Shanghai Rolex Masters | 05-12 октомври, 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Мастерсот во Шангај?

• Новак Џокович

Гласови: 11 32,4%
  • Рафаел Надал

Гласови: 3 8,8%
  • Роџер Федерер

Гласови: 14 41,2%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 2,9%
  • Стан Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Томаш Бердих

• Кеи Нишикори

Гласови: 3 8,8%
  • Марин Чилич

Гласови: 2 5,9%
  • Григор Димитров

• Милош Раонич

• Вкупно гласачи
    34
Статус
Затворена за нови мислења.
И да ја праи операцијата на слепото црево пред Лондон не знам колку ќе има сили групата барем да ја помине...

Со овие излети уште во прво коло, уште повеќе ја губи довербата кај своите фанови, мислам дека треба да направи еден рез, на крај краева нека се појави на почеток од наредна година на ози опен или предтоа на ази-океанската турнеа, ова што го гледаме моментално е чисто мачење по терен, кој стигна го исплеска, далеку е од први 10 (ова оптимистички размислено) според форма, и само се бламира пред јавност, што за негово реноме и не е достојно.. и не можи да се вади на тоа дека имал проблеми со слепо црево, болки во колена, мигрена или не знам таму што, еднсотавно, ако имаш проблем седнуваш и го решаваш, ама пусто зинато газе на чичко Надал.

Надал полека се претвара во канта за напуцавање. Не верувам дека кариерата ќе му трае подолго од уште две години.
„Вел... ит вос а дификалт мач... ју но... Ај донт но вот хепенд... ај ем џаст... а факд ап бич.“
BzX1dhzCQAABynv.jpg

Затоа Федерер е тоа што е.Спаси три меч топки спаси, и првата негова ја користи. Класа играч.

Ајде ајде, класа играч, да беше тој што сеа ти го пиша, ќе го сметеше Маер у два сета, и немаше да се вади во тај брејк.
И спаси 5 меч топки, ама изглеа последните поени си ги глеал, па лобот те воодушевил.

Ајде ајде, класа играч, да беше тој што сеа ти го пиша, ќе го сметеше Маер у два сета, и немаше да се вади во тај брејк.
И спаси 5 меч топки, ама изглеа последните поени си ги глеал, па лобот те воодушевил.
ок, не сум ги изброал сите меч топки убаво. Инаку како викаат јунаците на мака се познаваат, така да не ти држи вода муабетов и незнам кого сакаш да убедиш дека Федерер не е класа, па и ти сам во тоа не веруваш

ок, не сум ги изброал сите меч топки убаво. Инаку како викаат јунаците на мака се познаваат, така да не ти држи вода муабетов и незнам кого сакаш да убедиш дека Федерер не е класа, па и ти сам во тоа не веруваш
Денеска беше далеку од класа, да беше малце по стабилен Маер ќе го добиеше многу лесно, башка тие 5 меч топки доволно зборат на тоа до каде е моментално Федерер..

Денеска беше далеку од класа, да беше малце по стабилен Маер ќе го добиеше многу лесно, башка тие 5 меч топки доволно зборат на тоа до каде е моментално Федерер..
Still better than every other else на негови години. Ќе го видиме ноле на 33, Рафа веќе е распаднат

Still better than every other else на негови години. Ќе го видиме ноле на 33, Рафа веќе е распаднат
zasto mislis deka nole na 33 godini bi bil los :)
realno ako nema problemi so povreditet, pak ke bide odlicen, rafa e '' raspadnat '' zasto maka maci so niv, nole veke so godini vo toj pogled stoi odlicno.
inace klasata e vecna toa e fakt, formata e taa sto e promenliva a denes federer bese mnogu padnat, dovolno e da se vidat zicerite promaseni na mreza, komentatorov na sk se cudese, i za cudenje bese, apla nesvojstveno za nego duri i koga e vo losa forma, ama ete ko sto rece canon golemite teniseri znaat i vo takva situacija da go najdat nacinot do pobeda i toa e toa. :)

zasto mislis deka nole na 33 godini bi bil los :)
realno ako nema problemi so povreditet, pak ke bide odlicen, rafa e '' raspadnat '' zasto maka maci so niv, nole veke so godini vo toj pogled stoi odlicno.
inace klasata e vecna toa e fakt, formata e taa sto e promenliva a denes federer bese mnogu padnat, dovolno e da se vidat zicerite promaseni na mreza, komentatorov na sk se cudese, i za cudenje bese, apla nesvojstveno za nego duri i koga e vo losa forma, ama ete ko sto rece canon golemite teniseri znaat i vo takva situacija da go najdat nacinot do pobeda i toa e toa. :)
Дај боже да не е лош ни он ни Рафа пошто би сакал уште години да ги гледам попрво нив него некој од помладиве пошто како што стојат работите све се куртони

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Има иднина тенисот без грижи.

П.с. Маер бе :(:( Сеа глеав хајлајтс, ептен ми падна жал, полни му беа очите со солзи, можеби никогаш повеќе нема да има ваква шанса да победи некој од Фед, Надал и Ноле. Права штета. :(

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom