Сообраќајни прекршоци и казни

1100 евра е вкупната казна ако памтам добро. Не си играј...
+ 2-3 години суспензија за да не можеш да полагаш....голема е...

Едно прашање:

Пред речиси месец дена ме фатиа џандари како возам после 11, а беше 2 часот. После долгиот муабет и замарање, ми ги запиша (највероватно) возачката, собраќајната и личната карта. Ми рече дека ќе имам пријава и ме пушти, но не ми даде ни да се потпишам, ни записник ми даде, ниту платен налог да си ја платам казната. Ме интересира дали може да ме даде на суд токму вака без никаков документ да ми даде или да побара да се потпишам или само ме лажел колку да ме заплаши.

Фала многу

П.С. Сеуште не ми е стигната никаква пријава дома или писмо од МВР.
можда си само опоменат

Не сум сигурен али мислам дека е до 21 или 2 год искуство.. сепак не ме фаќај за збор.

да, и јас мислам дека е или 21 или 2 години искуство, ама сепак не сум 100% сигурна.

да, и јас мислам дека е или 21 или 2 години искуство, ама сепак не сум 100% сигурна.
Gодините не важат...направи 2 години искуство и можеш да возиш после 23...еве некој полага на 30 години,за него да нема ли забрана оти е возач почетник?Секако дека има забрана:)

Gодините не важат...направи 2 години искуство и можеш да возиш после 23...еве некој полага на 30 години,за него да нема ли забрана оти е возач почетник?Секако дека има забрана:)
па затоа служеше "или" :smir:

поминаа 2 години, ама нели до 21 година не смеам да возам после 23:00?
п.с. имам 20

Не сум сигурен али мислам дека е до 21 или 2 год искуство.. сепак не ме фаќај за збор.

За ова и јас пред некој ден прашав прво полицаец после и на нет на страната на мвр. Ако си полагал пример на 18 години ќе си чекаш 21. До 21 година сите чекаат освен тие што полагале пример на 20 па ќе мораат до 22 да чекаат инаку 100% ми потврдија и двата извора дека пред 21 година не може да се стане искусен возач или како и да се квалификува тоа другото.

Vo pravo ste, ako si polagal na 18 godini cekas do 21 godina, a ako si postar cekas samo dve godini, ama znaci pod 21 godina ne mozes da steknes iskustvo

Вака, за побрзо возење од пропишаното за 20km/h имаше казна,а повеќе од 21 ти ја одземаат возачката или како беше, не ме држите точно за бројките но ме интересира тоа колкава е казната за пребрзо возење, и кога ја одземаат возачката.
И за нагло пролизгување на погонските гуми (шкрипење) колкава е казната.
Не е за мене ова... :D

Луѓе све све само не се заебавајте со Скопскиве џандаришта... завчера ми лупнаа казна 20 евра зашто сум возел по АПОСТОЛКИ !!!!!!! мамицата нивна.... нити напраив некој прекршок нити згрешив нешто нити возев брзо.. значи ништо буквално.... излегов на бензиска да си купам цигари и да ставам бензин... а они седеа на самата и јадеа лубеница.. (типичен пример на идиоти).. и онака накурчени у фазон не ме знаеш кој сум јас.. у стил на рекетари ме осиромашија за 20 евра.... :toe:

Не е после 23, туку забраната почнува од 22 до 06.

Луѓе све све само не се заебавајте со Скопскиве џандаришта... завчера ми лупнаа казна 20 евра зашто сум возел по АПОСТОЛКИ !!!!!!! мамицата нивна.... нити напраив некој прекршок нити згрешив нешто нити возев брзо.. значи ништо буквално.... излегов на бензиска да си купам цигари и да ставам бензин... а они седеа на самата и јадеа лубеница.. (типичен пример на идиоти).. и онака накурчени у фазон не ме знаеш кој сум јас.. у стил на рекетари ме осиромашија за 20 евра.... :toe:

А по кој член те казнија?

Иначе, многу е глупо тоа, ко ке полагаш на 18 години и до 21 година да стекнуваш искуство. Јас сум во сообраќај од 14 години, веќе имам 2 години стаж. До 18 ке имам 4. До 21 ќе имам 7 години стаж во сообраќај. Кај се тие години, по која логика да не се рачунаат? :tapp:

А по кој член те казнија?

Иначе, многу е глупо тоа, ко ке полагаш на 18 години и до 21 година да стекнуваш искуство. Јас сум во сообраќај од 14 години, веќе имам 2 години стаж. До 18 ке имам 4. До 21 ќе имам 7 години стаж во сообраќај. Кај се тие години, по која логика да не се рачунаат? :tapp:

Претпоставувам возиш скутер овие 2 години. Според тебе, ако веќе има некој дозвола за возење на автомобил веќе 5 години и само што положил за камион, тој не треба да се смета за почетник кога вози возила од таа категорија?

Претпоставувам возиш скутер овие 2 години. Според тебе, ако веќе има некој дозвола за возење на автомобил веќе 5 години и само што положил за камион, тој не треба да се смета за почетник кога вози возила од таа категорија?
А за камион ова важи? Се смета искуството во сообраќајот или искуството со тој вид на превозно средство?

дали ние треба да го водиме сметководството на МВР?

казна за возење со невклучени светла....ПЛАТЕНА!
копија од уплатницата доставена во полициска станица

резултат = ПОКАНА ВО СУД ЗА НЕПЛАТЕНА КАЗНА!

-----------------------------------------------------

1. никаде во законот, никаде на уплатницата, записникот или било каков писмен документ НЕ Е ПРОПИШАНО дека било кој е должен уплатницата да ја однесе во полициска станица....и зошто би? плакањата се жирални и се книжат во МВР.

2.И покрај тоа копија е доставена, НО МВР сепак успева даја изгуби неевидентира и затури, ај уплатницата .....но уплатата која се книжи по извод не гледам како ја снемува.

дали е законски без пропишан правилник да се малтретираат граганите копии од уплатниците да доставуваат во станица, која потоа ги губи со што повторно ги изложува граганите на трошоци и малтретирање влечкајки ги по судови.

каде да се пријават неправилности, на мајка им...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom