Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да да, сигурно дека ќе ги кикнат најголемите 3 екипи од Италија и Серија А ќе си постои без нив најнормално. И да се деси тоа, ќе си направат своја лига овие 3 и ќе си ги соберат сите останати италијански екипи таму.

Не се воопшто финансиски способни тие три клуба да создадат лига и да ги соберат останатите италијански екипи таму.
Федерациите добиваат огромни суми од УЕФА за развој на фудбалот.
Друга работа е што многу газди се во добри односи со челниците на федерацијата па сигурно нема да им свртат грб, особено кога им се нуди можност да бидат доминантни во една таква лига без Интер Милан и Јуве.
А и невозможно е Де Лаурентис и Лотито да дозволат Ањели да им ја води лигата. Тоа има да биде невиден хаос кога ќе има некоја судиска грешка или различно толкување на правилата. Таква лига нема да трае два викенда.

1f6a8.png
| A meeting will take place at 17:30 CET for the remaining 17 Serie A clubs (Juve, Milan & Inter) haven’t been invited. [@DiMarzio]
⚫️

Abe na kraj ke si igraat samo u taa superliga, ke go delat ogromniot kolač, pa drugite neka se cesaat

Ова е масло на големиот криминален ум Ањели, затоа оваа сезона не троши пари на судии и не го интересира дали ќе заврши топ 4... Али по пат и го намести големиот и наивен Интер кој прегази се сезонава за да остане без скудето...

Сигурно сега е собрана цела Ањели фамилија во замокот во Мордор и се сметаат додека пијат крв од девици, прават сатанистички ритуали и го жртвуваат Квардадо врзан како кокошка за нозете, за среќа и успех во новата Супер Лига...

Мурињо е слободен, чисто ако ви треба заменик за Пирло. :D

Инаку новава лига ми изгледа толку вештачки направена ништо чудно и да се договорени кој колку пати ќе биде шампион...

Ќе ја направат да биде шоу како кечери, со стантери, ќе земат двојници на фудбалери ќе жонглираат како во циркус, глобтотетрси, на некој стантмен ќе му искршат нога демек е Меси, па наредната Меси ќе се појави како 'The Undertaker' и во камера ќе му се заканува на Роналдо...

Има да биде циркузи, Кинезите има во несвест да паѓаат, ќе ги обожуваат како богови, ќе им прават турнеи на играчите по Азија... Сопствениците ќе си ги бришат солзите со принтани милијарди и ќе се тепаат на трибини на полувреме, има да биде Мапет шоу...

А ние обичните фанови ќе гледаме дерби во Сериј А, Пескара - Тернана, Аталанта ќе руши рекорди а Рома веројатно ќе се изгребе 1 скудето...

Да да, сигурно дека ќе ги кикнат најголемите 3 екипи од Италија и Серија А ќе си постои без нив најнормално. И да се деси тоа, ќе си направат своја лига овие 3 и ќе си ги соберат сите останати италијански екипи таму.
Како би ги собрале кога токму тие екипи изгласале да ги исфрлат?

Инаку новава лига ми изгледа толку вештачки направена ништо чудно и да се договорени кој колку пати ќе биде шампион...

Ќе ја направат да биде шоу како кечери, со стантери, ќе земат двојници на фудбалери ќе жонглираат како во циркус, глобтотетрси, на некој стантмен ќе му искршат нога демек е Меси, па наредната Меси ќе се појави како 'The Undertaker' и во камера ќе му се заканува на Роналдо...

Има да биде циркузи, Кинезите има во несвест да паѓаат, ќе ги обожуваат како богови, ќе им прават турнеи на играчите по Азија... Сопствениците ќе си ги бришат солзите со принтани милијарди и ќе се тепаат на трибини на полувреме, има да биде Мапет шоу...

А ние обичните фанови ќе гледаме дерби во Сериј А, Пескара - Тернана, Аталанта ќе руши рекорди а Рома веројатно ќе се изгребе 1 скудето...
Messi so visinata moze samo da bide Ray Misterio...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom