Shanghai Rolex Masters | 05-12 октомври, 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Мастерсот во Шангај?

• Новак Џокович

Гласови: 11 32,4%
  • Рафаел Надал

Гласови: 3 8,8%
  • Роџер Федерер

Гласови: 14 41,2%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 2,9%
  • Стан Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Томаш Бердих

• Кеи Нишикори

Гласови: 3 8,8%
  • Марин Чилич

Гласови: 2 5,9%
  • Григор Димитров

• Милош Раонич

• Вкупно гласачи
    34
Статус
Затворена за нови мислења.
форхендот на новак очај денес, мислам дека и кога водеше 0-30 у втор сет направи неизнудена од форхенд а беше влезен добро во поенот и можеше да има 3 брејк топки, вака на крајот мислам и ниедна дека немаше така да апсолутно заслужен триумф на федекс. (y)
а и да ти се намочам у ждребот што даде финале пред финале а не право финале помеѓу овие двајца, другата половина беше жива смешка.

Конечно со против игра за Новак и успешно имплементирана.[DOUBLEPOST=1413035677][/DOUBLEPOST]
mnogu mirno ovde be , utre repriza na Wimby , slabo komentari. Posle utreshniot mec na Novak ke mu treba ushte eden protiv Fed , (so sigurnost posle Paris i London ke se sluci i toj mec) za da dvete najgolemi rivalstva vo ATP istorijata se so negovo ucestvo , prvoto so Nadal,vtoroto so Fed.Fascinantno. Kladilnicite epten go favoriziraat , a i jas mislam deka ke pobedi . Malce kondicijata me plashi , i vcera i denes posle podolgite razmeni edvaj doagjashe do zdiv , ako ne bide agresiven i da go pritiska Fed pa makar i greshel , ke bide gusto.Neka pobedi podobriot , odnosno Novak:)[DOUBLEPOST=1412975623][/DOUBLEPOST]okolu rivalitetot , malku poguglav , kakvi frapantni brojki koi pokazuvaat vo kakva era igrat Novak , Nadal i Fed. Novak i Nadal se sretnale 42 pati vo period od 8 godini, so Fed 36 pati isto za 8 godini , a za sporedba Lendl-Mekinro 37 pati za 12 godini (plus im se brojat dva meca od nekoj si kup na reprezentacii , ne od turniri) i Konors-Lendl 36 pati za 13 godini.Novak i Nadal imat shansi da vo slednite godini odat i nad 50 mecevi

sigurnost :vozbud:

Конечно со против игра за Новак и успешно имплементирана.[DOUBLEPOST=1413035677][/DOUBLEPOST]

sigurnost :vozbud:
За него во секој меч Новак е фаворит и секогаш е подобар, без разлика дали игра без една рака или без две нозе. :D
Лекции по тенис доби Новак денес, лекции!!!
И зашо бе никој не искоментира за тоа дека Ноле го акна Роџер на мрежа? Да беше Надал трета светска војна ќе имаше.

За него во секој меч Новак е фаворит и секогаш е подобар, без разлика дали игра без една рака или без две нозе. :D
Лекции по тенис доби Новак денес, лекции!!!
И зашо бе никој не искоментира за тоа дека Ноле го акна Роџер на мрежа? Да беше Надал трета светска војна ќе имаше.

И не му се ни извини ! Добро, барем јас не видов. :D Али да се извинил досега 3 видеа ќе имаше на темава а и пошироко за каков фер плеј е Ноки.

Eve ti iskomentira dva pati, ne mora i drugite, valjda ne se zamarame za glupi detski raboti..
I zosto da Novak ne e favorit protiv Federer, momentalno Novak protiv site teniseri so koi i da igra kje e favorit, dali protiv Nadal/Federer ili Sock, najmalku e bitno, se znae koj go vodi oroto vo posledno vreme.
Za mechot, sosem zasluzhen triumf na Federer, izigra strashno dobar tenis, shteta sto od Novak ne go vidovme najdobroto, kako i da e cestitki do fanovite na Federer i tie do Nadal xexe.

Не само што не се извини, него и кога имаше Федерер брејк шанса за дупли брејк, играа долг поен и Ноле погоди винер од пасинг шот и после како го гледаше едно 2-3 секунди, како најголем крвник да му е. :D

Фотос, зборам за Андеркавер, за него во секој ебан меч е фаворит, без разлика на тоа дали е во форма или не е, тоа ми беше муабетот, иначе знам дека е фаворит во 98% од дуелите. Пример против Надал на земја не може да е фаворит ако и двајцата се во океј форма, исто и против Федерер на трева.

И не навивав за Федерер туку за Ноле, плус и на тикет го имав да тепа така да се да му ебам.

Pa koja forma momentalna, Federer izigra dva odlicni meca, vcera i deneska, protiv Mayer vo vtoro kolo beshe poveke od mizeren, samo iskustvoto i toa sto e FEDERER go spasi od poraz, ne znam za kakva forma zborish.
A za denes rekov, sekoja cest, tenis na nivo.

Леле човек аман, ОПШТО зборам, не за денес. За денешниот меч на место му беше прогнозата, не го порекнувам тоа. Сеа тоа што Новак беше ко глинен гулаб е сосема друг муабет, и самиот си е крив за тоа, мада капа доле за Федерер кој не потклекна во ниту еден момент. И интересен факт, 0 бекенд винери имаше Федерер. :D

Според формата мислам дека не би требало Новак да загуби утре, едноставно премногу му лежи Азија и секогаш игра одлично на овие турнири. Федерер нормално не е за фрлање, али мислам дека Ноле ќе победи.

Stef strikes again! :D

Јас незнам како може на некој да му е мило кога го гледа Роџер ваков, на 33 години! Буквално му одржа лекција. Роџер може да жали само што не го заврши мечот 20тина минути порано, бидејќи скоро секој сервис гем на Новак се играше на разлика. Гледам навивачиве на Новак овде ја потенцираат неговата лоша партија. Која лоша партија? Новак не ни дојде до израз да одигра нешто денеска. Не велам дека беше добар денеска, очаен беше но на вака доминантна партија ти да ја потенцираш лошата партија на Ѓоковиќ, а не перфектната на Роџер.....

Stef strikes again! :D

Јас незнам како може на некој да му е мило кога го гледа Роџер ваков, на 33 години! Буквално му одржа лекција. Роџер може да жали само што не го заврши мечот 20тина минути порано, бидејќи скоро секој сервис гем на Новак се играше на разлика. Гледам навивачиве на Новак овде ја потенцираат неговата лоша партија. Која лоша партија? Новак не ни дојде до израз да одигра нешто денеска. Не велам дека беше добар денеска, очаен беше но на вака доминантна партија ти да ја потенцираш лошата партија на Ѓоковиќ, а не перфектната на Роџер.....
Затоа и пишав дека БИ требало да победи и дека Роџер не е за фрлање. Ипак не игра со Ципола па да е сигурно дека ќе победи. Нормално, многу фактори одеа во прилог на Ноле, али не секогаш тоа е пресудно во тенисот.

BothFirmBlueshark.gif

:love:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom