Самите кажаа дека ќе биде оваа есен. Уствари требљше да биде минатата есен, 2020 година, но заради ковидот се одложи.Нема шанси до септември да се отвори, може следниот септември(2022) оваа година тешко.
Самите кажаа дека ќе биде оваа есен. Уствари требљше да биде минатата есен, 2020 година, но заради ковидот се одложи.Нема шанси до септември да се отвори, може следниот септември(2022) оваа година тешко.
52 000 квадрати е (на бруто површина се однесува ова мислам). Сити мол и полКолку квадрати е корисна површина чудово?
Ми изгледа барем дупло поголемо од Сити Мол.
Ја мислев повеќе е бе, Сити мол ми е мал некако.Сити мол и пол
37,600 е сити мол. Такво инфо ја најдов, плус некако по површината очекувам East gate да е поголем.Од она што изгуглав, сити мол е 86000 м2, што значи East gate ќе биде прилично помал
тешко нивно ако чекаат до другиот септември зашто имаат потпишано договор за сеп/окт најкасно да проработи иначе пенали ке плаќаатНема шанси до септември да се отвори, може следниот септември(2022) оваа година тешко.
другар три смени работеа, паркинзите и -1 кај што ке биде маркетот пред месец дена е завршен, еве гледам елеватори поставиле што значи доста напреднале, најверојатно закупците ке си ги средуваат сами дуќаните што значи мн ке се убрза коа ке им се дозволи да влезатЈас кажувам од скромното мое искуство што го имам во изведба, дека според тоа што го гледам, тешко е да се заврши до септември, а тоа се само 6 месеци.
Знам и од луѓе кои работеле на објектот дека од старт споро им идеше и дека и за инжинери и за работници цело време биле во кусок.
Но ќе видиме брзо минува време може и во финиш ќе убрзаат, и мене ми одговара што побрзо да отвори , бидејќи у комшии ми е.
Ok значи направив research и еве една груба споредбаКојзнае како рачунаат тоа, и паркинг простори и катови различни... за мене е 8400 м2
Прегледај го приврзокот 285078
120m * 70m
Охохохо, каде каде поголем ќе биде
Прегледај го приврзокот 285077
Кур ме заболе за тој пропаднат и бескорисен саем. Саемот беше саем порано, последниве години ТИЊА невидена.Дебилна држава..Срушија цел саем за да се направи трговски центар,како да нема место кај да се направи ова срање.Само во ваква дупка поминува ова.