Што уште е потребно?

• Креатор на темата Креатор на темата MIKI1
  • Време на започнување Време на започнување
епа не е вон контекст....

пази компјутерот е девил БУУУУУ

стисни алт+шифт и латиница имаш:vozbud:

тоа само девил го може:helou:
Во недостаток на квалитетна дискусија и поради фактот дека не можи да се излезе на крај со мене :), луѓево прибегнуваат кон тресење на глупости.

bucio;2597930[FONT=Arial Black напиша:
]А зошто ти пишуваш на писмото кое е креирано или модифицирано од верници, биди неписмен, неук, слеп при очи итн.

За мене не ти текнува а, оти правам финти со ваш стап по ваши глави[/FONT] :pos::pos::pos:.

а ова од тебе биди неук ваков онаков:vozbud:

А зошто ти пишуваш на писмото кое е креирано или модифицирано од верници, биди неписмен, неук, слеп при очи итн.

Можам и на латиница, ама на форумов се инсистира на кирилица. Мене ми е исто.
А ти немој да користиш ништо од атеистиве...
Од натемаго, лукавио, нечестивиот...
Арно ќе е да се разберите кој е право исламот,христијанството,јудаизмот,хиндуизмот,будизмот...
Добре де не можите да се разберите меѓусебе па се делите на католици,православни,протестанти,мормони,јеховисти,адвентисти...кој е во право?

.
Добре де не можите да се разберите меѓусебе па се делите на католици,православни,протестанти,мормони,јеховисти,адвентисти...кој е во право?

Тие пре ќе се поделат на уште милион секти неголи што ќе се договорат:helou:

Nesto primetuvam na forumov.

Najzatucan od site definitivno e musab, na vtoro mesto e miki (mada tuka iam dilema ovoj misli deka alah go sozdal, drugiov deka zemjata e stara 5000godini)
na treto markus, za drugive ne mi teknuva
А ти ја доби престижната награда црвен картон ...

Јас не знам од каде мислењето дека сите научници по дифолт се атеисти. Еве некои нобеловци што мислат за тоа ЛИНК

pa normalno ušte toj argument ti ostana

не е аргумент!!!!!!!!!

ајнштајн сакал да знае како господ мисли...ахххх па он тајните на универзумот ги откривал а заборавил библијата да ја прочита:vozbud:

Можам и на латиница, ама на форумов се инсистира на кирилица. Мене ми е исто.
А ти немој да користиш ништо од атеистиве...
Од натемаго, лукавио, нечестивиот...
Арно ќе е да се разберите кој е право исламот,христијанството,јудаизмот,хиндуизмот,будизмот...
МОРМОНИТЕ СЕ ВО РАЈОТ:vozbud:

Уште овај аргумент ми остана на кој ти сигурно немаш контрааргументи :). Да не ги заборавиме претходните како ќе ми докажеш дека не постои Бог и единица мерка за Биг Бенг :). Овде имаш педесет врвни научници, теисти луѓе кои што во својата област на истражување со своите откритија го имаат здрмано светов. А можеш ти да ми најдеш едно дваесет, не мора педесет научници атеисти? Ама нејќам некои ситна боранија сакам авторитети како од типот на Ајнштајн, Хајзенберг и Планк.

:pos2::pos2::pos2::pos2:

единица мерка за биг бенг ти је празен балон кога нагло ке се наполни со воздух и БУУУУУМ

шала настрана си имаме докази за биг бенг и математички и со космички бекграунд потоа експанзијата на универзумот(бог не знае оти тоа така)

ако го создал светот ко што го создал чуму промени?????????

или луци спрема нешто:vozbud:

А можеш ти да ми најдеш едно дваесет, не мора педесет научници атеисти? Ама нејќам некои ситна боранија сакам авторитети како од типот на Ајнштајн, Хајзенберг и Планк.

100% си сигурен дека биле прави верници а не само декларативни поради условите и околината во која живееле.

Уште овај аргумент ми остана на кој ти сигурно немаш контрааргументи :). Да не ги заборавиме претходните како ќе ми докажеш дека не постои Бог и единица мерка за Биг Бенг :). Овде имаш педесет врвни научници, теисти луѓе кои што во својата област на истражување со своите откритија го имаат здрмано светов. А можеш ти да ми најдеш едно дваесет, не мора педесет научници атеисти? Ама нејќам некои ситна боранија сакам авторитети како од типот на Ајнштајн, Хајзенберг и Планк.

Ајнштајн е окорел атеист.

100% си сигурен дека биле прави верници а не само декларативни поради условите и околината во која живееле.

Ајнштајн сам си се декларирал како атеист, иако бил од религиозно семејство. Цитатот од линкот е изваден од контекст.

Ајнштајн сам си се декларирал како атеист, иако бил од религиозно семејство. Цитатот од линкот е изваден од контекст.

Абе шознам јас:pos2:....на ТВ, на рекламите видов нешто сосема друго:pos2:

..некој ќе да е во голема грешка:vozbud::helou:

Абе шознам јас:pos2:....на ТВ, на рекламите видов нешто сосема друго:pos2:

..некој ќе да е во голема грешка:vozbud::helou:

Топ-шоп реклама? Не, шала на страна, батали реклами..Провоцирам дека е окорели атеист, али не е верник, за него персонален Бог како шо го претставува црквата е приказна за мали деца, на многу наврати има кажано дека е атеист, и на неколку наврати дека не е ист атеист како останатите "професионални" атеисти..

Ајнштај верувал во богот на Спиноза..односно не верувал во личен Бог..еве ви делче од магијата..
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with fates and actions of human beings."

Верник?! Јас би рекол да..на свој начин..пред се заради ова..
I'm not an atheist and I don't think I can call myself a pantheist.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom