Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ругани изгледа не е толку добар колку што е хајпуван, можеби грешам, ама го гледав оваа утакмица и не ми остави некој позитивен впечаток
Komentirav i kaj nas deka kriminalna utakmica.. Go rugavme Alegri deka ne go pusta da igra, ama sea sfakjam zs ne go pusta...

Добар беше Ругани не тресете.

Не заслужи Лацио пораз искрено дури жал ми стана за нив. Ама не смееше Имобиле така да реагира чист гол беше тоа.

Кансело @фан клуб Интер :icon_lol:

Па затоа е резерва.
Па да, ама знам Челзи и Арсенал година уназад сакаа да платат по 40мил евра за него, сега и Рома се интересираше, па демек имаше изјави од неговиот татко како се жали дека малку играл па сметав дека стварно е квалитетен и во брзо време ќе наследи некој од Барзаљи и Киелини.
Али вечерва имаше три големи грешки, шансата на Имобиле, онаа со глава што не ја изби па спасуваше празен гол и на крај глупиот фаул врз Миленкович

Па да, ама знам Челзи и Арсенал година уназад сакаа да платат по 40мил евра за него, сега и Рома се интересираше, па демек имаше изјави од неговиот татко како се жали дека малку играл па сметав дека стварно е квалитетен и во брзо време ќе наследи некој од Барзаљи и Киелини.
Али вечерва имаше три големи грешки, шансата на Имобиле, онаа со глава што не ја изби па спасуваше празен гол и на крај глупиот фаул врз Миленкович

Не е лош играч али по мене не е за во топ клуб бар не првотимец,за резерва е таман.

Јебига, тоа е..
Класика пораз од Јуве, прошлиот беше 1-0 со гол на Дибала у 93та. Потајно се надевав дека ќе ни се оддолжат за 2002 (коа ги тепавме Интер у последно коло), ама изглеа ни они не се надеваа дека све живо ќе утнеме.

Иначе шо кажа тој на арена, дека од задњи 9 гостувања на Јуве на Олимпико, имаат 8 победи без примен гол :sramezliv:
Мора да сме реални, тоа е..

незнам што очекувате од Руџани , бонуци на негови години незнаеше 2+2 колку се ,

мислам дека ефикасноста ги праи тоа што се.
Секоја утакмица од 3 шанси 2 гола даваат. Секоја друга топ 6 од екипиве им требаат премногу шанси за гол, особено во вака битни утакмици.

Италијанското се претвори у шкотско жими се. Иако паѓа добар фудбал на ваквите утакмици, џабе е веќе.
Али тоа е додека ние се замаравме со криминални педофили и сумњиви конзорциуми од Кина како и Тохир цариштето, они градеа концепт и стратегија на долги стази. Сеа ние сме негде кај што они беа на почетоците со Конте. А лигата во споредба со тогаш е скроз различна.

Ругани ваков таков мислам дека е најдобар резервист од одбрана заедно со Бенатиа, кои у секоја екипа од италија без проблем би биле прва постава (освен интер кои се добро покриени на CB).

Зборате за Ругани кој до вчера немаше 30 минути врзано фудбал. Не дека ќе биди класа ама добар дефанзивец се и ќе биди Ругани. Во споредба со Бонучи барем не се врти со газот на првата топка и не се плаши од дуел и нажалост уште е зелен. Знае да прочита добро игра ама му фали искуство и тоа салам.

Лацио не заслужи пораз денес мн добро играа затоа и Инзаги ми е фаворит за нов менаџер ако си оди некогш Алегри. Пола тим в болница ни е а средниот ред прошлата утакмица ни се врати од повреди влечени преку 2+ месеци и операции. Сеуште мислам дека тимов не се замара со Серија А (ова денес не, ова денес беше ужасна игра зборам за 90% од утакмиците досега), кога треб да се даде гол притискаат ко не салам и одма постигнуваат дома и го пикаат противничкиот тим в шише.

Долга е сезоната мислам дека оваа година Интер сигурно фаќа ЛШ а и Милан дека блиску тука ќе биде...

Рома ми е класика ама каде каде ми се послаби од претходно ..

Секоја утакмица од 3 шанси 2 гола даваат. Секоја друга топ 6 од екипиве им требаат премногу шанси за гол, особено во вака битни утакмици.
На Интер не му требаат шанси, Интер не дава голови.

The referee shouts: ‘Quiet, negro’

Inquest open in Naples: he sent off and insulted a black goalkeeper

The team pulled out of the game

21 век ....

Се ок и ја сум против расизам и уште не ми е сфатливо како постои во 21 век. Ама да му ебам мајката треба да ја напуштиш утакмицата дека некој ти кажал тивко нигеру( во разговор во детството милион пати му кажале и сигурно не си заминал дома плачејки).Си има начин и тужби и триста глупости.Ама напуштање утакмица ми е бљак.Ебате професионалците што не може да издржат 90 минути и да им ги затворат устите на ваквите имбецили.

Па замисли сите што се бореле за правата на црнците да се откажувале кога добивале вреѓање , закани и убиства..Пички класични

Се ок и ја сум против расизам и уште не ми е сфатливо како постои во 21 век. Ама да му ебам мајката треба да ја напуштиш утакмицата дека некој ти кажал тивко нигеру( во разговор во детството милион пати му кажале и сигурно не си заминал дома плачејки).Си има начин и тужби и триста глупости.Ама напуштање утакмица ми е бљак.Ебате професионалците што не може да издржат 90 минути и да им ги затворат устите на ваквите имбецили.

Па замисли сите што се бореле за правата на црнците да се откажувале кога добивале вреѓање , закани и убиства..Пички класични

Да, треба. Пошо ко што играчов треба да е професионалец и да одигра, и судијата треба да е, а не да продава расизам и национализам.

Секоја сезона во понова историја интер во втор дел на јануари (почнува да) бележи лоши резултати. Следно коло имаат прелесен противник со мртвата болоња, после тоа мислам дека 100% киксаат против парма на Тардини.
Лацио секоја чест одлична игра, одлична замисла на Инзаги, ретко која екипа им игра таков агресивен пресинг.
Супер изиграа, искрено не очекував ваков отпор да им пружат на Јуве, али и они докажаа зошто никој неможе да им ја сопре доминацијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom