Што уште е потребно?

• Креатор на темата Креатор на темата MIKI1
  • Време на започнување Време на започнување
Огромно мнозинство. Имало и такви ко Исак Њутн кои биле верници ама само во слободно време. Во науката не се раководеле према вера туку према стари добри докази, експерименти...

Биле „..верници во слободно време...„??? :pos2::pos2::pos2:
А што биле во „..неслободно време...? Гатачи, бајачи....

Според тебе, ќе испадне дека верата е хобистичка категорија-немаш што да правиш со самиот себе, и ај-оп, наредниве два саати ќе бидам верник. :pos2:

Биле „..верници во слободно време...„??? :pos2::pos2::pos2:
А што биле во „..неслободно време...? Гатачи, бајачи....

Според тебе, ќе испадне дека верата е хобистичка категорија-немаш што да правиш со самиот себе, и ај-оп, наредниве два саати ќе бидам верник. :pos2:

Тошно така во слободното време под кое се мисли време кое не го посветувале на наука туку на апстрактни размислувања на верата.
Наместо губење време што рекол Павле и Савле пред 2000 години во Палестина или некоја слична семја - која во старо време била мизерна римска провинција се посветиле на напредок на човештвото.

Не треба лицемерие, зошто еден верник би употребувал изуми од атеисти?
Треба листа и сите работи измислени од атеисти верниците да ги отфрлат како безбожни или слично.Атеистот не се раководи нити му требаат верски догми и верувања, така и верниците ако се чесни треба да ги отфлат атеистичките науки и изуми.
Со еден збор, на атеистите не им требаат верниците, а на верниците им требаат атеистите кои им овозможиле удобен и безбеден живот,комуникација,компјутери,лекови...

Најискрени во тој поглед (иако не во целост) биле талибаните од Афганистан кои ја отфриле атеистичката наука (освен атеистичкиот АК-47, РПГ-7...) и ја вратиле својата земја во прегратките на шеријатот и средниот век...
Исто тука се и Амишите кои се христијани но искрени и ги почитувам бидејќи си живеат како во 17 век и не ги користат атеистичките изуми - верни на своите проповеди.А не ко другите верници - фали село живеј в град.

Која е целта на атеистите? Дали мислите дека светот ќе стане подобро место за живеење доколку религијата се исклучи од општествениот живот?

Билијата е веќе потврдена и докажзана-тоа се прави веќе 2 000 г., но и тековно. На одредени видео-записи на пример, можат да се видат остатоците од Содом и Гомор или оружјето од египетската војска која ги гонеше евреите преку Црвеното Море. Снимена е и Ноевата арка, на планината Тавор (документирано и филмувано).

Dobro zar e mozno ova!?!?

Ti stvarno veruvaš deka noe gi stavil na arka site živi suštestva da gi spasi?!!??!?! haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Znači ako veruvaš vo toa, znači i veruvaš deka zemjata e stara 5000 godini ahahahahaha, i deka deca si igrale so Velociraptori, ili deka mojsej odvoil more?!?!

aaaaa ova e veke otideno u kurac sve
KRAJ NA PRIKAZNATA
Das ende einer Geschichte

biblijata dokažana?!?:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Dobro zar e mozno ova!?!?

Ti stvarno veruvaš deka noe gi stavil na arka site živi suštestva da gi spasi?!!??!?! haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Znači ako veruvaš vo toa, znači i veruvaš deka zemjata e stara 5000 godini ahahahahaha, i deka deca si igrale so Velociraptori, ili deka mojsej odvoil more?!?!

aaaaa ova e veke otideno u kurac sve
KRAJ NA PRIKAZNATA
Das ende einer Geschichte

biblijata dokažana?!?:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Види го него што тврди дека дедо му е мајмун како се смее

ами ако се погледнеме во огледало.........
да не сум згрешил негде ? или сум се смеел некому поради тоа и тоа причина?

DA PREDOKOT NA DEDO MI BIL ČOVEKOLIK PRIMAT, A OČIGLEDNO RELIGIJAVA OD TEBE NAPRAVILA ŠIMPANZO[/quote]

е ова е веке навреда ,иако јас не те навредив ти сам тврдиш дека си мајмун,но не исе јас ти опростувам

да не сум згрешил негде ? или сум се смеел некому поради тоа и тоа причина?

DA PREDOKOT NA DEDO MI BIL ČOVEKOLIK PRIMAT, A OČIGLEDNO RELIGIJAVA OD TEBE NAPRAVILA ŠIMPANZO[/quote]

е ова е веке навреда ,иако јас не те навредив ти сам тврдиш дека си мајмун,но не исе јас ти опростувам

да.....имаш неандерталци на пример кромањонци,,,па имаш класификација на организмите...адаптација односно ФАКТИ

и се чудно ми е како китот и делфинот се казнети да живејат подвода(воздух дишат) а и поинтелегентни се од рибите:vozbud:

Ајде само за тебе копирај залепи правам, еве реален пример преку виц. Ако нешто не ти е јасно дополнително ќе се објаснам и ти ветувам нема да ја користам библијата. А да вицот еве го:

Фатила голема поплава и на некој верник водата му ја наполнила визбата, дошле неговите пријатели и го повикале заедно со нив за да се евакуираат. Тој им одговорил одете вие слободно јас сум голем верник и мене господ ќе ме спаси. Втората ден го поплавува првиот кат од куќата, неговите пријатели доаѓаат со чамец за да му помогнат, но тој пак ги одбива со истиот одговор. Третиот ден водата ја потопува цела куќа, а верникот се наоѓа на покрив, доаѓа армијата со хелихоптер да го спаси, но тој ги одбива и нив под изговор дека е голем верник и господ нема да дозволи нешто лошо да му се случи него.
На крајот се дави, и оди горе кај господ на небо па го прашува: Зошто господи ти ме остави мене да се удавам а толку голем верник ти бев?
Господ му одговара: А бе будала еден три пати луѓе ти праќам, а ти ја одбиваш мојата помош.

гаволска работа е хеликоптерот.....

Nesto primetuvam na forumov.

Najzatucan od site definitivno e musab, na vtoro mesto e miki (mada tuka iam dilema ovoj misli deka alah go sozdal, drugiov deka zemjata e stara 5000godini)
na treto markus, za drugive ne mi teknuva

Не треба лицемерие, зошто еден верник би употребувал изуми од атеисти?
А зошто ти пишуваш на писмото кое е креирано или модифицирано од верници, биди неписмен, неук, слеп при очи итн.

Nesto primetuvam na forumov.

Najzatucan od site definitivno e musab, na vtoro mesto e miki (mada tuka iam dilema ovoj misli deka alah go sozdal, drugiov deka zemjata e stara 5000godini)
na treto markus, za drugive ne mi teknuva
За мене не ти текнува а, оти правам финти со ваш стап по ваши глави :pos::pos::pos:.

А зошто ти пишуваш на писмото кое е креирано или модифицирано од верници, биди неписмен, неук, слеп при очи итн.

За мене не ти текнува а, оти правам финти со ваш стап по ваша глава :pos::pos::pos:.

писмото е креирано со цел олеснување на човековата комуникација како и запишување настани НЕ ЗА РЕЛИГИЈА еххх сега ти шо мислиш така тоа е друго.....

писмото е креирано со цел олеснување на човековата комуникација како и запишување настани НЕ ЗА РЕЛИГИЈА еххх сега ти шо мислиш така тоа е друго.....
Види сега што цитирав јас претходно и не вади од контекст.

Види сега што цитирав јас претходно и не вади од контекст.

епа не е вон контекст....

пази компјутерот е девил БУУУУУ

стисни алт+шифт и латиница имаш:vozbud:

тоа само девил го може:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom