Што уште е потребно?

• Креатор на темата Креатор на темата MIKI1
  • Време на започнување Време на започнување
Pa neli tie vojni, epidemii, ekoloski katastrofi se zlo, a BOG se bori protiv zloto, zasto ne go spreci toa zlo? Ili ne e bas semoken?
Тоа ти е исто како да прашуваш зошто има сообракајки кога постојат семафорите..одговорот..има возачи слепци..семафорот работи ама некој не ги почитува неговите сигнализации

Decki realno gledano diskusijava ne vi vodi nikade i dvete streni si gi imate betonirano vasite mislenja (samo postovite na MIKI 1 mi se malce smesni bez navreda veruvaj vo toa sto ti mislis deka ti e najprifatlivo ama od vreme na vreme procitaj se sto pisuvas ok)

Тоа ти е исто како да прашуваш зошто има сообракајки кога постојат семафорите..одговорот..има возачи слепци..семафорот работи ама некој не ги почитува неговите сигнализации

Tie semaforite, soobrakajnite znaci ... nikoj ne gi narekuva visa sila ili semokni, za razlika od bog koj spored vernicite e semoken.

Decki realno gledano diskusijava ne vi vodi nikade i dvete streni si gi imate betonirano vasite mislenja (samo postovite na MIKI 1 mi se malce smesni bez navreda veruvaj vo toa sto ti mislis deka ti e najprifatlivo ama od vreme na vreme procitaj se sto pisuvas ok)
Па нормално ова е рововска борба :)

Tie semaforite, soobrakajnite znaci ... nikoj ne gi narekuva visa sila ili semokni, za razlika od bog koj spored vernicite e semoken.
Ова беше фигуративно..ако баш сакаш поинаку..еве зошто..
"Зашто вашите мисли не се Мои мисли и Моите патишта не се ваши патишта" словото е Господово, "Небото е високо над земјата, така Моите патишта се над вашите патишта и Моите мисли, над вашите мисли". (Исаија 55:8-9)

Ова беше фигуративно..ако баш сакаш поинаку..еве зошто..
"Зашто вашите мисли не се Мои мисли и Моите патишта не се ваши патишта" словото е Господово, "Небото е високо над земјата, така Моите патишта се над вашите патишта и Моите мисли, над вашите мисли". (Исаија 55:8-9)

A zosto sekogas koa vernicite nemozat da dadat realen primer koristat citati od biblijata ili sto ti ja znam od koa kniga koja tie ja narekuvaat sveta?

A zosto sekogas koa vernicite nemozat da dadat realen primer koristat citati od biblijata ili sto ti ja znam od koa kniga koja tie ja narekuvaat sveta?
Ајде само за тебе копирај залепи правам, еве реален пример преку виц. Ако нешто не ти е јасно дополнително ќе се објаснам и ти ветувам нема да ја користам библијата. А да вицот еве го:

Фатила голема поплава и на некој верник водата му ја наполнила визбата, дошле неговите пријатели и го повикале заедно со нив за да се евакуираат. Тој им одговорил одете вие слободно јас сум голем верник и мене господ ќе ме спаси. Втората ден го поплавува првиот кат од куќата, неговите пријатели доаѓаат со чамец за да му помогнат, но тој пак ги одбива со истиот одговор. Третиот ден водата ја потопува цела куќа, а верникот се наоѓа на покрив, доаѓа армијата со хелихоптер да го спаси, но тој ги одбива и нив под изговор дека е голем верник и господ нема да дозволи нешто лошо да му се случи него.
На крајот се дави, и оди горе кај господ на небо па го прашува: Зошто господи ти ме остави мене да се удавам а толку голем верник ти бев?
Господ му одговара: А бе будала еден три пати луѓе ти праќам, а ти ја одбиваш мојата помош.

Ти кога готвиш..која книга ја користиш..Основи на механиката или Велики народни кувар..е па исто е и со ова..ти дадов реален пример се фати за семафорите...ти давам цитат од Светата книга(која е таква) ти ми филозофираш нешто друго..да не проблемот до тебе?!

Ти кога готвиш..која книга ја користиш..Основи на механиката или Велики народни кувар..е па исто е и со ова..ти дадов реален пример се фати за семафорите...ти давам цитат од Светата книга(која е таква) ти ми филозофираш нешто друго..да не проблемот до тебе?!

U Veliki Narodni kuvar toa so e napisano moze da se provere kolku e tocno za razlika od biblijata nikoj nema dozano deka tamu toa sto go pise e taka.

A zosto verata kako (spred tebe) ponapredna od medicinata ne gi spreci tie vojni, epidemii i ekoloski katastrofi? NEli vasiot Bog e semoken, zosto ne go zapre seto toa?

1. Верата е духовна а не материјална категорија-кој не поверувал или кој не верува, тешко дека може да раздвојува материјално, душевно и духовно.
2. Верата не позната материјален „напредок„ (кој ионака не постои-„напредокот„ е само идеолошка предрасуда!).
3. Верата познава духовен напредок-ниво од очистеност на духот од злото и како последица од тоа, нивото од сторени добри дела и постигнато смирение.
4. Да, „нашиот„ но и твојот Бог, е семоќен, но Он не „притиска„ на човековата слободна волја, зараки кој (притисок) човекот трба или не треба нешто да стори.
5. Бог ќе го запре сето зло во Светов, на Неговото второ доаѓање. А до тогаш, кој како сака нека чини-добрите дела ќе имаат своја наград, а лошите-казна.
6. Војните се човеково дело, сторено под демонско влијание.
7. Епидемиите се казна Божја кон луѓето или кон поединците кои подоста го „утнале„ својот животен пат.

U Veliki Narodni kuvar toa so e napisano moze da se provere kolku e tocno za razlika od biblijata nikoj nema dozano deka tamu toa sto go pise e taka.
Самата Библија се протега во доволен временски распон..да многу од работите што се запишани биле оверени со настани кои подоцна се случиле..

На кого те потсеќаат овие стихови..
Го измачуваа, а Тој оставаше, и не ја отвори Својата уста. Го одведоа како јагне на колење; како овца нема, пред оние што ја стрижат, не ја отвори Својата уста. 8 Со сила и со суд се ослободија од Него, и кој ќе го искаже Неговиот род? Да, од земјата на живите го отстранија Него, за гревовите на Неговиот народ, го ранија на смрт.
9 Му го одредија погребението меѓу злочинците, а Неговиот гроб беше при богатите, иако не направи неправда, ниту пак устата Му изусти лага.
10 Но на Господа му беше угодно да Го порази, и Тој Го предаде Него на мачење; кога го жртвува Својот живот како принос за грев, ќе види потомство, ќе ги продолжи своите денови, и Господовата волја ќе се исполни преку Него.
Ова пророштво е запишано во 8 век пред нашата ера од страна на Исаија..ако побарашш како Исус бил распанат..ќе видиш дека се што било предивдено подоцна се остварило...значи сепак не е ни до книгата туку до готвачот...загорени јадења понекогаш се за жал дел од менито..

Билијата е веќе потврдена и докажзана-тоа се прави веќе 2 000 г., но и тековно. На одредени видео-записи на пример, можат да се видат остатоците од Содом и Гомор или оружјето од египетската војска која ги гонеше евреите преку Црвеното Море. Снимена е и Ноевата арка, на планината Тавор (документирано и филмувано).

1. Епидемии има и во денешно време. Изгледа дека медицината не не спаси од тоа
зло, а?

Нема епидемии кои косат 1/4 од светското население. Пеницилин човече! атеистичка работа...

2. Да бе, ако чукун-дедо му Му се огрешил на Бога, некој за тоа треба да плати. Ќе ти текне...

Да плати тој што убил некого или бебето? Атеистите барем не ги изедначуваат бебињата со убијци...

3. Мање-више, џиџи-миџи, вамте-тамте...и то.

Цитат од библијата највероватно

4. Да, многу е...

Многу е ама атеистите ќе ги има и после верниците, нели ќе ве вознесат на небо како праведни...

5. Е убо ти кажал верникот, не е далеку од вистината.

Далеку е од умот. Во компјутерот натемаго лежел...ајде де

6. Да бе...возат, нема што, ако си мангуп, биди поп па така и ти ќе возиш некое џипче од едно 30-40 000 ојра, разбираш.

Да не беа атеистите да ви измислат возила со магарина во 21-век ќе влезевте.А сигурно и побрзо се стигнува до спасение со џип од 40.000 евра.

7. Тие што се во апстиненција, значи посакале да бидат излекувани, за разлика од некои кои се убедени дека се ептен здрави.

Или тоа или поевтино им е од центарот за зависности. И занает плус ќе научат.

7. Епидемиите се казна Божја кон луѓето или кон поединците кои подоста го „утнале„ својот животен пат.

И еден ден во 1926 Александар Флеминг го рушил небесниот план-казна со пеницилинот. Еден атеист само...

Нешто си преееемногу убеден дека сите познати и славни фаци од науките, по автоматизам се и атеисти, а? Ќе испадне дека, ако не беа атеистите, ни Сонцето немаше да изгрева на исток.
Ајде, да не набројувам колку од нив итоа како верувале или веруват во Бог!

Нешто си преееемногу убеден дека сите познати и славни фаци од науките, по автоматизам се и атеисти, а? Ќе испадне дека, ако не беа атеистите, ни Сонцето немаше да изгрева на исток.
Ајде, да не набројувам колку од нив итоа како верувале или веруват во Бог!

Огромно мнозинство. Имало и такви ко Исак Њутн кои биле верници ама само во слободно време. Во науката не се раководеле према вера туку према стари добри докази, експерименти...

На кого те потсеќаат овие стихови..
Цитат:
Го измачуваа, а Тој оставаше, и не ја отвори Својата уста. Го одведоа како јагне на колење; како овца нема, пред оние што ја стрижат, не ја отвори Својата уста. 8 Со сила и со суд се ослободија од Него, и кој ќе го искаже Неговиот род? Да, од земјата на живите го отстранија Него, за гревовите на Неговиот народ, го ранија на смрт.
9 Му го одредија погребението меѓу злочинците, а Неговиот гроб беше при богатите, иако не направи неправда, ниту пак устата Му изусти лага.
10 Но на Господа му беше угодно да Го порази, и Тој Го предаде Него на мачење; кога го жртвува Својот живот како принос за грев, ќе види потомство, ќе ги продолжи своите денови, и Господовата волја ќе се исполни преку Него.
И Џордано го мачеа на крај и го запалија...и пак вистината си излезе
И Јованка ја мачеа и запалија...и пак вистината излезе
......................................................................................
........................................................................................

...........................................................................................

И другарот тој и тој го мачеа, уста не отвори......на крај го стрелаа......

можеби и за овие се однесуваше!?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom