Што уште е потребно?

• Креатор на темата Креатор на темата MIKI1
  • Време на започнување Време на започнување
Ајнштај верувал во богот на Спиноза..односно не верувал во личен Бог..еве ви делче од магијата..
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with fates and actions of human beings."

Верник?! Јас би рекол да..на свој начин..пред се заради ова..
I'm not an atheist and I don't think I can call myself a pantheist.

QFT!

Од друга страна:

Through the reading of popular scientific books I soon reached the conviction that much in the stories of the Bible could not be true. The consequence was a positively fanatic orgy of freethinking coupled with the impression that youth is intentionally being deceived by the state through lies; it was a crushing impression. Mistrust of every kind of authority grew out of this experience, a skeptical attitude toward the convictions that were alive in any specific social environment - an attitude that has never again left me, even though, later on, it has been tempered by a better insight into the causal connections.​
Одприлика имам исти верувања со Ајнштајн :) Веруваме во сосема различен Бог од оној кој е во мода да се пропагира.

:pos2::pos2::pos2::pos2:

единица мерка за биг бенг ти је празен балон кога нагло ке се наполни со воздух и БУУУУУМ

шала настрана си имаме докази за биг бенг и математички и со космички бекграунд потоа експанзијата на универзумот(бог не знае оти тоа така)
Види кога ти одговара наука наука кога не ти одговара глупости глупости.
За космички ти објаснив, за брзината, за времето, за гравитационите сили, не би сега да се повторувам кој разбра разбра, кој не не :toe:.
Ајде математички да те преслушам :).

математички оди вака 1+1+1=1:)

се разбираме:pos2:

не е аргумент!!!!!!!!!

ајнштајн сакал да знае како господ мисли...ахххх па он тајните на универзумот ги откривал а заборавил библијата да ја прочита:vozbud:

МОРМОНИТЕ СЕ ВО РАЈОТ:vozbud:

ABE MISLEV ZA CRVENIOT KARTON:tapp:

па јас затоа те цитирав заслужен ти е....:toe:

не требаше да ги нарекуваш членовите така а па згора на се и именуваш

Уште овај аргумент ми остана на кој ти сигурно немаш контрааргументи :). Да не ги заборавиме претходните како ќе ми докажеш дека не постои Бог и единица мерка за Биг Бенг :). Овде имаш педесет врвни научници, теисти луѓе кои што во својата област на истражување со своите откритија го имаат здрмано светов. А можеш ти да ми најдеш едно дваесет, не мора педесет научници атеисти? Ама нејќам некои ситна боранија сакам авторитети како од типот на Ајнштајн, Хајзенберг и Планк.

EVE TI SO REKOL AJNSTAJN, i ne gi prevrtuvaj stvarite

Albert Einstein

"I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religion than it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it."

"I cannot imagine a God who rewards and punishes the objects of his creation, whose purposes are modeled after our own -- a God, in short, who is but a reflection of human frailty. Neither can I believe that the individual survives the death of his body, although feeble souls harbor such thoughts through fear or ridiculous egotism."

"I do not believe in the immortality of the individual, and I consider ethics to be an exclusively human concern with no superhuman authority behind it."

"If people are good only because they fear punishment, and hope for a reward, then we are a sorry lot indeed."

-Albert Einstein, German-born American physicist

http://www.wonderfulatheistsofcfl.org/Quotes.htm
EVE TI LISTA NA ATEISTI
http://www.cafepress.com/affable_atheist/602851
eve ti use edna

AJDEEE DOMAAAAA SITE NA SPIENJEEEEEE
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

http://www.wonderfulatheistsofcfl.org/Quotes.htm
EVE TI LISTA NA ATEISTI
http://www.cafepress.com/affable_atheist/602851
eve ti use edna

AJDEEE DOMAAAAA SITE NA SPIENJEEEEEE
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Зборовите не се превртени и не се мои. Ти знаеш кој бил Алберт Ајнштајн? Знаеш со какви тужби можи да се соочи авторот на таа книга ако ги изврти на било кој начин неговите зборови?
Друго Алберт Ајнштајн бил пантеист, а не атеист џабе е пишан во тефтерот во линкот. И тоа линковите видов што видов, подобро да не видев, јас тебе Хајзенберг за пример ти го давам ти мене Мерлин Менсон (за оние што не знаат тој човек е некоја си метал ѕвезда) :pos::pos::pos:. Добро во линковите видов хевиметал ѕвезда, писатели, политичари, војсководци, активисти за не знам што, а бре кај се Нобеловците познати физичари, хемичари, доктори по науки ги нема. Ами така сите научници биле атеисти? Излезе дека само Томас Едисон е човек со поголемо влијание во науката, ама чим во цел куп е ставен и Алберт Ајштајн искрено се сомневам за веродостојноста и за него.

Како прв не реков дека ајнштајн бил атеист, меѓутоа ајнштајн не верувал во бог во кој ТИ веруваш, не верувал дека бог го создал човекот, растенијата, животните, ја отфрлал библијата, не верувал дека земјата е стара 5000 години, и дека жената настанала од реброто на адам...НОРМАЛНО НЕ БИЛ РЕТАРДИРАН:pos2::pos2:

Значи да бил пантеист т.е. самата „природа е БОГ„, природните закони се БОГ, тоа е ајнштајнов поетичен бог, а не христијански или муслимански или какво било друга гомнарија

А за листат погледнија уште еднаш, запиши ги личносите и прочитај нивна биографија
а за менсон појма немав дека е таму негде, башка што му фали на дечкото:baeh:

Да забораив таа листа е сочинета од атеисти, агностици и скептици (кои некои од нив биле ДЕИСТИ) но НИКАКО не биле ТЕИСТИ

Како прв не реков дека ајнштајн бил атеист, меѓутоа ајнштајн не верувал во бог во кој ТИ веруваш, не верувал дека бог го создал човекот, растенијата, животните, ја отфрлал библијата, не верувал дека земјата е стара 5000 години, и дека жената настанала од реброто на адам...НОРМАЛНО НЕ БИЛ РЕТАРДИРАН:pos2::pos2:

Значи да бил пантеист т.е. самата „природа е БОГ„, природните закони се БОГ, тоа е ајнштајнов поетичен бог, а не христијански или муслимански или какво било друга гомнарија
Е добро де штом си експерт за Ајштајновиот Бог да те прашам нешто, што функција бркал тој Ајштајнов бог ако не верувал дека го создал светот?

Сеуште ги чекам добитниците на Нобелова награда атеисти, ги нема.

Ама знаеш како велат во мојов град тој што чека ќе дочека ама тоа што не го чека :pos::pos::pos:.

П.С. од кај знаеш во што верувам јас, читаш мисли опасен си треба да се пазам од тебе :pos::pos:.

Епа друже прочитај што е пантеизам да ти стане јасно, што функција бркал тој ајнштајнов бог
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists

eve ti gi lisite UDAVI SE VO NIV UDAVI SE
:pos2::pos2::pos2::pos2: :baeh:

Najgolemite umovi na site vreminja bile ateisti, agnostici, skeptici, sekularisti, panteisti, deisti...
no nikako ne bile TEISTI ili ne veruvale vo hristijanskiot ili muslimanskiot BOG ili druga takva glupost

Епа друже прочитај што е пантеизам да ти стане јасно, што функција бркал тој ајнштајнов бог
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists

eve ti gi lisite UDAVI SE VO NIV UDAVI SE
:pos2::pos2::pos2::pos2: :baeh:
Знам точно што е пантеизам, ама изгледа ти не знаеш. Добра ти е листата од Wikipedia само слабо Нобеловци и звучни имиња меѓу нив. Ту бе само мана да се најдело. Само Фројд паѓа во очи така некако, ама човекот зел една наука која во зачетоците била создадена од Тома Аквински (католички свештеник) и ја претворил во материјалистичка глупост. Па така да дури и името и е лажно:
Психологија-наука за душата која што ја негира душата; психа значи душа на грчки. Е сега бидејќи денешната психологија се води по Дарвиновата теорија на еволуцијата која што тврди дека човекот е бездушно животно, нема потреба што повеќе муабет да се прави :toe:.

Ајнштајн пантеист? њтф?

Знам точно што е пантеизам, ама изгледа ти не знаеш. Добра ти е листата од Wikipedia само слабо Нобеловци и звучни имиња меѓу нив. Ту бе само мана да се најдело. Само Фројд паѓа во очи така некако, ама човекот зел една наука која во зачетоците била создадена од Тома Аквински (католички свештеник) и ја претворил во материјалистичка глупост. Па така да дури и името и е лажно:
Психологија-наука за душата која што ја негира душата; психа значи душа на грчки. Е сега бидејќи денешната психологија се води по Дарвиновата теорија на еволуцијата која што тврди дека човекот е бездушно животно, нема потреба што повеќе муабет да се прави :toe:.
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

психологијата не е наука:kafe:

бучио дај сега...мислам....кај е душата дај кажи ми.........

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

психологијата не е наука:kafe:

бучио дај сега...мислам....кај е душата дај кажи ми.........

Не збори така психологијата ти е наука ама е шпекулативна наука.

Инаку според bucio ако душа еднакво на психа тогаш душата ни е во :drk:

Metaphysical naturalism

scientific naturalism:music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3:

:zver::zver::zver::aplauz::aplauz:
Не збори така психологијата ти е наука ама е шпекулативна наука.

Инаку според bucio ако душа еднакво на психа тогаш душата ни е во :drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom