Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ги чита некој интерашиве по темиве ќе помисли дека Интер не биле за Супер лигава, али Ањели му стаил пиштол на глава на Жанг, па овој морал да прифати :D . А уствари кинезон одма ја прифатил идејава кога му ја кажале. Му се исправиле тоа косите очи кога видел за каква сума на пари се работи и го предложил Занети да денса со рамењата во промо видеата за Супер лигава низ Азија :icon_lol:

Уствари јас мислам дека и голем дел од јувенташиве се против ова лига на богатите, иако вашиот газда е дел од пучот.
Вистинските фанови на фудбалот без разлика за кој клуб навиват никако неможат да го прифатат ова што се случува, нема тука, интераши, јувенташи и бла бла.

Само фановите на милан, и арсенал ги видов како многу поупалени од другите за лигава, и стварно незнам која е причината за тоа.

пс. Жанг е иста гомна како Ањели, само е кинеска верзија.

пс. Жанг е иста гомна како Ањели, само е кинеска верзија.

Да останеа Морати и Берлускони исто ќе беа меѓу најгласните за формирање на ваква лига.

Ако цепидлачиме, со навивање за Интер или Милан ние сме го прифатиле овој процес. Поточно како дел на тој процес сме почнале да навиваме за овие тимови.

Сме почнале да подржуваме клубови, водени од алчни и богати сопственици, кои трошеле големи пари, учествувале во процесот на глобализација на фудбалот, купување на најдобри фудбалери. Потоа ги продале клубовите на други алчни луѓе, плус странци, кои немаат никаква поврзаност со локалните заедници од каде потекнуваат клубовите, но пак си навиваме за истите клубови.

И сега, како да се будиме од сон и ќе се расфрламе со популистички пароли. :)

Вистинските фанови на фудбалот без разлика за кој клуб навиват никако неможат да го прифатат ова што се случува, нема тука, интераши, јувенташи и бла бла.

Само фановите на милан, и арсенал ги видов како многу поупалени од другите за лигава, и стварно незнам која е причината за тоа.

Немој сите да ги ставаш во ист кош.
Јас сум против секое првенство од затворен тип, колку пари и да носи сум против.
Го сакам Милан, ама фудбалот е спорт, отпаѓањето било и ќе биде дел од спортот.

Да останеа Морати и Берлускони исто ќе беа меѓу најгласните за формирање на ваква лига.

Ако цепидлачиме, со навивање за Интер или Милан ние сме го прифатиле овој процес. Поточно како дел на тој процес сме почнале да навиваме за овие тимови.

Сме почнале да подржуваме клубови, водени од алчни и богати сопственици, кои трошеле големи пари, учествувале во процесот на глобализација на фудбалот, купување на најдобри фудбалери. Потоа ги продале клубовите на други алчни луѓе, плус странци, кои немаат никаква поврзаност со локалните заедници од каде потекнуваат клубовите, но пак си навиваме за истите клубови.

И сега, како да се будиме од сон и ќе се расфрламе со популистички пароли. :)

Незнам колку години ти имаш и кога си почнал да навиваш, но јас кога сум почнал да навивам не беше само Милан, Интер, Јувентус јаки, беа Парма, Лацио, Фиорентина Рома и другите... И никој не беше лимитиран да инвестира во своите клубови.

Инаку во тоа време ништо не беше од затворен формат.

Ти очигледно не сакаш да ја видиш поголемата слика од настаните, и тоа што се случува.
Се собрале најбогатите 12 клубови низ цела Европа и сакаат да профитираат повеќе милиони од тоа што заработуваат сега, и кур не ги боли за другите домашни клубови, дали ќе банкротираат или што ќе направат, тоа е алчност за пари и ништо друго.

Немој сите да ги ставаш во ист кош.
Јас сум против секое првенство од затворен тип, колку пари и да носи сум против.
Го сакам Милан, ама фудбалот е спорт, отпаѓањето било и ќе биде дел од спортот.

Не, никако неможам да ги ставам сите во ист кош, но можеби погрешно се изразив, "поголем дел" од фановите на Милан, и Арсенал би бил точниот израз.

Незнам колку години ти имаш и кога си почнал да навиваш, но јас кога сум почнал да навивам не беше само Милан, Интер, Јувентус јаки, беа Парма, Лацио, Фиорентина Рома и другите... И никој не беше лимитиран да инвестира во своите клубови.

Инаку во тоа време ништо не беше од затворен формат.

Ти очигледно не сакаш да ја видиш поголемата слика од настаните, и тоа што се случува.
Се собрале најбогатите 12 клубови низ цела Европа и сакаат да профитираат повеќе милиони од тоа што заработуваат сега, и кур не ги боли за другите домашни клубови, дали ќе банкротираат или што ќе направат, тоа е алчност за пари и ништо друго.

Не, него ти не сакаш да видиш дека ова е само еден чекор од процесот, кој трае со децении.

Али сега малку кревање на тензија, поттикнато и од медиуми кои што исто си го гледаат својот интерес. Како да се случува нешто револуционерно.

Од 1991 година, само по една сезона имаат освоено Рома и Лацио, друго се е Јуве, Интер и Милан.

А можеш да се запрашаш и зошто во тој период тие клубови од силни, стигнаа до "беа".

Уште од тогаш се повеќе се оди кон затворен формат. Зошто шампионите од Србија, Македонија ме играа директно во ЛШ? Тоа е отворено натпреварување...

И не знам дали си бил ти меѓу нив, но 99% од тие што денес се најмногу против, беа против и кога дојдоа луѓе и можеа да трошат скоро без лимит. Тоа исто беше уништување на фудбалот.

Да, сакаат да добијат повеќе од тоа што тие го заработиле. Не било фер? Па не е, али не е фер ни таа ЦЗ, да добива пари од држава, а Чукарчки не, па се случува тоа. А сега плачеме затоа што ЦЗ или некој сличен многу потешко ќе стигне до СЛ.

Клубови банкротирале и ќе банкротираат. Како што баш поради тоа што се случувало од крајот на осумдесетите до денес (и во период кога си навивал за Интер), довело до тоа Олимпијакос, ЦЗ или Стеауа да не можат да замислат да играат финале ЛШ, кое што некогаш го играле.

Така да лицемерно е да сме навивале за Милан и Интер за целиот овој период и сега од еднаш, не бе ова сега од небо падна, не одело никогаш во овој правец.

Брат очигледно не ме сваќаш, тоа време имаше силни клубови, затоа што имаа пари, е сега нормално е некој повеќе да има успеси од некој друг.

На пример, да им дадеш на 10 клуба по 200М евра за трансфери, пак некој ќе се најде попаметен и ќе успее да направи подобра екипа, и појак состав, безразлика што имале ист буџет, а некој можно е да падне и од лигата.

На пример некој инвестираше во играчи, а некој друг на судии. Тие истите што тогаш пола буџет им одеше за местење денеска ни доаѓаат како спасители на фудбалот, и некаква супер лига.

Сакам да ти кажам дека ова идеја на супер лига првично е на Ањели, а потоа и на Перез.

Инаку јас се слагам дека и во минатото не беше се ОК, сите знаеме дека не беше перфектно, уништувањето на фудбалот и јас се слагам дека е почнато одамна, и оди се лошо кон полошо, но ова е над се брат, малце човек да го анализира проектов ќе види дека со ова сите други клубови надвор од овие 12 ги уништуваат...

Ако досега колку толку некои клубови имаа надеж дека ќе покажат што знаат и умеат во европскиот фудбал, сега овие 12-те клубови го приватизираат фудбалот.

Каква е ова логика, ние ќе направиме приватна лига, и кур не не боли за другите, нека цркнат.

Јас искрено се надевам дека ќе се кренат сите фанови на овие клубови, и ќе им ебат матер на своите матични клубови, за ова што го прават.

Фудбалот се игра за навивачите, а не за газдите на клубовите кој сакаат да станат по богати...

Сите сме против лигава, али незнам зошто толку интерашиве удираат по Ањели кога и интер е еден од основачите на ова :confused:

Fudbalot e biznis i se igra kako gazda ke kaze. Ostaj ti toa za navivaci , bilo taka pred 50 godini . Vreme e da gi vkusite i ''losite'' strani na kapitalizmot .

Нека се кренат на нозе навивачите, па да видиме дали е така.

Сите сме против лигава, али незнам зошто толку интерашиве удираат по Ањели кога и интер е еден од основачите на ова :confused:

Па он е главниот бе брат, заедно со Перез и тој американецот на М.Јунајтед, нема што да удираме само на Ањели, тој нашиот кинез за кур не се прашува во ова лига, а и да се прашува да му ебам се и него, и на сите други таму, во таа масонска лига :D

Па он е главниот бе брат, заедно со Перез и тој американецот на М.Јунајтед, нема што да удираме само на Ањели, тој нашиот кинез за кур не се прашува во ова лига, а и да се прашува да му ебам се и него, и на сите други таму, во таа масонска лига :D
Јас знам оти е главниот и оти труби многу време за ова, впрочем не за џабе се договараа со Перез нон стоп, ама ете сите ги следат, 12 клуба се не е шала ова, само не е од денес ,многу поодамна фудбалов стана пластика, кога Нејмар го платија 200 милиони се стана јасно.

Ne zivej vo iluzii .Sogledaj ja realnosta , kapitalozmot vleguva vo Evropa na golemi vrati , i ona sto e NBA,NHL po Severna Amerika ke se preslika kako fudbal so nov format vo Evropa .Se e biznis vo takvo vreme ziveeme , i nema nisto pomokno na denesnicava od parata kolku sakas ti udaraj so glava vo zid , ke se kupat i navivaci i site sto se protiv toa , biznisot mora da si vozi .

Јас знам оти е главниот и оти труби многу време за ова, впрочем не за џабе се договараа со Перез нон стоп, ама ете сите ги следат, 12 клуба се не е шала ова, само не е од денес ,многу поодамна фудбалов стана пластика, кога Нејмар го платија 200 милиони се стана јасно.

Јас кога ударам на Ањели, немам никаков проблем со навивачите на Јувентус кои патем и тие најголем дел се против ова лига... Немој персонално да ги зимаш работиве... :D

Ne zivej vo iluzii .Sogledaj ja realnosta , kapitalozmot vleguva vo Evropa na golemi vrati , i ona sto e NBA,NHL po Severna Amerika ke se preslika kako fudbal so nov format vo Evropa .Se e biznis vo takvo vreme ziveeme , i nema nisto pomokno na denesnicava od parata kolku sakas ti udaraj so glava vo zid , ke se kupat i navivaci i site sto se protiv toa , biznisot mora da si vozi .

Реалноста е дека пробуваат да изведат нешто американско во европа, да видиме дали ќе успеват во тоа.

Ако успеат, ќе не претворат во глупи американци ќе ни ебат мајката, ќе не палат на секакви глупости, нема да биде далеку денот кога ќе не палат и на WWE, ако одиме според твојата логика дека се што е американско треба да е добро и мора да го применуваме и во Европа тогаш наебавме...

Гледаме што може да им направи на клубовите капитализмот, само гледај ја MLS и се ќе ти стане јасно.

Едни од најубавите стадиони во светот, но никогаш полни, секад празни, да не им се случи иста приказна и тука па после да се чешлааaт само на тв права и такви глупости...

Hhh kapitalizam bratce biznisot mora da vozi. Neam vreme sea ke zborime... daj da ebeme nesto ostaj ova fudbal se e toa za pari.
Druze , ubavo e da si duhovit no i pokraj toa evropskiot fudbal ke odi vo drug pravec . Ona ''pisam po sirotinju'' ke dobie nov poluksuzen izgled . Problemot so nas e sto odbivame da ziveeme vo realnosta . I ke vidis kako i UEFA i biznismenive ke si najdat na kraj nekoj dogovor. Prasanje na vreme bese samo koga ova ke se sluci , i treba da sme slepi da ne sme pretpostavele deka ovakvo nesto doagja . Ova ne e proekt od sega , ova e spremano unazad desetina godini .

Nesakam da me svatis pogresno , i jas sum protiv ova. Mene ova uzasno me iritira , no realnosta e taa.

Кои Интераши? Ги заболе Жанговци за историјата на Интер и за навивачите, ги заболе Глејзери за Јунајтед, гледаат само ПРОФИТ! Секако дека на Сунинг им се раширило шупчето кога ги слушнале цифрите па затоа и прифатиле настап во СЛ.
Не знам,имаше такви пишувања на темана за Супер лига, па и тука глеам као само ради Ањели било ова, ко божем со сила го набутал Интер да игра во СЛ и овие не можеле да одбијат, не се прашувал Жанг за ова,на сила го потпишал договорот. Точно е дека Ањели,Перез и оној на Јунајтед ја покренале идејава за ваква лига, али џам ќе свиткале тројцата, ако не се согласиле останатите 9 клуба, така да сите 12 екипи се основачи на Супер лигава.

И јас не сум за баш ваков тип на лига, не сакам да глеам НБА формат во фудбалов каде на секого ќе му е загарантирано местото таму, али кој не прашува. Реално одамна се збори за вакво нешто и прашање на време беше кога ќе се релизира. Ова со загубиве на тимовиве во пандемијава само го забрза тој процес.

Може да не им се свиѓа на фановиве,али ако се реализира и почнат да играат,полека ќе си легнат на брашното,како и за се досега наметнато од УЕФА и лигиве во овие 20 години. Јебига се е сеа за пари,профит,спонзорства, како кај клубовиве така и кај играчите. Одамна умре тој фудбал и таа калчо романтика од пред 20-25 години.

Се менуваат работите и изглеа ова беше неизбежно,поготово што УЕФА не мрдна со прст да смени нешто во однос на ФФП, огромна разлика во сумите што ги добиваат од ТВ правата во различни лиги и други работи кои доведоа до ова да отцепат овие 12 екипи. Поготово ова важи за италијанските каде во оваа финансиска ситуација во која се не верувам да има клуб од лигава што не би прифатил влез во СЛ со онакви услови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom