Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koлку е казна да те фатат со кола во период измеѓу 23-05 а да немаш искуство поголемо од 2 години? И дали може на книшка да оди казната, како поени?

Така да, да го искористувате ова, колку што можете. 
Manga што е тоа правило забрана да возиш возило што има повеќе од 75 kW без 2 години стаж?
Tие Kw se киловати?
Да да, киловати се.Manga што е тоа правило забрана да возиш возило што има повеќе од 75 kW без 2 години стаж?
Tие Kw se киловати?
Дезинформација!Дали сеуште е во сила законот за плинските уреди и казните за неатестиран плински уред.
Слушнав дека ги укинале.Точно ли е ова или е само дезинформација?
Да, автопат...Уште едно прашање, Скопје - Тетово и Гостивар - Тетово, делницата за автопат се смета?
Да, автопат...
. На ТВ гледав сабајле еден се бунеше за ова и добра поента има човекот. Ако се вози веќе 80 и 100 максимум, тоа не е автопат, нека ги тргнат патарините.Какво е ова глупо прашање :pos2:.А за камион ова важи? Се смета искуството во сообраќајот или искуството со тој вид на превозно средство?
Плус за камион треба да си чист скроз 0.00 промили алкохол во крвта.Е ајде де, тоа ти е иронијатаКакво е ова глупо прашање :pos2:.
Па нормално дека важи, важи за сеПлус за камион треба да си чист скроз 0.00 промили алкохол во крвта.

Па тоа што има приклучоци е направено со врски за фирми и слично или пак на диво и пари под рака на некој. А за ограничувањето на брзината е тоа затоа заради условите на патот, така одлучил АМС и полицијата.Аха... а каков е тој автопат на кој се вози 80 и 100 и има приклучници од секаде (тука зборувам на скината ограда од страна и влегување на коли од секаде)? Колку што знам на автопат по ново се вози 130 (тестовите што ги полагав), а не 80 и 100. Тоа веќе не е автопат. На ТВ гледав сабајле еден се бунеше за ова и добра поента има човекот. Ако се вози веќе 80 и 100 максимум, тоа не е автопат, нека ги тргнат патарините.
За да управуваш камион, нормално треба да имаш искуство, понесуваш голема одговорност за се. По габаритно моторно возило е тоа, при ненадејна катастрофа со сигурност понесува поголема штета и ги загрозува другите во сообраќајот, за разлика од кола.Е ајде де, тоа ти е иронијата![]()
za toa plaknejne ne sum cul nikadeЕ вака нешто да ви кажам, ми го кажа мене еден полицаец, дека имаме и ние возачите некакви права, но никој не ги знае.
Значи ако те застанат некаде и ти речат да дуваш, имаш ти право да им речеш дека сакаш да си ја исплакниш устата со вода. Значи тоа е наше законско право, но никој не го знае, не го знаев ни јас, од скоро ми кажа еден џандар. Зошто ако дувниш одма, а пред тоа 5-10 мин си се напил алкохол, тоа апарат може да покаже и над 2Така да, да го искористувате ова, колку што можете.
:salut:
, epa nema druze, sega zema demek da dzvaka pred duvanje. AKo po toa pa osetam deka ne e pokazano pravilno, jas nema da se slozam so zapisnikot i ke go nosam na krv, pa tamu ima duplo da mu pokaze, vo krv kolku sto mi rekle stalno pokazuva povise, pa toj kako saka
ako nekoj go interesira )
. Ja im vikam alooooooooo ja be tamu ziveam, od kaj da si odam doma, da si kupam helikopter ako ne i da ja sitnam kolata
, a tie se pravat na Tosho. Zatoa sakav da kazam ne gi sudete tie sto secat mreza oti nekoi od niv kako mene si imaat muka