зборувам на скината ограда од страна и влегување на коли од секаде)? Колку што знам на автопат по ново се вози 130 (тестовите што ги полагав), а не 80 и 100. Тоа веќе не е автопат. На ТВ гледав сабајле еден се бунеше за ова и добра поента има човекот. Ако се вози веќе 80 и 100 максимум, тоа не е автопат, нека ги тргнат патарините.
За да управуваш камион, нормално треба да имаш искуство, понесуваш голема одговорност за се. По габаритно моторно возило е тоа, при ненадејна катастрофа со сигурност понесува поголема штета и ги загрозува другите во сообраќајот, за разлика од кола.Е ајде де, тоа ти е иронијата![]()
za toa plaknejne ne sum cul nikadeЕ вака нешто да ви кажам, ми го кажа мене еден полицаец, дека имаме и ние возачите некакви права, но никој не ги знае.
Значи ако те застанат некаде и ти речат да дуваш, имаш ти право да им речеш дека сакаш да си ја исплакниш устата со вода. Значи тоа е наше законско право, но никој не го знае, не го знаев ни јас, од скоро ми кажа еден џандар. Зошто ако дувниш одма, а пред тоа 5-10 мин си се напил алкохол, тоа апарат може да покаже и над 2Така да, да го искористувате ова, колку што можете.
:salut: