Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
@Peja989 нагазнувањето на Роналдо за ситна помош во корист на Јуве ли ја сметаш?

Не, тука беше осетна помошта кон тимот на Милан, сепак Роналдо беше нагазнат и требаше да се поделат 2-3 црвени картони, да им се одземат 9 бода и 7 утакмици без публика на домашен терен.

Не, тука беше осетна помошта кон тимот на Милан, сепак Роналдо беше нагазнат и требаше да се поделат 2-3 црвени картони, да им се одземат 9 бода и 7 утакмици без публика на домашен терен.
Ајде сега од каде потреба за иронија?

Бидејќи се претставуваш како објективен посматрач од страна, кажи ми за што ја сметаш ситуацијата од 55та минута некаде меѓу Ромањоли и Роналдо?

Ајде сега од каде потреба за иронија?

Бидејќи се претставуваш како објективен посматрач од страна, кажи ми за што ја сметаш ситуацијата од 55та минута некаде меѓу Ромањоли и Роналдо?

Не, не сум објективен посматрач од страна, за Наполи сум, Марио пред 2-3 сезони ми ги додели како тим :ROFLMAO:

Кажав пред два саати кога го пишав постот а и пред тоа многу пати го имам истово пишано, фрустрира таа суптилна, навидум незабележителна судиска помош. Не велам дека секогаш се' се суди во корист на Јуве, не велам дека има грешки само во корист на Јуве и ниту еден друг тим но, овер ол, кога ќе споредиш утакмици на Јуве со било кој друг тим ќе видиш таа е реалноста. Можеби тебе ти е тешко да го прифатил тоа или пак да го забележиш затоа што навиваш за Јуве и такви стартови ти се „онака“ ама за тимови кои не се Јуве значат многу. Јасно е дека тимот за кој навиваш е за минимум класа над сите останати во лига и тоа не знам дали некој го негирал на форумов ама такви ситни ситуации вадат од такт. Пример, Борини испи лакт у 86та минута, ништо, гол аут, минута после тоа стартуваше и доби жолт. Прв старт му беше, влезе 10 минути пред да го направи истиот и одма казнет со жолт. Сеа можеш да кажеш дека стартот е за жолт ама пак од друга страна, играта со рака на Бенатиа во 16ник требаше да се санкционира со жолт, лактот над Борини можеби требаше да се санкционира со жолт. Ваму и таму ќе најдеш недостатоци ама сосема „случајно“ овер ол скоро секогаш се на страната на Јуве.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Не, не сум објективен посматрач од страна, за Наполи сум, Марио пред 2-3 сезони ми ги додели како тим :ROFLMAO:

Кажав пред два саати кога го пишав постот а и пред тоа многу пати го имам истово пишано, фрустрира таа суптилна, навидум незабележителна судиска помош. Не велам дека секогаш се' се суди во корист на Јуве, не велам дека има грешки само во корист на Јуве и ниту еден друг тим но, овер ол, кога ќе споредиш утакмици на Јуве со било кој друг тим ќе видиш таа е реалноста. Можеби тебе ти е тешко да го прифатил тоа или пак да го забележиш затоа што навиваш за Јуве и такви стартови ти се „онака“ ама за тимови кои не се Јуве значат многу. Јасно е дека тимот за кој навиваш е за минимум класа над сите останати во лига и тоа не знам дали некој го негирал на форумов ама такви ситни ситуации вадат од такт. Пример, Борини испи лакт у 86та минута, ништо, гол аут, минута после тоа стартуваше и доби жолт. Прв старт му беше, влезе 10 минути пред да го направи истиот и одма казнет со жолт. Сеа можеш да кажеш дека стартот е за жолт ама пак од друга страна, играта со рака на Бенатиа во 16ник требаше да се санкционира со жолт, лактот над Борини можеби требаше да се санкционира со жолт. Ваму и таму ќе најдеш недостатоци ама сосема „случајно“ овер ол скоро секогаш се на страната на Јуве.
Чекај сега малку. Ич не си конкретен. Суптилна незабележителна помош денеска многу лесно може да се заклучи дека имаше и за Милан. Ромањоли го нагазна Роналдо директно на глуждот, чист жолт 100% според сите правила и прописи- не го доби. Кутроне имаше лош старт над Пјаниќ и тој лесно можеше да добие жолт- не го доби. Имаше игра со рака од Бакајоко (која не беше пенал) арно ама кога таква игра со рака има од играч на Јувентус, одма се прогласува за пенал и Јуве се смета за помогнат. Не мора многу далеку да одиме, такво нешто се случи минатата недела против Каљари. Затоа го тагнав интерашот Ватрен ама еве човекот немал можност да ја гледа утакмицата.

Пеналот на Бенатија можеби некој би дал жолт, ама дефинитивно не може да се каже дека е огромна грешка. Еве сабајлето за игра со рака свираа пенал за Интер против Аталанта без жолт картон. Раката на Бенатија беше сосема ненамерна, топката позади него одеше директно во рацете на Шчежни. Ништо суштински не спречи со истата. Втор жолт за таа ситуација дефинитивно е премногу.

Она што беше претерано е жолтиот на Игуаин. За ваков прекршок немаше потреба да добие санкција што веднаш го испровоцира да добие и исклучување. Не заебавај за она на Сандро, каков лакт :D Дај да ја видам ситуацијата, оти како што јас забележав едвај имаше контакт таму, ама могуче грешка да сум видел при крајот беше.

Нејсе денеска Милан заслужено си загуби. Судијата не направи никаква суштинска грешка која влијаеше врз резултатот. Оние 50-50 што ги велиш се во доменот на интерпретација, па како што гледаш може од било која страна да ги обрнеме.

Во Англија тоа го викате почитување предност и судиите ви биле такви за да не се сецка играта.

Во Италија го викате помош за Јуве.

Ако добро го разбрав Пеја не ви збори конкретно за денешниот меч него општо. И во право е затоа што Јувентус е екипата со најголема судиска помош, и тоа константна. Не зборуваме за некои драконски работи него за минимална помош али помош која многу влијае на противниците. Киелини на секоја утакмица у фаца му влегува на судијата, Игуаин лагано црвен јаде сега, тоа се тие ситуации за кои збори Пеја.

hah
serie a hipster

Игуаин лагано црвен јаде сега, тоа се тие ситуации за кои збори Пеја.

Можеби го опцул судијата?
Башка на резултат 0-2, 83та минута шознам што помош ќе ти е исклучувањето на дебели.

Последно уредено:
Полека полека како шо не можите да најдите замерки за играта почнавте за носовите на играчите да се фаќате, не знам за шо друго ќе се фатите понатаму. :oops:

Полека полека како шо не можите да најдите замерки за играта почнавте за носовите на играчите да се фаќате, не знам за шо друго ќе се фатите понатаму. :oops:

Па грди се..тамам и Роналдо го прибравте сељакот над сељаците како неиживеано говедо што се понаша..јакиот професионалец што е магаре од 34 години со 5 деца и има однесување како тинејџерка во ПМС.

Само Кансело ви е нормален во тимот. :D

Чувството кога миланските сестри ќе го јадат немиен, а Јувентус ќе победи со судиска помош

QONVIyz.gif

Де бе па и вие get a life баси му мајката... :tapp: Победата синоќа беше чиста како солза, Милан го отепаа на тактички план и тоа е тоа.

Сето ова лелекање, кубење коси и навредување на играчи го гледам како знак на немоќ од ваша страна... барате влакно во јајцето за да се понашате како неизживеани тинејџери. Го фаворизирале судиите Јувентус... извинете Интер истотака имаше наклонетост од судиите периодот меѓу 2006-2010, и Милан 2010-2012. Секогаш судиите имаат блага наклонетост кон појаките екипи, затоа што поголем е и притисокот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom